Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Apslēptā manta

Naudas ir tikai tik, cik ir? "Valsts ir bagātāka, nekā uzrāda tās pārskati," Valsts kontroliere Inguna Sudraba iebilst un kā ar pirkstu acī premjerministram Ivaram Godmanim (LC/LPP) parāda, kur ir nauda, ar ko varētu jūtami noņemt budžetam spriedzi.

Apstulbinošās summas, kuras saņem valsts kantoru darba varoņi, bet it īpaši šo summu pieauguma galvu reibinošā dinamika liek valdības skarbi pasludinātajai valsts sektorā strādājošo algu iesaldēšanai izskatīties pēc liekulības. Izrādās, ka šajos taupības laikos ministrijās un centrālajās valsts iestādēs tiekot ietaupīti apmēram 14 procenti atalgojuma fonda līdzekļu, taču tos visus izmaksā "prēmijās", kuras darbinieki saņem līdz pat 14 reizēm gadā un kurām kopumā aiziet teju trešā daļa darba samaksas fondu naudas. Bet bēdīgi slaveno "vadības līgumu" summu apmēri sasniedz līdz pat 125 procentiem no mēnešalgas.

VK atklājusi arī mazāk pētītu "zelta bedri" — valsts iestāžu finanšu pārskatos neuzrādītus valsts īpašumus. Šī "kļūda" pārskatos sasniedz gandrīz pusmiljardu latu. Piemēram, Ekonomikas ministrijas gada pārskatā uzrādīti īpašumi 35 miljonu latu vērtībā, taču atbilstoši Valsts zemes dienesta datiem tai piederot zeme 411 miljonu latu vērtībā. Bet Godmaņa partijas biedra Šlesera apsaimniekotā Satiksmes ministrija nav uzrādījusi gandrīz 50 miljonu latu vērtus īpašumus — 3365 zemes gabalus un 420 ēkas. Jāuzsver, ka tā ir tikai īpašumu kadastrālā, nevis tirgus vērtība.

Godmanis sūdzas, ka ministru portfeļu skaita samazināšana radīšot "politisku nestabilitāti" valdībā. Vai arī šo nezināmo īpašumu lietotāju izzināšana un nodokļu maksātāju naudas izvazāšanas novēršana radītu tādu "politisko" spriedzi, ka labāk to nedarīt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas