Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Atlaist Saeimu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lauķis
l
Protams,ka izmaiņas ir vajadzīgas,bet ! piekrītu TB ,šajā jautājumā nedrīkst sasteigt uz urā emocijām. Nav mums pagaidām neviena partija,kas varētu, pa jaunam un nopietni ar atbildību valsti izvest no ziepēm.
a-ha!
a
"Kartāga ir jānoposta!" un saeima ir jāatlaiž! šī balsošanas mašīna nav spējīga dot VALSTIJ neko.
Sepse
S
Ir acīm redzams, ka valsts attīstībai ir nepieciešamas sekojošas lietas: 1) Jāmaina Saeimas vēlēšanu kārtība uz mažoritāro (partiju Latvijā nav) 2) Latvijā prezidentam ir jābūt tautas vēlētam. 3) Pats par sevi saprotams, ka šī Saeima ir jāatlaiž. Lai izdarītu pirmo un otro ir jāizdara izmaiņas Satversmē Secība man ir vienaldzīga, bet tas ir jādara pēc iespējas ātri.
TangoArgentino
T
Tiem, kas saka, ka Saeimu atlaist nav jēgas! Vai tiešām Jūs domājat, ka Zatleram un koalīcijai ir kaut kas tāds, kā dēļ viņus atlaist ir jēga !? Varbūt uzdot citu jautājumu, kāda ir jēga, ka viņi atrodas tur, kur atrodas? Varbūt, ka ja Tu saņem normālu, pēc šīs valsts standartiem algu, utt., tad no Tevis ir jābūt kādai jēgai. Šobrīd saņemšanos un mobilizēšanos ir gaidīt pārāk vēlu. Strādāt vajadzēja agrāk.
Ilmārs
I
No Valentīnas Zeiles intervijas žurnāla "Kabinets" novembra numurā: "Jau astoņdesmito gadu beigās prātos pārcilājām iespēju, sak, kā tad nu būs, ja atgūsim neatkarību, kā un uz ko mainīsim ekonomisko sistēmu? Vienubrīd vairāk dominēja Vācijas un arī Skandināvijas saimnieciskā modeļa popularitāte, tā dēvētā sociālā tirgus ekonomika. Taču tad, kad tas patiešām notika, izrādījās, ka personōgie kontakti vairāk un stiprāk izveidojās tieši ar Amerikas latviešiem, ar pietiekami ievērojamām personībām - Ķēniņu-Kingu, Vīksniņu un citiem ekonomistiem. Tāpēc pārsvaru ņēma tieši šī viņu atbalstītā liberālā tirgus ekonomika, ko tajā laikā un arī vēlākos gados visnotaļ spēcīgi atbalstīja "Latvijas ceļa" politiķi un piesaistītie ekonomisti... Taču manuprāt, šis modelis vairāk derīgs tajās valstīs, kurās vērojama pietiekami augsta dzimstība un vispār liela populācija jeb iedzīvotāju skaits. Savukārt valstīs, kurās demogrāfiskais stāvoklis allaž vērtēts ar mīnusa zīmi, ārkārtīgi svarīga ir faktiski katra tās iedzīvotāja, ikviena cilvēka normāla dzīves līmeņa saglabāšana... Tas mūs novedis pie tā, kas mums tagad ir - vienā pusē ārkārtīgi strauji pieaug uzkrājumi un bagātība, savukārt otra daļa paliek ļoti ierobežotu ienākumu līmenī... katrā ziņā, tagad jau daudzas valstis atklāti runā par to, ka šis liberālā tirgus ekonomikas modelis nekādā ziņā nav simtsprocentīgi vislabākais. Un es vēl gribu piebilst vienu lietu. manuprāt, liberālais tirgus ekonomikas modelis, kas paredz minimālus ierobežojumus uzņēmējdarbībai, tomēr vienlaikus prasa arī ļoti augstu tajā iesaistīto cilvēku briedumu, morāli ētisko stāju, godīgumu un likumu ievērošanu, kā paši par sevi saprotamu normu. Ja tas tā nav, ta var viegli ļauties "visatļautības filosofijai", un tas jau gan var izraisīt nopietnas krīzes..." Ko te piebilst, tieši tā tas arī ir noticis pie mums Latvijā. Vajadzēja būt pilnīgi aklam, lai nesaprastu, ka sabiedrība, kas bija augusi padomju dubultmorāles un blatu sistēmas garā, ļausies "visatļautības filosofijai". Un tagad mēs esam tur, kur esam. Kā veča pasakā par zelta zivtiņu. Tautas liela daļa prasa pārmaiņas, bet vara klapē ar ausīm.
Rudmate
R
Ozoliņ, reti skarīgs un loģisks komentārs no jūsu puses. Pilnīgi piekrītu. Domāju, ka par Satversmē noteikto Saeimas atlaišanas mehānismu ir jādiskutē, lai atrastu sabalnasētu un loģisku risinājumu. Taču neredzu iemeslu, kāpēc saeimu vajadzētu atlaist, teiksim šodein vai rīt. Manuprāt, valstī nav politiskās krīzes, un ekonomiskās krīzes risināšanu Saeimas ārkārtas vēlēšanas pašas par sevi neveicinās. Vismaz pagaidām neviens no jaunajiem/nepieteikami pārstāvētajiem politikskajiem spēkiem neko cerīgu šajā sakarā nav signalizējis (Un, galu galā, vai nav vienalga, kura politiskā spēkā virsvadībā beidzas lielais ekonomiskais kritiens un iesākas neizbēgamā stagnācija?? :))
Šampēteris
Š
Kādu vēl Saeimu !? Aiz Veldres stāv armija !
nīgrais
n
Saeimas atlaišanai vispār nav ne priekšnoteikumu, ne pēcnoteikumu, jo nav jēga atlaist Saeimu, ja pēc tam nākošajās vēlēšanās kandidēs un tiks ievēlēti tieši tie paši to pašu politisko partiju pārstāvji (izmaiņas varētu būt maksimums 10% robežās). Vienīgā jēga šādam procesam būtu uzmanības novēršanas šovs elektorātam, lai ļaudis nešūmētos un nerunātu par citiem jautājumiem.
Kapers
K
Saeima mums tiešām ir ieskābusi un būtu atlaižama, jo ātrāk, jo labāk. Saeimu ir samaitājusi iespēja spēlēt izpildvaras lomu, kas nes caur korupciju papildus ienākumus deputātiem. Vienkārša saeimas nomaiņa nedos vēlamos rezultātus, jaunais saeimas sastāvs jau pēc pusgada būs kļuvis par lobistu baru. Izpildvaras funkcijas saeimai ir obligāti jāatņem. Saeimai ir jānodarbojas tikai ar likumiem, nekādas komisijas tur nedrīkst būt. Latvijai ir vajadzīgs prezidents, kas vada no saeimas neatkarīgu valdību.
āboliņš
ā
Muļķis ari ir gudrs.Pārgudrs muļķs ir vel gudrāks
aka saka
a
Ja jums ir īsa atmiņa, tad ar to nevajadzetu lielīties, Berziņu par pareģosanu KNAB lieta uz prokuroturu sauca. Tagad labāk pagaidisim līdz pavasarim, nevis tukši muldesim.
žoržs
ž
varu saprast, ka jums netīk šī saeima, bet vai tad paši to nevēlējāt? Vai jūs gribiet to patriekt tāpēc, ka uzskatiet, ka kļūdījāties un balsojāt par nepareizajiem? no kurienes tad jums tāda pārliecība, ka nākošreiz nobalsosiet par pareizajiem?
LVD
L
..Un tikai un vienīgā izeja ir patriekt šībrīža Saeimu, jo sliktāk jau vairs nebūs! Un bērziņgunčam ir laiks atpakaļ pie cūkām, ja jau tādi teksti tiek lietoti publiski , tiešā un ļoti rupjā veidā aizskarot valsts prezidenta amata godu! Zeki tā runā savā starpā, bērziņ!!!
lauķis
l
Ozoliņ,Bērziņa pareģojumi visi ir piepildījušies .Nepatīkami būtu,ja arī šis piepildās ! No tavas muldēšanas jau Bērziņš dumjāks nekļūs,vienīgitu parādies ar pedarastu streipu vienā līmeni(tirgus bābu līmenī ).
TangoArgentino
T
Šoreiz nevaru piekrist Ozoliņa kungam. Uzskatu, ka aiz diviem iemesliem - Saeimas neefektivitātes un taisnīguma principa šī Saeima būtu jāatlaiž. Taisnīgums. - Mūsu sabiedrībā norit nežēlīgs efektivizācijas process ar cilvēku atlaišanām, jo viņu darbs ir lieks. Bet, šo mūsu "brīnišķīgo valdošo koalīciju" jau protams ir jāatstāj pie varas, jo viņiem ar esošo krīzi taču "nav nekāda sakara". Neefektivitāte. - Vai tiešām ir kādas ilūzijas, ka šī Saeima var sastādīt valdību, kura spētu pieņemt lēmumus, kuri būtu labi pat vidējā termiņā. Kur nu vēl ilgtermiņā. Patreizējai varai nav nekāda, pat stabilizējoša funkcija. Bet, var jau būt, ka labi ir tur, kur mēs esam - purvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas