Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Dārgie rektori

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A. Uzulēna (SCP)
A
Kā gluži svaiga LU maģistrante ar patiesu interesi iepazinos ar šādu atklātu informāciju. varētu pat vēl skaidrāk uzsvērt, ka no augstskolu rekrotu puses ir klaja liekulība protestēt pret finansējuma samazinājumu apstākļos, kad viņi kā personas, kas formāli atrodas valsts dienestā, reizē ir perversajā situācijā, kas ļauj sev IZVĒLĒTIES algas apjomu. Allaž ētikas ziņā orientējoties pēc varas koridoros uzdotā 'toņa', inteliģence Latvijā pēc jaunlatviešu laikiem vairs nekad nav izcēlusies ar īpašu materiālo pieticību. vai vismaz atalgojuma samērojumu ar ieguldījumu. Priecātos, ja, virzoties uz izglītības un tiesību aizsardzības sistēmu pārveidi valstī, par kuras nepieciešamību diez vai būs daudz šaubīgo, par to veidotos pēc iespējas publiska diskusija. manuprāt, izdarīt samērīgu atalgojuma izvēli augstskolu vaidītājiem tomēr konceptuāli jāpalīdz ar valsts regulējumu. tā patiesi ir nodokļu maksātāju un studentu nauda, ar ko kungi un dāmas rīkojas pārāk brīvi. paldies autoram par repliku. Ļoti vēlētos, lai šis jautājums paliktu publiskā - mediju - diskursa dienas kārtībā. Vismaz līdz pirmajām reālajām pārmaiņām izglītībā.
Karamba
K
Nu šitas fakts tikai labi parāda to mentālo bezceri Latvijā. Labi, tur tāds buldozers ar vārgu izglītību.. tā viņš ir radis dzīvot, bet te lūk izglītoti cilvēki, tā sakot- LV intelektuālā elite.. ,bet rociņa ta nenodreb parakstīt sev skaistu čunguru, un ar otru -pavēli par īsināšanu, mazināšanu, studentu maksām..Ja privātāis kantoris- lūdzu, kaut 30 štukas mēnesī, bet šī ir nodokļu, katra pienu pērkoša pensionāra nauda. Laiks noteikt konkrētas likmes un basta. Ja nepatīk, lai lasās.
Ieva
I
Nedzird tāpēc, ka pirmkārt neraksta, jo acīm redzot domā, ka kāmēr tas izgudrojums nav aptaustāms, taču idejai taustāmu formu visbiežāk piešķir ārzemes. Turklāt arī tās nozares, kas ražo idejas, ir nepieciešamas, jautājums tikai vai tajās ir jāuzņem tik daudzi.
Kā smejies
K
Obama saviem lielo prēmiju saņēmējiem solīja 90% nodokli.
dzeris
d
Tas sucās "augstskolu bizness", un tur arī barojas krietns parazītu bars.
A13
A
OSB WWW.a13.lv
karlis
k
bet tas taču sen zināms, ka mūsu, nodokļu maksātāju, uzturētās izglītības iestādes ar uzpūstām studentu vietam ir pamatīgas barotavas lektoriem, dekāniem, rektoriem. latvija esot valsts ar lielāku studentu skaitu, rēķinot proporcionāli uz iedzīvotāju skaitu. katrs students ir slodze valsts ekonomikai. tajā pašā laikā neko nedzird par ievērojamiem zinātņu sasniegumiem, līdz ar to studiju subsidēšana tir neproduktīva investīcija, no kuras jāatbrīvojas.
dzeris
d
Nu bet tas ir pirmais likums - kas dod naudu, tas arī kontrolē tās izlietojumu, vai tā ir valsts, vai privātais.
Ieva
I
Vispār man "patika" ministrienes apgalvojums, ka valsts vienkārši piešķir dotāciju un tad lai nu universitātes vadība to liek, kur grib. Laikam arī vadības liposakcijai nebūtu nekādu problēmu? Nē, ja valsts dod, tar ir konkrēti jānosaka, kam. Vismaz to, cik valsts apmaksātām vietām ir jābūt un cik lielai stipendijai un kāds aprīkojums ir jāiepērk.
Pipo
P
Pie mums visām rungām ir divi gali. Šai sakarā dažu augstskolu rektori ar kosmiskām algām, inteliģencei godu nerada. Par nodokļu maksātāju naudu, daži negausīgi rij kaviāru, pārejie katliņos vāra asaku buljonu.
dzeris
d
Viens - otrs no tiem rektoriem bija redzēts arī TP pozitīvismas kampaņas reklāmas rullīšos, ja nemaldos. Vispār visa tā algu sistēma valsts sektorā strādājošiem ir absurda, pareizāk sakot - sistēmas neesamība. Ja jau viņi saņem algu no valsts naudas, tad valstij arī jāveido kāda sistēma, paši sev algas var noteikt tikai privātsektorā strādājoši, un nav svarīgi, ka pār tām algām lemj kādi tur zemāk stāvošie, visi saprot, ka tie ir pilnīgi atkarīgi cilvēki. Bet vispār, inteļiģentam cilvēkan b;ūtu neērti maksāt sev tādu algu, kad visai viņa nozarei drastiski griež. Bet tas jau sen zināms fakts - izglītībai un inteļiģencei bieži maz kas kopējs.
DD1
D
Taa saucamaa inteljigjence,- banaali kampeeji, kas nekautreejas iedziivoties uz studentu reekjina. Pretiigi.
Lepnā no RSU
L
Finansējums un sadale ir pavisam taisnīgi! Lepojamies, ka mūsu rektors nav nekāds nabags! Pasniedzējiem,kā jau dažkārt augstskolā mazsvarīgām personām, algas samazina uz nebēdu, palīgpersonālam protams arī, pēdējos atlaiž klusu un pa vienam...Toties nav iespējams uzzināt, cik RSU administratoru un cik pasniedzēju uz vienu studentu. Tomēr jūtamies droši - kad valsts bankrotēs, Rektora kungs varēs parādīt savu dāsno sirdi.Kā tur bija... - bagāts viņš, bet mīkstu sirdi.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas