Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Saskaņa lūgs NATO izvērtēt Pabrika izteikumus par leģionāriem

"Saskaņas Saeimas frakcija nosūtījusi vēstuli NATO ģenerālsekretāram Jenam Stoltenbergam ar lūgumu izvērtēt Latvijas Republikas aizsardzības ministra Arta Pabrika (A/P) publiskos izteikumus par to, ka Waffen SS Latvijas leģionāri ir latviešu tautas un valsts lepnums," teikts Saeimas frakcijas paziņojumā medijiem.

Vēstulē, ko parakstīja frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs (S), tiek uzsvērts – ja NATO dalībnieki slavina ar nacistu partiju saistīto noziedzīgās organizācijas, kas dibināta, lai īstenotu rasistisko doktrīnu, dalībniekus, tas liecina par Ziemeļatlantijas alianses deleģitimizāciju. ''Ņemot vērā, ka vairākums latviešu leģiona karavīru bija piespiedu kārtā mobilizēti, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija vairākkārt ir uzsvērusi, ka viņus nedrīkst uzskatīt par noziedzīgas organizācijas dalībniekiem. Tomēr ar savu publisko izteikumu, aizsardzības ministrs Pabriks būtiski maina attieksmi pret latviešu leģionāriem – padarot tos no upuriem par varoņiem", rakstīts vēstulē.

Jau vēstīts, ka Pabriks 27. septembrī piedalījās Mores kauju 75. gadskārtas atceres pasākumos Siguldas novada Mores pagastā, godinot kaujās kritušos karavīrus. 

"Mūsu pienākums ir šos Latvijas patriotus godāt no visiem dvēseles dziļumiem. Atcerēsimies, ka ar katru gadu leģionāru mūsu rindās diemžēl paliek arvien mazāk, šobrīd Latvijas Nacionālo karavīru biedrības rindās viņu ir tikai nedaudz vairāk par 30. Godāsim kritušo leģionāru piemiņu, neļausim nevienam viņu piemiņu nonievāt! Latvijas leģionāri ir latviešu tautas un valsts lepnums," piemiņas brīdī Latviešu leģionāru brāļu kapos pie Roznēnu ozola uzsvēra Pabriks.

Top komentāri

Kshdd
K
Izlabojiet datumu "uzvaras piemineklim" karš sākās 1939 nevis 1940, bet labāk noārdīt pavisam.
ļuļa
ļ
maza anekdote no dzīves. man viens austriešu čoms stāstīja, ka šim esot kaimiņš, vecs āpsis. ratiņos, jo bez kājām jau utt. kad šis uzzinājis, ka čoms pazīst latvieti, viņš licis ne pa jokam sveicināt un teicis - zini, latvieši ir viena baigi forša tauta. mūsējie. kad stāvējām pie staļingradas, zinājām, ka tad, kad maiņu pārņems latvieši, varam gulēt mierīgi. ukraiņu brīvprātīgie neesot nekam derējuši. visi citi arī. nu jā, un latvieši, praktiskie, esot uzbūvējuši aizsargvalni no līķiem, nu tipa sakrauj līķus un slēpjas aiz viņiem un šauj krievus. austrietis bija dziļi iespaidots pat 70 gadus pēc kara. bet jautājums pēc būtības - kāds sakars visai leģionāru būšanai ar nato? aļo, tas gandrīz pirms gadsimta notika.
Juris Pigits
J
Tad 1940 gadā ienāca krievi Latvijā unneskaitāmus latviešus, ģimenes ar visiem bērniem lopu vagonos izveda nezināmā virzienā, to saukt par cēlu žestu neuzdrošināsies neviens. Un kā lūdzu nosauksiet tos latviešu zēnus, kas brīvprātīgi devās uz fronti , atriebjot savu piederīgo likteni. Citādi nenosauksi, kā par latviešu varoņiem. Ne visi derēja regulārai armijai. Tā radās latviešu policisti. Dienēt vajadzēja tur kur lika, arī Baltkrievijā. Un kara laikā pastāv pietiekoši daudz ietekmēšanas iespēju, lai vāciešu dotās pavēles izpildītu. Faktiskais latviešu zēnu brīvprātīgā došanās uz fronti iemesls bija pašu krievu bez tiesas īstenotās nelietības Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas