Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vienotība aicina ebreju īpašumu restitūcijas jautājumu risināt nesasteigti un konstruktīvi

Ebreju īpašumu restitūcijas jautājums jārisina ļoti nesasteigti un konstruktīvi, šodien pēc tikšanās ar ebreju kopienas pārstāvjiem žurnālistiem sacīja partijas Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

"Šis jautājums kopumā ir ļoti sensitīvs un delikāts, līdz ar to nevajadzētu steigties ar konkrētiem un ātriem paziņojumiem un rīcībām," uzsvēra Smiltēns.

Šodien Vienotības deputāti kopienas pārstāvjiem esot uzdevuši jautājumus par iespējamajiem risinājumiem, kā arī interesējušies par "sausi juridiskām" lietām. Tāpat tika uzdoti jautājumi saistībā ar to, kas varētu būt minētie īpašumi. Sarunā tika apskatīti daudz piemēri, piemēram, plāksnīšu pielikšana īpašumiem Kandavā, kuri piederējuši ebreju kopienai.

Šodien netika iezīmēta konkrēta virzība par to, vai būtu jākompensē īpašumi un kā tas būtu jādara, norādīja frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

Smiltēns vērsa uzmanību, ka patlaban ebreju kopienas pārstāvji tiekas ar Saeimas frakcijām "un tad jau redzēs, kā šī diskusija turpināsies". Vaicāts par citu etnisko grupu, piemēram, krievu un romu kopienas, tiesībām īpašumu restitūcijas jautājumā, politiķis norādīja, ka "kā deputāts" viņš ir gatavs tikties arī ar šīm grupām.

Ja šī lieta dienas kārtībā nāks daudz straujāk, ja būs šāds lūgums un ja kāds deputāts vēlēsies, tad frakcija būs gatava ar ebreju kopienas pārstāvjiem tikties atkārtoti, pauda Smiltēns.

Kā ziņots, ebreju kopiena uzskata, ka īpašumu restitūcijas jautājumā risinājums var būt daudzveidīgs, šodien pēc tikšanās ar "Vienotības" Saeimas frakciju sacīja Latvijas ebreju draudžu un kopienu padomes valdes loceklis Dmitrijs Krupņikovs.

Tā viņš atbildēja, vaicāts par Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) sacīto, ka ebreju īpašumu restitūcijas jautājums pamatā ir ticis diskutēts saistībā ar īpašumu sarakstu. "Ņemot vērā saspringto situāciju budžetā, mēs neesam diskutējuši par budžeta kompensācijām," skaidroja premjers.

Kopienas pārstāvji neesot iepazinušies ar Dombrovska izteikumiem, tāpēc tos esot grūti komentēt, skaidroja Krupņikovs un padomes priekšsēdētāja vietnieks Biomins Kajems.

Jau vēstīts, ka ebreju kopiena vēlas, lai tās zaudētie īpašumi tiek kompensēti ar naudu vai citu īpašumu ierādīšanu, 1.oktobrī žurnālistiem pēc tikšanās ar Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas deputātiem sacīja Kajems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas