Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"airBaltic" padomē ievēl Flika firmas pārstāvjus

Akciju sabiedrības _airBaltic Corporation _akcionāru sapulcē aprīļa sākumā tika ievēlēta jauna padome, kur iekļauti arī Bertolda Filka uzņēmuma SIA _Baltijas aviācijas sistēmas _pārstāvji - ekonomists Ilmārs Razumovskis un avioindustrijas uzņēmuma _Airbus _Nākotnes projektu departamenta nodaļas vadītājs Žans-Šarls Korsaks. Bez I. Razumovska pārstāvniecību padomē saglabājuši vien Edmunds Krastiņš (TP) un Arnis Muižnieks.Jaunievēlēta airBaltic padomē ir arī Daiga Falkane. Padomes priekšsēdētājs un viņa vietnieks tiks ievēlēti pirmajā padomes sēdē.

Ilmārs Razumovskis ir ekonomikas zinātņu doktors, kurš airBaltic padomē darbojas kopš 2008. gada 19. februāra. Viņa profesionālā darbība ir saistīta ar transporta pakalpojumu (SIA Jaks valdes loceklis) un finanšu nozari (SIA Biznesa Oāze valdes priekšsēdētājs). I. Razumovskis darbojies SIA Latvijas Mobilais Telefons un AS Latvijas Krājbanka padomēs. Viņš absolvējis Rīgas Politehniskā institūta Inženierekonomikas fakultāti.

Luksemburgas pilsonis Žans-Šarls Korsaks ir avioindustrijas uzņēmuma Airbus Nākotnes projektu departamenta (Future Projects Department) nodaļas vadītājs. Šis departaments nodarbojas ar jaunu lidaparātu konstruēšanu un izstrādi, kas dienasgaismu ierauga 10 gadus vēlāk – darbu pie nesen ražošanā ieviestā pasaules lielākā aviolainera Airbus A380 šis departaments pabeidza pirms 10 gadiem, un šobrīd izstrādā lidmašīnas, kas ražošanā nonāks 2020.gadā. Savas profesionālās karjeras laikā viņš strādājis Pace Aerospace Engineering and Information Technology GmbH (biznesa attīstības direktors). Ž.Š. Korsaks absolvējis Berlīnes Tehniskās universitātes (Technische Universität Berlin) Aeronautikas un astronautikas nodaļu.

Arnis Muižnieks ir ilggadējs Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors, kurš airBaltic padomē darbojies kopš 1995. gada. Viņš pilda VAS Latvijas gaisa satiksme padomes priekšsēdētāja pienākumu un darbojies arī VAS Starptautiskā lidosta „Rīga“ padomē. A. Muižnieks pēc pilotu skolas beigšanas ievērojamu pieredzi guvis, vadot aviokompānijas „Aeroflot“ lainerus. Absolvējis Ļeņingradas (tagad Sanktpēterburgas) Civilās aviācijas akadēmiju gaisa transporta ekspluatācijas specialitātē.

Daiga Falkane ir tūrisma nozares eksperte, kura nodarbojas ar Latvijas kā ceļojumu galamērķa mārketingu un ārvalstu tūristu piesaistīšanu. Viņa ir Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktora vietniece, iepriekš pildījusi TAVA Mārketinga nodaļas vadītājas pienākumus. D. Falkanei ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē iegūts maģistra grāds vadībzinātnē.

Līdz jaunās padomes sastāva apstiprināšanai airBaltic padomē darbojās Edmunds Krastiņš (padomes priekšsēdētājs), Inga Pelša, Arnis Muižnieks, Krišjānis Peters, Ilmārs Razumovskis.

Galvenie uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts ar 52.6% akciju un B. Flikam piederošā SIA Baltijas aviācijas sistēmas – 47.2% akciju, kuras gada sākumā tā iegādājās no aviosabiedrības SAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Miljonus airBaltic akcijām Flikam devusi Krājbanka

Darījums, par kuru labāk klusēt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas