Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Āboltiņa: Dombrovskis bija pārāk demokrātisks

Neviens lēmums pašreiz nav pieņemts, jo katrs saprot, cik tas ir sāpīgi, situāciju astoņos vakarā Latvijas televīzijas 100.pantā raksturoja Jaunā laika līdere un premjera partijas biedre Solvita Āboltiņa. Tiekot runāts arī par ministru nomaiņu. Runa esot par veselības ministru Ivaru Eglīti (TP), kurš teicis, ka nevar pieņemt tādus samazinājumus savai nozarei, stāstīja S.Āboltiņa.

"Cilvēkiem ir jārēķinās, ka valdība sapratīs šībrīža atbildīgo situāciju, sēdēs līdz naktij vai līdz rītam, lai pieņemtu lēmumu, kādā veidā atrast 500 miljonus. Labā ziņa, kas izskanēja no Briseles, ka mums jūnija beigās būs nauda, ja to spēsim izpildīt".

Viņa uzskata, ka publiskajā telpā ir radies iespaids, ka viss notiek haotiski, jo atklātībā nākuši darba dokumenti. Neviens lēmums vēl nav pieņemts, uzsvēra S.Āboltiņa. Viņa arī atkārtoja, ka valdība jau janvārī zināja par cik būs jāsamazina izdevumi. "Premjers, būdams pārlieku demokrātisks, uzdeva katram no ministriem atrast strukturālās reformas un atteikties no visa liekā. (..) Es gribētu teikt, ka ir notikusi negodprātīga ministru attieksme pret viņiem veicamo uzdevumu." Viņa sacīja, ka tādēļ Finanšu ministrija ir piegājusi nevis ar domu, kā attīstīt valsts ekonomiku, bet gan kā fiskāli atrast to vietu, kur ietaupīt.

Ar skaidru "nē" viņa atbildēja, ka vilcināšanās nav notikusi pašvaldību vēlēšanās dēļ.

Komentējot progresīvā nodokļa slieksni – 300 latus, S.Āboltiņa pauda, ka tā ir "pilnīgi aplama ideja" un uzņēmēji pret to protestēs nemaksājot nodokļus. Viņa ieteiktu slieksni noteikt sākot no 500 – 1000 latiem.

Viņa atzina, ka viena no versijām ir skolotājiem par likmi maksāt vien 170 latu. Lēmumiem jābūt solidāriem, ir svarīgs šis princips, uzsvēra S.Āboltiņa. Pēc pašreizējiem aprēķiniem, ja pieņem visu, ko šodien piedāvāja Finanšu ministrija, ministra alga uz rokas nepārsniegšot 300 latus.

Pensijas netikšot "grieztas no abiem galiem". Tiek izskatīta versija par visu pensiju procentuālu samazinājumu 15%, stāstīja S.Āboltiņa.

Šodien koalīcijas padomē pieņemts lēmums likvidēt visas padomes, informēja S.Āboltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas