Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aicina pulcēties pie Saeimas Loskutova atbalstam

Vairāku sabiedrībā pazīstami cilvēki aicina iedzīvotājus svētdien, kad Saeima varētu lemt par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atlaišanu, pulcēties pie parlamenta ēkas un "ar savu klātbūtni un ziediem apliecināt pateicību KNAB vadītājam". Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti parakstīt šo aicinājumu internetā, sūtīt atbalsta e-pastus uz Saeimu un uz KNAB.

Aicinājumā norādīts, ka “koalīcijas politiķiem formālie iemesli Loskutova atlaišanai ir tikai ērts iegansts, lai ķertos pie KNAB iznīdēšanas, jo ne valdība, ne Saeimas juridiskā komisija nav centusies izvērtēt KNAB vadītāja darbu kopumā”. “Neskatoties uz koalīcijas manevriem, mums ir jāizsaka atbalsts darbam, kuru KNAB ir veicis Alekseja Loskutova vadībā,” uzskata aicinājumu parakstījušie aktīvisti. Viņi arī pieļauj, ka deputāti “baidās nosaukt dienu, kad balsos par Loskutovu, lai novērstu pagājušā gada protestu atkārtošanos”.Aicinājumu parakstījuši Pauls Raudseps, Laila Pakalniņa, Juris Pakalniņš, Sarmīte Ēlerte, Kārlis Streips, Askolds Rodins, Ingrīda Blūma, Gundega Zeltiņa, Anna Žīgure, Ainārs Dimants, Uģis Rotbergs, Vita Tērauda, Tālis Tisenkopfs, Rūta Dimanta, Juris Cālītis, Andris Gobiņš, Andis Zusts. Šobrīd jautājums par A.Loskutova atbrīvošanu no amata nav iekļauts Saeimas kārtējā plenārsēdē, kas notiks svētdien, 29.jūnijā. Svētdien šo jautājumu tomēr var iekļaut dienaskārtībā ar vismaz desmit deputātu parakstiem, kā to nosaka Saeimas kārtības rullis.Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP) _Dienai _izteica pieņēmumu, ka šis jautājums var tikt skatīts Saeimas kārtējā plenārsēdē ceturtdien, 3.jūlijā.Vēl šodien pēcpusdienā arī Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis _Dienai _norādīja, ka “nav nekādas steidzamības par Loskutovu lemt tieši svētdien”. Pēc viņa vārdiem, koalīcijas partijas deputātu skaits pat būšot kuplāks nākamnedēļ 3.jūlijā, nevis šo svētdien. Jautāts, vai koalīcija plāno jautājumu virzīt izskatīšanai svētdienas sēdē, M.Kučinskis sacīja, ka koalīcijā par to vēl neesot spriests. “Katrā gadījumā es neierosināšu,” tā M.Kučinskis.

Savukārt pēdējā informācija liecina, ka valdību veidojošās koalīcijas partijas gatavos priekšlikumu Saeimas prezidijam A.Loskutova jautājumu iekļaut tieši svētdienas sēdē. To M.Kučinskis apstiprināja aģentūrai LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Koalīcijas partijas rosinās par Loskutova atlaišanu lemt šosvētdien

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas