Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saskaņa rosina Saeimu lemt par Rasnača demisiju

Opozīcijas partija Saskaņa iesniegusi Saeimā ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK), aģentūrai LETA sacīja deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Elksniņš uzsver, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. "Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā," piebilst deputāts.

Kā piemērus Elksniņš min situāciju, ka piespriests piespiedu darbs par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā, pedofilu identitātes slēpšana un no vardarbības cietušā bērna personas datu atklāšana, kopējās valsts sodu politikas neefektivitāte, "sistēmiskas pieejas neesamība tieslietu ministra darbā un Saeimas Juridiskās komisijas uzdevumu nepildīšana", pauž politiķis.

Pedofilijas problēmu nevar uzskatīt par pārspīlētu nekādos apstākļos, sevišķi tādēļ, ka pasaulē ar to cīnās daudzreiz bargāk, turklāt bargie sodi ir visas sabiedrības interesēs, uzsver deputāts.

"Tikmēr Latvijā tieslietu ministrs iestājas par pedofiliem, to aizstāvībai piesaucot cilvēktiesības. Bet vai tad bērnu tiesības dzīvot drošā vidē nav cilvēktiesības?" klāsta Elksniņš.

Ne mazāk par desmit Saeimas deputātiem var rosināt parlamentu lemt par neuzticības izteikšanu ministram. Ierosinājumu lemt par Rasnača demisiju parakstījuši desmit Saskaņas parlamentārieši.

Par šo jautājumu vēl būs jālemj Saeimas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas