Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Anekdots iz dzīves

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu nu nu
n
varu kljuudiities,bet sen apakalj kursiites kundze bija palieneejusi dzejoljus savai graamatai no kaadas latgalju sievas...nez ko tagad sadomaas panjemt....
AD
A
Tātad: - pret prof. Kursīti kā cilvēku, speciālisti vai politiķi neviens neiebilst, - bet ir iebildumi pret veidu, kādā tiek saņemts deputātes mandāts. Tomēr situācijā, kad: - no iespējamiem pretendentiem uz deputātes vietu Kursīti atzīst par labāko, - citas iepējas, kā šai labākai pretendentei iesaistīties aktīvā politiskā darbībā nav varbūt tomēr arī viņas izvēle ir labākā?
-
-
Neliels precizējums. Zem mūsdienas Saeimas vēlēšanas likuma, cik vēlētāji balso par partijas *sarakstu* nosaka cik vietas tā Saeimā saņems; 40% no vēlētājiem vispār nelieto + un izstrīpošanas iespēju. Toties originālais Saeimas vēlēšanas likums, kas tika lietots 1.-4. Saeimas vēlēšanās, bija stipri atšķirīgs. Jo nevis cik balsoja par partiju, bet cik balsoja par partijas *kandidātiem* noteica cik vietas kāda partija iegūs Saeimā. Zem 1. Republikas noteikumiem vēl varētu puslīdz saprast kādēļ Kursīte drīkstētu ienākt Saeimā, kaut viņa vairs nepieder TB/LNNK. Bet zem mūšdienas likuma? Šeit nav runas par ideāliem, bet par logikas trūkuma.
K-K
K
... Labi rukts, piekritu 100% visam teiktam ... ... Japiebilst, ka inteligents cilveks, ka Kuksite, kurs ir iepazinies ar tautas gara mantam un it ka dzivojis to gara, optimiski skatoties, varetu parstavet musu seno TIKUMIBU, nu daudz labak un aktivak ne ka puku tirgotaji un atsledznieki un melna tirgus parstavji, un, iesakt vajadzigo CETURTO ATMODU Latvija ?!
d'Andris
d
Kā jau rakstīju - ir esksistējoša sistēma. Ar + un -. Ja iegūtais vietu skaits piederētu partijām (nevis partijas sarakstā ievēlētajiem atbilstoši individuāli saņemto balsu secībai), tad partijas Saeimā velns viņu zina ko iedabūtu. Piemēram, nedēļu pēc vēlēšanām kādu no partijas izslēdzot ... Vēlēšanas principā nevar uztaisīt ideāli. Vai tā ir iekļūšana Saeimā pēc izstāšanās no sarakstu veidojošās partijas, vai tas ir trešo personu atbalsts, vai administratīvais resurss kā aktīvs vai neaktīvs (bremzējošs) dalībnieks, vai jocīgi apgabali un lokomotīves. Tādēļ es jau sākumā izteicu savu viedokli, ka Kursītes kundzei vajadzētu iet uz Saeimu, un ja viņas pārliecībai tagad atbilstošāka ir PS, tad esošajā sistēmā tas ļoti organiski iekļaujās. Galu galā, PS izveidoja citu partiju cieto mandātu turētāji :) Latvijā politika atgādina anekdoti ar vīra jautājumu sievai par netīro bērneļu pulciņu: "Mazgāsim šos vai taisīsim jaunus?" Nav nekāds brīnums, ka vēlāk arī jaunie jāmazgā un jautājums atkārtojas periodā ... Izeja ir tautas kārtējā atmoda. Iespējama arī aizmigšana uz mūžiem - ne latvieši būtu pirmie, ne pēdējie. Nu, tas gan bēdīgāk, bet neatzīstot slimības bīstamību, slimnieks bieži vien nespēj pieņemt ārstniecības kursa nepieciešamību un aktīvi iesaistīties.
aita
a
es tā īsti politiskajās finesēs neorientējos bet man liekas ka PS šīs Saeimas vēlēšanās nepiedalījās bet parlamentā jau pārstāvēta ar deputātu vietām(cik?) kā saucas šāda vēlēšanu sistēma? vai pasaulē kaut kur kaut kas tāds vai vismaz līdzīgs pastāv?
-
-
"d'Andris 12:26 Tehniski Kursīte varēja nogaidīt ar dalību PS līdz mīkstā mandāta realizēšanai." Cik saprotu, Kursīte izstājās no TB/LNNK, lai iestātos PS *pirms* viņai bija izdevība ienākt Saeimā ar mīksto mandātu no TB/LNNK saraksta. Tagad viņa ir ar mieru 'pamest' TB/LNNK. Bet es faktiski nesaprotu kādēļ viņai *vispār* ir iespēj ienākt Saeimā, kaut viņa nemaz vairs nepieder TB/LNNK. Un kādā veidā vēlēšanas likums "dod konstitūcijai attiecīgu konkrētu iemiesojumu" par ko Felikss Cielēns - viens no mūsu Satversmes tēviem reiz rakstīja - to nu gan šai gadījumā nevarētu uzminēt....
bij.studente
b
Lai Kursīte netiktu Saeimā, viss tas absurds ar Boldānu0cietumnieku arī notika. TB/LNNK vēl īsti nezināja, vai Saeimā Boldāna vietā nāks Kursīte vai Viņķele, bet abas "no sliktā, mutes palaidēju gala". Tāpēc neatsauca to cietumnieku un atstāja visu, kā ir. Kursīte ir lielisks cilvēks, un velti Ozoliņš izronizē par "folkloras pētīšanu". Apsveicu viņu, pieņemot šo lēmumu!
d'Andris
d
Tehniski Kursīte varēja nogaidīt ar dalību PS līdz mīkstā mandāta realizēšanai. Kas no tā mainītos? TĀDA IR SISTĒMA.
-
-
Ja nākotnē pienāks diena kad rindas kārtībā ienāks kāds deputāts ar mīksto mandātu, kurš vēlēšanās bija t.s. latvju partijas sarakstā, bet tomēr nolems pārstāvēt t.s. krievu partiju, vai Ozoliņa kungs būs tikpat lielā sajūsmā par to, ka uz vēlētāju velmēm tiek uzspļauts? No vēlētāju viedokļa, kādā veidā šis piemērs atšķiras no Kursītes rīcību?
Laba ironija
L
Profesore Kursīte šajā bildē pārstāv, protams, "godīgo cilvēku"! Profesore Kursīte šajā bildē pārstāv, protams, "godīgo cilvēku"! Profesore Kursīte šajā bildē pārstāv, protams, "godīgo cilvēku"! Profesore Kursīte šajā bildē pārstāv, protams, "godīgo cilvēku"! Profesore Kursīte šajā bildē pārstāv, protams, "godīgo cilvēku"!
es
e
KURSĪTE TOMĒR IR PAŠLABUMA MEKLĒTĀJA. psrs laikos dziedāja, ka komunisms ir labs, tagad, ka valsts slikta un cilvēki slikti, un tagad nebūdama TB/LNNK partijā, lien Saeimā. Godīgs pašlabums!
Antipanorāmisc
A
Tiešām anekdote: 2006.g. godīgā Kursīte pārstāvēja TB/LNNK. Visi vēlētāji viņu tā arī paplusoja. Ja šobrīd viņa ir citā partijā, tad viņai NAV TIESĪBAS uz Saeimas mandātu. Profesore Kursīte! Ja Jūs esat ""GODĪGA"" kā JŪS izsakāties, tad Jums nav tiesību uz tēvzemiešu mandātu.Jums nav tiesību būt Saeimas deputātei. Kļūstot par deputāti Jūs tikai vairosiet mūsu kā vēlētāju nihilismu. Jūs zogat mandātu!!!:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( (((((((((((
mairis
m
anektdots iz dzives: sausaa tualete + raugs= labais.
Lāpītāja.
L
Piedod!!!!Sajaucu vienu personažu,Batjka par deputatu kļuva ne AP, bet 5.|Saeimā, nu bet tur bija gana odiozu personu-tagadējo miljonāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas