Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Āboltiņa un Dombrovskis atvainojas pensionāriem

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) trešdien Latvijas Pensionāru federācijas kongresā atvainojās par 2009.gada vasarā  pieņemto lēmumu samazināt pensijas.V.Dombrovskis trešdien, uzrunājot  Latvijas Pensionāru  federācijas  8.kongresa  dalībniekus, atvainojās un atzina, ka lēmums samazināt pensijas nebija pietiekami izsvērts.

 “Vēlos pateikties un vienlaikus arī atvainoties pensionāriem par smagajiem lēmumiem pensiju samazināšanā. Tas vienlaikus bija gan izšķirošs lēmums budžeta konsolidācijas veikšanai un valsts finanšu stabilitātes atjaunošanai, gan, atbilstoši vēlākajam Satversmes tiesas spriedumam, tomēr juridiski pietiekami neizsvērts lēmums,” atzina V.Dombrovskis.S.Āboltiņa pateicās pensionāriem par līdzšinējo  sapratniun  sadarbību, aicinot viņus arī nākotnē aktīvi līdzdarboties lēmumu pieņemšanas procesā.„Valstisku  lēmumu  pieņemšanā  būtisks  ir dialogs. Parlamentam ir svarīgi uzklausīt  un lēmumu pieņemšanas procesā iesaistīt tieši tos cilvēkus, kuru dzīvi šie lēmumi ietekmēs vistiešāk,” uzsvēra S.Āboltiņa.Savā  uzrunā S.Āboltiņa arī uzsvēra, ka patlaban politiķu galvenais uzdevums  ir  piedāvāt  skaidru  redzējumu valsts ekonomiskajai attīstībai, nodrošināt  apstākļus  jaunu  darbavietu  izveidei  un  sociālo drošību gan bērniem, gan viņu vecvecākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas