Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Āboltiņai ES komisāra amatā tikai Jaunā laika atbalsts

Vairākums koalīcijas partiju pirmdien palika katra pie sava viedokļa par to, kam būtu jābūt jaunajam ES komisāram no Latvijas, un premjera Valda Dombrovska (JL) ieteikto partijas biedri Solvitu Āboltiņu atbalsta tikai pats Jaunais laiks. Partijas vienojās turpināt konsultācijas par to, kādai būtu jābūt komisāra izvirzīšanas procedūrai un kandidāta kritērijiem. Lai arī līdz šim ticis uzskatīts, ka komisāra izvirzīšana ir premjera ziņā, citas partijas uzsver, ka vispirms vēlas rast vienotu viedokli par kandidātu.

Ar priekšlikumiem, kā, viņuprāt, palielināt kandidāta leģitimitāti, pirmdien koalīcijas padomes sēdē nāca klajā Pilsoniskā savienība (PS). Tās līderis Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka pirms kandidāta izvirzīšanas premjeram būtu jākonsultējas ne vien ar koalīcijas partneriem, bet arī Saeimas Eiropas lietu komisiju. To, ka nepieciešamas konsultācijas, atbalsta arī Tautas partija (TP). Tāpēc pirmdien tika izlemts, ka turpināsies diskusijas, sacīja premjera pārstāve Līga Krapāne. Visticamāk, konsultācijas par ES komisāra kandidātiem ieilgs, jo tikai rudenī notiks Eiropas Parlamenta balsojums par jauno Eiropas Komisijas prezidentu, nevis nākamnedēļ, kā bija plānots iepriekš.

Konsultācijas nebūs vieglas, jo S.Āboltiņu neviena cita partija nav gatava atbalstīt. TP uzskata, ka tās kandidāts ārlietu ministrs Māris Riekstiņs ir pārāks, sacīja partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. PS joprojām domā, ka būtu jāmēģina visai koalīcijai oficiāli uzrunāt pašreizējo ES komisāru Andri Piebalgu. Viņš gan ir noraidījis, ka varētu atkārtoti palikt amatā. TB/LNNK un ZZS pagaidām vismaz publiski ieņem nogaidošu pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas