Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Āboltiņa: Piebalgs spēlē teātri ar komisāra amatu

Jaunā laika līdere un partijas kandidāte eirokomisāra amatam Solvita Āboltiņa (JL) uzskata, ka dīvaina ir pašreizējā eirokomisāra Andra Piebalga tielēšanās ar kandidēšanu vai nekandidēšanu.

Intervijā Neatkarīgajai šodien S.Āboltiņa uzsver, ka pagaidām nekāda vienošanās par citu kandidātu nav notikusi un eirokomisāra izvirzīšana ir viena no retajām, premjera ekskluzīvajām kompetencēm, līdzīgi kā citās valstīs. “Premjeram ir jādomā arī par to, kā vadīt koalīciju, un kā cilvēks, kurš pats nāk no Eiropas vides, viņš ļoti labi saprot, kas ir eirokomisārs. Tagad gan ir dīvains stāsts ar pašreizējo komisāru Andri Piebalgu. Ja viņam ir drosme kandidēt un izpratne par to, ka valstī viņš ir tā kā labākais kandidāts, tad viņam to vajadzēja pateikt jau agrāk, tad mums diskusijas vispār nebūtu par to, kurš ir Latvijas eirokomisāra kandidāts, jo viennozīmīgi cilvēks, kurš pelna cieņu par sava darba veikšanu gan Latvijā, gan Eiropā, ir kandidāts numur viens. Bet kāpēc Piebalga kungs spēlē šādu teātri, kāpēc viņam kādam jālūdzas?” intervijā saka S.Āboltiņa.

Par savu gatavību atteikties no kandidēšanas par labu A.Piebalgam viņa saka, ka, ja viņš būtu piekritis jau aprīlī, nebūtu diskusijas par citiem kandidātiem. “Arī šobrīd es no Piebalga kunga gaidu atbildi – ja viņš kandidē, viņš ir kandidāts numur viens,” saka S.Āboltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas