Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Aigars Freimanis: Valdošās koalīcijas lēmums veidot nākamo koalīciju ir "pašsaprotams solis"

Aigars Freimanis, sociologs. Pašreizējās koalīcijas lēmums ir ļoti pašsaprotams solis. Cilvēki ir iestrādājušies un sapratuši viens otra intereses, vajadzības un vēlmes. Viņi ir izveidojuši, acīmredzot pietiekoši veiksmīgu sadarbības modeli, ja jau mazākuma valdība varēja pastāvēt tik ilgu laiku bez lielām kolīzijām un, acīmredzot vēlās turpināt darbu līdzšinējā veidā.

Bet, izskatās jau tik vienkārši izveidot jauno valdību. Ir dažas problēmas, kas pastāv. Piemēram, 51 balss nav tas skaitlis, kas garantē ilgstošu stabilitāti, jo būtiskos balsojumos viens vai divi cilvēki var izšķirt ļoti daudz ko. Līdz ar to kādu politisko spēku vajadzētu piesaistīt, šai koalīcijai. Tas ir viens arguments, kas liktu domāt, ka valdošajai koalīcijai vajadzētu atrast pietiekošu motivāciju, kāpēc veidot valdību bez Jaunā laika. Protams, TB/LNNK izskatās daudz perspektīvāks kandidāts dalībai valdībā šīs koalīcijas ietvaros.

Bumba pašreiz ir Jaunā laika pusē un viss ir atkarīgs no tā kā viņi spēs vai nespēs argumentēt savu iešanu vai neiešanu valdībā, piedāvājot kādu negaidītu risinājumu, kuram vajadzētu parādīties visticamāk jau šodien. Šis ir Jaunā laika profesionalitātes jautājums, vai labāk teikt—politiskā PR jautājums, kā viņi sevi pasniegs situācijā, kad daļa no līderiem ir pateikusi, ka vēlēšanas partijai ir bijušas neveiksmīgas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas