Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aicina VK revidēt LNB būvniecības tāmi un ar to saistītos dokumentus

Valsts aģentūra Jaunie Trīs brāļi (J3B) aicina Valsts kontroli (VK) veikt revīziju par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvdarbiem, tai skaitā būvdarbu veikšanas tāmēm un tajās iekļauto izmaksu pamatotību. Tas darīts, apzinoties, ka LNB projekts ir pēdējos gados lielākais valsts pasūtījums būvniecībā, kas pilnībā tiks īstenots par valsts budžeta līdzekļiem, informēja J3B pārstāve Elīna Bīviņa.

Aģentūras rīcībā pagaidām vēl nav VK revīzijas ziņojums, kurā būtu norādīti konkrēti trūkumi, iebildumi un ieteikumi par finanšu izlietojumu, kas tika izvērtēts pēdējā revīzijā un par ko šodien publiskajā telpā izteikusies Valsts kontroliere Ingūna Sudraba, norādīja E. Bīviņa. Līdz ar to patlaban nav iespējams sniegt konkrētus komentārus par iespējamo trūkumu novēršanu.
Vienlaikus J3B norāda, ka tāda mēroga projektos, kādi ir LNB, Rīgas koncertzāles, Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecība, kā arī reģionālo koncertzāļu projekti, ir objektīvi nepieciešami publicitātes un informatīvie pasākumi, ar nolūku uzrunāt dažādas auditorijas, to vidū arī, piemēram, potenciālos privātos investorus, īpaši ņemot vērā, ka daļu aģentūrai uzticēto projektu ir plānots īstenot pēc publiskās un privātās partnerības principa.


Ievērojot atklātības un caurskatāmības principus, kas noteikti LNB projekta īstenošanā, J3B savā mājas lapā internetā ir publicējusi Nacionālās būvkompāniju apvienības iesniegtās būvdarbu veikšanas koptāmes. Aģentūrā ir pieejams arī pilns finanšu piedāvājums jeb detalizētas lokālās tāmes, ko, kontekstā ar LNB ēkas tehnisko projektu, aģentūras speciālisti ir gatavi skaidrot ikvienam interesentam, turklāt aģentūra aizvien ir atbalstījusi papildus iniciatīvas, kuru nolūks ir vēl plašāk informēt sabiedrību par LNB būvniecības procesu, pauda E.Bīviņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas