Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Diktatūra strādā tikai sev

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arcix10,murim
A
Lūk, arī galvenais Pieneņgalvas uzdevums izpildīts! Latvija tiek pielīdzināta Ķīnai un Mjanmai! Kur ta, MURI, tik ilgi klusēji, Aivaram jau skābi sametās. Tā, lūk, tiek veidota sabiedriskā doma. TTT(tā turpiniet tālāk) ...
muris
m
Ķīna un Mjanma nav tālu jāmeklē .Viens no demokrātijas paradoksiem ir tas ,ka vēlētāji nez kāpēc sāk ienīst tos ,par kuriem paši balsojuši .Priekšpēdējais pieturas punkts ir mūsu nekam nevajadzīgā valoda ,kura diemžēl neskan krieviski .Palasiet krievu presi kaut vai internetā un Jūs sapratīsiet ,ka Kastēns ar visu savu aparātu ir tukša vieta .T(NODEVĒJU)P sākot kampaņu par stabilitāti nestabilā valstī.Ar ko tā beigsies ?Ar konstatāciju ,ka neviens vairāk negribēs dzirrdēt par taukmūļiem un dievūdzēju Šleseru ?Izviņiķe ,čto ja ješčo pišu ņe na tom russkom,akcent ispravļu.
Lāčplēsis
L
Jaunieši, jums vienkārši jāizlemj, par ko esat, par diktatūru vai demokrātju, tātad, mazāko ļaunumu. Kurā pusē jūs īsti esat, - jūs, kas pat raksta jēgu nesaprot.
zvirbulēns
z
Jā, bez komentāriem, ašs skumji sametās, ka lasīts :(((
Andris
A
Ja paskatāmies uz Ķīnas vēsturi, tad korupcija tur ir bijusi vienmēr, tā ka nedomāju, ka tam būtu sakars ar autoritāro režīmu. Turklāt korupcija pastāv visā pasaulē pie visiem režīmiem. Protams, var diskutēt par apjomiem, bet nu - ko var gribēt - Ķīna ir milzīga valsts ar visām no tā izrietošajām sekām. Bet Ozoliņa raksts šoreiz tiešam ir garām - Katrīna ir labs piemērs.
sociālists
s
Demokrātija un tirgus ekonomika ir nesavienojamas. Demokrātija var būt tikai sociālismā. A priori! Daudzkārt atkārtoti meli tomēr nepārvēršas par patiesību!
Ērglis
Ē
Ja godīgi, Aivar, šoreiz tev nesanāca. Šaubos vai demokrātijas esamībai vai neesamībai ir liels sakars ar Ķīnas spēju vai nespēju veikt glābšanas darbus. Un par demokrātiem - nu jā, Ņūorleānas iedzīvotāji gribētu par to gan ar tevi padiskutēt, ka ASV valdība spītīgi atteicās no Kubas ārstu armijas tikai tāpēc, ka tā redziet ir lielais ienaidnieks, kas palīdzēt nedrīkst. Tajā pašā laikā cilvēki mira. Tā kā - demokrātija nav slikta, bet nevajag ieslīgt absolūtismos. Šajā gadījumā Aivar tu diezgan dziļi ieslīgi.
Ērglis
Ē
Jā, Ķīnā valdošā korupcija ir vienpartijas sistēmas sekas - un tas pat šajā sakarā nav nozīmes, ka tā ir komunistiskā partija. Un korupcija acīmredzami ir vainīga pie daudzo ēku praktiskās nespējas izturēt pat niecīgas svārstības. Taču es gribētu arī uzsvērt, ka katastrofa ir parādijusi vēl neredzētu valdības vēlmi nekontrolēt mēdijus un visu notiekošo. Var jau būt, ka nav jēgas, jo katastrofas apjoms ir cilvēciski pārāk nomācošs, lai par to spētu klusēt ar cenzūras uzspiestu zīmogu. Bet varbūt Ķīna sāk saprast, ka īsti tālāk tā rakt nevar. Galu galā, nav jau tā, ka pēc komunisma viņi ilgotos. Un Ķīnu kopā tur nacionālisms, nevis sociāla ideoloģija.
lapsene
l
Ai, ai, ai, kā lejam čugunu! Un kā tad amerikāņiem gāja pāris gadus atpakaļ, kad taifūns noslaucīja veselu pilsēteli? Izcilie "demokrāti" ilgi jo ilgi nespēja savākties un glābt, kas glābjams! Bet, redz - politisks pasūtījums - tā jāraksta!
kents
k
madleena olbraita, klintona periodaa bija valsts sekretaare un un kas notiek vinjas galvinjaa un kaadas veertiibas vinju iedvesmo var redzeet shai iisajaa videoklipaa: madeleine albright on 60 minutes - "worth it" www.youtube.com/watch?v =lK_QshS2EW8 60 Minutes, CBS News, May 12, 1996: Lesley Stahl [on US sanctions against Iraq]: "We have heard that a half million children have died. I mean, that's more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?" Secretary of State Madeleine Albright: "I think this is a very hard choice, but the price--we think the price is worth it." "Cool War: Economic sanctions as a weapon of mass destruction" By Joy Gordon www.scn.org/ccpi/HarpersJoyG ordonNov02.html John and Karl Mueller, "Sanctions of Mass Destruction," Foreign Affairs, Clinton's "sanctions of mass destruction" caused "the deaths of more people in Iraq than have been slain by all so-called weapons of mass destruction [nuclear and chemical] throughout all history" "The Secret Behind the Sanctions: How the U.S. Intentionally Destroyed Iraq's Water Supply" By Thomas J. Nagy www.progressive.org/0801issu e/nagy0901.html
kents
k
4) un shii ASV nacionaalaa droshiibas strateegjija NSS protams briinishkjiigi sakriit ar: a) NATO operaacijaam un izpleshanos Austrumu virzienaa - konkreeti Kaspijas regjiona naftas/gaazes virzienaa (uznjemt NATO sastaavaa Ukrainu un taa kaa caur to iet 80% Gazprom gaazesvadu tad var shantazheet Krieviju - sak, ja gribi dabuut kaapostu no Eiropas, nemaisies pa kaajaam gjedam Semam; tas pats attiecas uz Kjiinu - ja gribi pieeju Kaspijas energoresursiem nemaisies mums pa kaajaam un turpini uzpirkt ASV paraadziimes taadejaadi finanseejot ASV deficiitu. Lieki paskaidrot, ka Krievijai ir izejvielas bet Kjiina - ASV industriaalais konkurents kas nedomaa liist uz veedera ASV priekshaa kaa to dara Eiropas Savieniiba b) kosmosa militarizaaciju jeb speeju uzbrukt jebkuram jebkuraa vietaa jebkuraa briidii 5) "aareejaa ienaidnieka" mitologjija / histeerija kas ir pamataa NSS ir ASV jaajamzirdzinsh lai noveerstu amerikaanju uzmaniibu no ieksheejaam probleemaam - bezdarbs, ienaakumu samazinaashanaas, veseliibas apruupes sisteema, pensijas etc. ASV elites gjeopolitiskaas intereses tiek nomaskeetas kaa "nacionaalaas droshiibas" jautaajums un "preventiivais karsh" vienkaarshaa valodaa noziimee ka ASV ir "tiesiibas" uzbrukt citaam valstiim taadejaadi smagaakais starpt. noziegums ir ASV oficiaalaa politika jeb bizness (vai medijos - "starpt. misija" "kolektiivaa droshiiba")
kents
k
1) ANO Harta militaara speeka pielietoshanu nosaka tikai divos gadiijumos: a) pashaizsardziibas noluukaa (liidz Droshiibas Padome pienjem attieciigus meerus) b) saskanjaa ar ANO Droshiibas Padomes rezoluuciju 2) bet ASV nacionaalaa droshiibas strateegjija NSS nosaka ka ASV ir "tiesiibas" riikoties vienpuseeji - peec saviem ieskatiem, tai skaitaa uzbrukt citaam valstiim un tik ilgi cik ASV to uzskatiis par nepiecieshamu un pielietot kodolierochus arii pret taam valstiim kuraam taadu nav 3) jau ieprieksh viennoziimigi tika paredzeets ka nelikumiigaas agresijas/okupaacijas pret Afganistaanu, Iraaku vairos terorisma draudus pasaulee un sekmees masu izniicinaashanas ierochu izplatiibu (tai skaitaa kodolierochu) un izraisiis brunjoshanaas sacensiibu. Jo vieniigais veids kaa attureet ASV uzbrukumu/agresiju ir dabuut savaa riiciibaa pietiekami jaudiigus ierochus par terorisma izplatiibu var siikaak uzzinaat kaut vai shajaa peter bergen rakstaa "Iraq Index" (vaardu sakot ASV aarpolitika / NSS doktriina ir atbilde uz bin Ladena luugshanaam) bet kaa Rietumu masu medijos (tai skaitaa arii Latvijaa) tiek pasniegta shii ASV aarpolitika? Nevis kaa agresija (t.i. smagaakais starptautisko likumu noziegums - supreme international crime - par ko tika tiesaata nacistu vadiiba Nirnbergaa un kas bija pamats ANO Hartai un taas diviem nosaciijumiem par militaara speeka pielietoshanu) bet gan kaa "taisniigais karsh" "kolektiivaa droshiiba" "starptautiskaa misija" "civilizaaciju sadursme" etc. Taatad nacistu gadiijumaa agresija ir ljauna un par to vinji tika pakaarti, bet ASV gadiijumaa - ceela un nepiecieshama "starptautiskaa misija" "kolektiivaas droshiibas" vaardaa. Vieniigaa atshkjiriiba starp nacistu aarpolitiku un ASV aarpolitiku ir taa ka ASV kodolnacisti nav sakaujami/uzvarami - tie var nogalinaat miljons cilveeku, izniicinaat valsti/ sabiedriibu uz aizvaakties pat nepasakot "sorry" + draudeet citu valstu valdiibaam ar iebrukumu / "rezhiima mainju" protams ir klasisks starptautiskaa terorisma piemeers
kents
k
20.gs. vien ASV līdz WW2 iebruka ārvalstīs vismaz 40 reizes , pēc WW2 - vismaz 66 reizes US Interventions US Military and Clandestine Operations in Foreign Countries - 1798-Present www.globalpoli cy.org/empire/history/interven tions.htm te vari paskatīties sarakstu ar ASV draudzīgajiem diktatoriem: Friendly Dictators www.thirdworldt raveler.com/US_ThirdWorld/dict ators.html + ASV ar 850 mil. bāzēm ārvalstīs (īpaši strat.izejvielu tuvumā) + murgainas mil. doktrīnas par full-spectrum dominance (space,sea, land,air) + first-strike nuclear strategy (arī pret valstīm kurām nav kodolierocu) + uzskata sevi ārpus starpt. likumiem (ANO) iraakaa amerikaani ir "saveejie" -t.i. iraakieshi- liidz ar to vieteejo uzbrukumi vinjiem ir nevis pretestiiba iebruceejiem, bet gan noziegums (pret 'pilsonjiem' amerikaanjiem) liidz ar to prasa visbargaakos pasaakumus, kaa ,piemeeram noslauciit 650 000 iraakieshus liidz 2006.gada vasarai, + uzlikt miiksto iraakas atjaunoshanai piegriezjot finansiaalo skaabekli (sagraabaam vieteejo naftas industriju (kas okupaacijas karaspeekam nav atljauts dariit saskanjaa ar starpt.likumiem) un nemaksaasim nodokljus, liidz ar to nav naudas atjaunoshanas darbiem-elektriiba, kanalizaacija u.tml.- kaa rezultaataa palielinaas tieshi civilo upuru skaits no netiira dzeramaa uudens,slimiibaam ) vaardu sakot,ejiet pakaarties juus vieteejie necilveeki, jo mums kaa kristiigajiem r. asistiem ar bagaataam tradiicijaam shai jomaa , ir pilniigi pie kaata cik juus tur nospraagstat (taapat kaa neskaitiijaam savus upurus vjetnamaa,kambodzaa,laosaa u.t.t.)
kents
k
par sīkākiem / plašākiem / detalizētākiem izklāstiem var lasīt/redzēt /www.brussel stribunal.org/ The Salvador Option and Death Squads | Military Bases | Remembering Falluja | The use of WMD by the US army | The Events in Samarra / Iraq: the largest humanitarian crisis on the planet | Iraqi refugees The situation of Iraqi Healthworkers | Torture and Prison Abuse in Iraq U.S. War Crimes in Iraq and Mechanisms for Accountability informationc learinghouse.info/pdf/war_crim es_iraq_101006.pdf
kents
k
4) kara noziegumi Feludžā nomētājot civilos ar balto fosforu, napalmu, liedzot pieeju ambulancēm, aizturot pārtikas piegādes etc. etc. 5) cietumu sistēma guantanamo / abu graibas stilā 6) 4.7 mlj bēgļu www.unhcr.org/iraq. html www.ft.com/cms/s/0/aa8 d01c8-b7c3-11db-bfb3-0000779e2 340.html?nclick_check=1 7) puse irākiešu ir bērni ,no kuriem 20% līdz 5 gadu vecumam ... 25% bērnu ir nepietiekams uzturs un 10 % cieš no akūti nepietiekama barības daudzuma .. 70% bērnu cieš no traumatic stress syndrome pārtikas sadales sistēma no kuras atkarīgi ir 5 miljoni irākiešu ir apdraudēta dēļ vardarbības ... aptuveni 2 miljoni (bēgļi valsts iekšienē) nevar tikt pabaroti dēļ vardarbības jo nemitīgi spiesti mainīt atrašanās vietu bezdarbs ir ~ 70% 75% ārstu farmaceitu ir pametuši valsti līdz ar to veselības aprūpes sistēma ir pilnīgi sabrukusi /www.fpif.org/fpi ftxt/4519 /www.counterpunch .org/patrick09112007.html w ww.nytimes.com/2007/09/12/worl d/middleeast/12iraq.html?_r=1& oref=slogin vārdu sakot, irākieši amerikāņus un viņu sabiedrotos pielīdzina mongoļiem, kas 1258.g. iebruka Bagdādē un nogalināja tās iemītniekus, nodedzināja bibliotēkas un nopostīja apkārtni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas