Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aicina Baltijas valstu valdības tiesiski aizsargāt viendzimuma pārus

Ar mērķi uzlabot citas seksuālās orientācijas personu tiesisko statusu un iespējas veidot ģimeni triju Baltijas valstu geju un lesbiešu organizāciju pārstāvji vērsušies ar kopīgu aicinājumu pie triju Baltijas valstu valdībām. Iesniegšanai valdībām sagatavotajā vēstulē minēti konkrēti priekšlikumi, kas veicami situācijas uzlabošanai.

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu biedrības “Mozaīka”, Igaunijas geju jauniešu organizācijas, Lietuvas geju apvienības un Iecietīgas jaunatnes asociācijas parakstītajā vēstulē valdības aicinātas spert konkrētus soļus, lai uzlabotu šo cilvēku situāciju.  “Patlaban citas seksuālās orientācijas cilvēkiem Baltijas valstīs nav iespēju likumīgi dibināt ģimenes. Daudzi slēpj savu patieso identitāti, jo baidās no diskriminācijas, nosodījuma un aizskaršanas,” teikts vēstulē.

Kad Rīgā tika apdraudēts praida gājiens un politiķi centās apklusināt seksuālās minoritātes, mēs nesaņēmām nekādu atbalstu no savām valdībām, atgādina geju un lesbiešu organizāciju pārstāvji. “Praida dalībnieki ir spiesti īstenot savas vārda brīvības un pulcēšanās tiesības aiz policijas muguras un žogiem, aizsargājoties no agresīviem protestētājiem. Sociālās iekļaušanas jautājumi ir atstāti novārtā,” uzsver vēstules autori.

Ņemot vērā esošo situāciju, Baltijas valstu geju organizācijas mudina valdības sākt vai turpināt procesu, kas ar likumu nostiprinātu viendzimuma partnerattiecību regulējumu, pārskatīt esošos naida noziegumu likumus un padarīt  homofobisku motivāciju par vainu pastiprinošu apstākli. Valdības aicinātas arī ieviest visus Eiropas Savienības horizontālās antidiskriminācijas direktīvas nosacījumus nacionālajos likumos, kā arī veikt plašas informatīvas kampaņas savās valstīs.

“Sperot šos soļus, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdības parādītu patiesu vēlmi ievērot demokrātiskos antidiskriminācijas standartus un uzlabotu lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu kopienu dzīves kvalitāti, kā arī uzlabotu vispārēju labklājību mūsu valstīs,” pārliecināti vēstules autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas