Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Attīstībai/Par! premjerministra kandidāts 13.Saeimas vēlēšanās būs Pabriks

Apvienības Attīstībai/Par! premjerministra kandidāts 13.Saeimas vēlēšanās būs Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, preses konferencē informēja apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš skaidroja, ka no Pabrika sagaida, ka viņš "stāvēs un kritis" par apvienības programmu un idejām, kā arī to, ka Pabriks būs neuzveicams priekšvēlēšanu debatēs. Viņš uzsvēra, ka lēmums par premjera kandidātu izvirzīt Pabriku bijis vienprātīgs.

Pēc viņa domām, premjeram jābūt tādam, kas vieno un stiprina gan apvienību, gan Latvijas sabiedrību. "Viņam jābūt tādam, kurš ir spējīgs vairot uzticēšanos un būvēt tiltus pār etniskām, sociālām un ideju plaisām, uzrunāt plašu sabiedrību un iemantojis uzticēšanos ar saviem darbiem. Viņam jābūt tādam, kurš stāvēs liberālisma un demokrātijas sardzē, laikā kad Latvijā, Eiropā un pasaulē vērojams konservatīvisma un agresīva populisma paisums," sacīja Pavļuts.

Pabriks tikmēr norādīja, ka apvienībai sabiedrībai ir jāatgādina, ka Attīstībai/Par! ir jauns politisks spēks, kurā no visiem jaunajiem politiskajiem spēkiem ir visvairāk jaunu, gudru, zinošu un spējīgu cilvēku. "Esam tie, kas iestājas par liberālām un demokrātiskām vērtībām. Dažās sabiedrības daļās vārds liberāls varbūt tiek uztverts kā kaut kas svešs, taču šie cilvēki alojas," sacīja eiroparlamentārietis.

Pēc viņa domām, partijai būs jāiestājas par divām vērtībām - taisnīgumu un brīvību. Latvijas novados, sadzīvē un politikā netaisnības esot daudz, norādīja Pabriks. Viņš kā prioritātes nākamajā valdībā minēja veselības aprūpi un izglītību.

"Ar ko strādāsim kopā? Ir fundamentālas lietas, par kurām nav vajadzīgs nekāds paraksts par nesadarbošanos. Ir pašsaprotami, ka neiesim koalīcijā ar Saskaņu un Latvijas Krievu savienību. Šīs partijas nav orientētas sociāldemokrātiski, šķautne ir pavisam cita. Neticu šīm partijām un man nepatīk arī korupcija Rīgas domē," teica premjera amata kandidāts.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Pabriks savas politiskās karjeras laikā nomainījis vairākas partijas. 8.Saeimas vēlēšanās viņš startēja no Tautas partijas saraksta. 2007.gadā viņš šo partiju pameta, bet 2009.gadā kļuva par partijas Sabiedrība citai politikai valdes locekli. 10.Saeimas vēlēšanās viņš startēja no apvienības Vienotība saraksta un vēlāk kļuva par Vienotības valdes locekli. 2018.gada jūnijā viņš paziņoja par izstāšanos no partijas Vienotība un pievienošanos apvienībai Attīstībai/Par!.

Savulaik Vienotība viņu nominēja Ministru prezidenta amatam. Pēc partijas biedra, Ministru prezidenta Valda Dombrovska atkāpšanās viņš divas reizes tika nominēts premjera amatam, taču Valsts prezidents Andris Bērziņš abas reizes Pabrika kandidatūru noraidīja.

Top komentāri

vēsture
v
''Atceros, ka Pabriks, būdams ārlietu ministrs, ļoti agresīvi un uzstājīgi iestājās par Abrenes atdošanu Krievijai pat bez jebkādas kompensācijas,'' stāsta EP deputāte. ''Tomēr pēdējā brīdī viņš nobijās no sabiedrības negatīvā viedokļa un vienošanos neparakstīja - to nācās darīt Kalvītim, ar kuru plecu pie pleca Pabriks par atdošanu bija cīnījušies. Tā nu Abrene tika atdota bez kompensācijas.''
Andris Grinbergs
pilnigs / bankrotejis- politisks likis// liskigs karjerists/ tuksmuldetajs- / nu ari si partija ir veiksmigi- izsvitrota
RT
R
man ar Pabriku ir nācies strādāt kopā: Es neteikšu ka viņs ir muļķis...tas tā nav, bet bezprincipu cilvēks gan. Manuprāt tādus jātur kilometra attālumā no politikas...Ja tādus kāds ņem, tad vietā jautājums: Kādi ir paši ņēmēji????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas