Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Kā atlaist Saeimu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lasītājs
L
Piekrītu, ka šobrīd tas nav labākais rizinājums. bet tomēr... Pirms gada (vairāk) ļaudis ar lietussargiem rokās stāvja pie Saeimas un sauca to pašu saukli. Tauta ļoti skaidri ziteica neuzticību parlamentam. Politiķi gadu stiepa gumiju, taisīja komisijas, sprieda, rosījaš, bet... viss ko panāca - veiksmīgi nogāza loskutovu, iebrauca krīzē... Jāsaka, ka valdošā vara vienkārši gadu parādīja, ka viņiem nosplāuties par tautas intereseēm un tiem kas ar lietusargiem protestēja. KNAB vadītājs nav vajadzīgs jau pus gadu, Satversmes grozījumi buksē utt. Pēc 13.janvāra, kad Zatlers beidzot teica savu vārdu, TP nobijās. jo saprata, ka ja opozīcija līdz 31.martam sevi labi parādīs un iegūs vēlētaju atbalstu, tad valdošai koalīcijai ir beigas. Tāp-ēc TP ierosinājums atlaist Saeimu uzreiz ir izdvīgs, jo tad 'vēlēšanas notiks pēc vecā likuma, un TP ar oligarha miljoniem vienkārši opozīcijas reklāmas nospiedīs. Davai neticēsim pateizējo politiķu spēlītēm. Kaut kas ir jāmaina, un es teiktu tiešām šajā sastāvā Saeima nav uzticama, un arī valdība parādījusi mazspēju (visu cieņu Godmanim, cenšas jau glābt, taču gājieni ar koncertzēlēm un prēmiojām - nu tas ir izsmiekls). Ja šoreiz Saeimā un valdībā notieks izmaiņas, tas būs labs signāls nākotnei ka demokrātiskā ceļā vēl kaut ko tauta spēj panākt. P.S. Un lūdzu, ļaudis, nevajag vairāk akmeņus un grautiņus!
tieshi taa
t
Bravo! Piekriitu katram vaardam!
ak mūžs,,,,
a
Un Ozoliņš!! VAi nu totālais apjukums, vai prāta aptumsus, vai kas? Paklausieties, kā skan viņa "viedie" vārdi: "Latvijas sabiedrībai ir vajadzīga atbildīga, kompetenta Saeima un valdība, kas spēj to izvest no krīzes." Lielāku klišeju sen nebiju lasījis :) Jāpelna maizīte katram kā nu var un māk..Arī komentētājiem no lielām avīzēm - c`ast la vie! bet šitā apmest kažoku divās dienās?!?!?! Kāda vairs šai avīzei pozīcija un kāda cieņa?
nu gan cirki
n
Ha ha ha! šitādā veidā cienītā Diena sen nav applaucējusies Viss, par ko cīnījās pēdējos 2 gadus, (atlaist Saeimu!!!) vienā mirklī pēc TP gājiena izrādījās nekam nederīgs un tukšas skaņas un lozunga vērts Ko teikt -tas ir fkats -apspēlēja TP cienītos polittehnologus vienos vārtos...... Jāpieņem un jānorij šis kumoss :) NU - ko tagad - tālāk?? Diena - pasaki lūdzu - tad nu laižam tad to nelietīgo Saeimu vai tomēr ne? Farss.. baigi precīzi -- pirms izteikt vēlēšanos - vajag padomāt - un ja nu tiešām piepildās?
citam jānim
c
Nu gan sasmīdināji par to jauno laiku.Lielāki populisti un demagogi Latvijas politiskajā vēsturē nav bijuši.Te vairāk ož pec boļševiku vēlmes tikt pie varas ,lai pārdalītu to ,kas sadalīts.Tauta vistiešākajā nozīmē te nevienam neinteresē.Tā visa ir tukša vāvuļošana. Latvijai jāuzaicina no ārzemēm daži tūkstoši valsts pārvaldes darbinieki no ārzemēm,lai pastrādā un ierāda kā lietas darāmas.Par kukuļošanu ,jāpieņem likums,katru kukuļa devēju un ņēmēju nošaut bez tiesas sprieduma.Skarbi,bet nepieciešams.Citādi mēs katrs savādāk saprotam,ko nozīmē vārds kukulis. Vspār te komentos ir viena tukša muldēšana.Tautas partija nav no eņģeliem dibināta,bet tā ne par santīmu nav sliktāka par citām Latvijā zināmām partijām,Varbūt daudzējādā ziņā pat labāka.Neesmu dzirdējis nevienu argumentu,kāpēc ,lai nākošajā saeimā viņi nebētu gana kupli pārstāvēta. Tikai tāpēc,ka kādu nosauc par zagli,viņš par tādu nekļūs,Nēsmu dzirdējis nevienu pierādījumu,vien tukšus histēriskus dumjāku konkurentu kviecienus. Latvijā nav apgūta politiskā kultūra ,tāpēc katrs iedomājas ,jo skaļāk blaus ,būs lielāka taisnība. avaienkārši smieklīgi.Izklausās pēc boļševikiem. Es tik un tā balsošu par Tautas partiju un aicinu arī citus to darīt,ja vēlas ,lai Latvijā būtu kārtība un pārticība !
ZG
Z
Saeimu atlaidīsim, protams - tur nav ne mazāko šaubu! Bet ko darīt ar tiem neliešiem ko kliķe ir satupinājusi svarīgos amatos? Viņi taču turpinās bāzt sprunguļus riteņos un ķerdamies pie mūsu svārku stērbelēm vilks purvā. Kā tikt vaļā no viņiem?
Grieta
G
Vai tik oranžiie noziedznieki nav piesolījuši vietu pie siles ???
TangoArgentino
T
Jā, un starp citu, ienāca prātā! Varbūt tieši nozīmīgas izmaiņas Satversmē, ne tikai vēlēšanu likumā, varētu būt tas sauklis, kurš vienotu opozīciju nākamajām Saeimas vēlēšanām! Tad jau tā būtu sava veida pozitīva un konstruktīva programma!
abacus
a
mērķis joprojām ir demokrātiska, tiesiska valsts un atbildīga valsts vara ______________ OK, šis ir viens no fundamentāliem priekšnoteikumiem demokrātiskas valsts pastāvēšanai. Teiciens kā lozungs, taču tā arī nepaliek skaidrs, ko reālu autors iesaka darīt esošajā situācijā, lai tuvinātos šim lielajam mērķim. Pārsteidzoši, ka prezidents beidzot rīkojas izlēmīgi, lai sabiedrība kaut cik atgūtu ticību demokrātisku mērķu īstenošanas iespējamībai šajā valstī. Zatlera rīcība kā šoka terapija jau iedarbojusies uz TP, kura nu sāk drudžaini nākt klajā ar , pēc būtības, apsveicamu iniaciatīvu Saeimai pašatlaisties. Īstenībā viņi, visticamāk, attapuši, ka tā ir reālākā iespēja saglabāt vismaz kaut kādu ietekmi pārskatāmā nākotnē un līdz ar to īstenot savu pamatinstinktu - kampt, kampt un vēlreiz kampt. Šajā situācijā sabiedrībai, demokrātiskai opzocīcijai u.c. būtu jāatbalsta prezidents, modri jāseko līdzi viņa mugurkaula stingrībai. Nevajadzētu mainīt ultimāta termiņus, lai koalīcijai reāli dotu iespēju sakārtot vēlēšanu likumu utt, ko tā, visticamāk, nedarīs. Šķiet, ka TP visādos veidos mēģinās dabūt kvorumu, lai taģikomiskā veidā nodrošinātu Saeimas pašatlaišanos. Sabiedrībai šī agonija jāredz, lai tai zustu jebkāda vēlēšanās atkal vēlēt par esošo varu. Pagaidām kusla ir cerība, ka vietā nāks kaut kas labāks, taču sabiedrībai pēc iespējas uzskatāmi būtu jāparāda kas kurš ir, pirms, visticamāk, tiks rīkots referendums un jaunas vēlēšanas.
TangoArgentino
T
Es pieņēmu, ka tāda varētu būt iebilde. Savukārt, es domāju, ja latvieši pa šiem 18 gadiem neko nav iemācījušies, tad arī nekad neiemācīsies! Neticu, ka cilvēki balsos par kādu no viņiem tik lielā skaitā, lai tas būtiski ietekmētu nākamās Saeimas sastāvu. Man būtu vienkārša recepte, aicināt balsot par tām partijām, kuras šobrīd nav koalīcijā. Tas dotu zināmu varas nomaiņu. Kā tagad var šur tur lasīt komentos, tad pirmās LR laikā neesot prezidentam devuši Satversmē pietiekami lielas pilnvaras, jo baidījušies no Ulmaņa. Un kas no tā iznāca. Čiks vien. Ulmanis tāpat nāca pie varas, tikai vairs ne demokrātiskā ceļā. Nevajag tik daudz gudrot cilvēku vietā, vajag dot iespēju izlemt. Šī demokrātija, kura patlaban ir Latvijā, nevienam spēkam tā, pa īstam nedod varu un neprasa no tā atbildību par paveikto. Vai turpināsim tādā pašā garā ? Un ar šito baidīšanu labāk nevajag! Viens jau tāds baidītājs mums tagad ir! Labāk būtu atpogājis kreklu, uzlicis krutu ķēdīti un pavālējis uz bungām!
līdzība
l
pārsteidzoši līdzīgas idejas sludina biedrs, kas mīlēja iedzert tēju ar tiesnešiem - grūtups (svētdienas nra lv) ____________________________________ "– Kurš var uzņemties nācijas līdera lomu? Šķēle atgriezīsies, lai strādātu? – Kāpēc gan ne Gundars Bērziņš – pieredzējis cilvēks, ar mugurkaulu... tas pats [Andris] Šķēle... Manuprāt, nenovērtēts cilvēks ir Aivars [Lembergs]..." ____________________________ PILSOŅI, MAFIJA NESNAUŽ!
???
?
Kāpēc Lietuvā citāda valdība, bet tādi paši grautiņi, ar tādu pašu mērķi?
Kaspers
K
Šoreiz Ozoliņš kļūdās, saeimas atlaišana stipri uzlabos Latvijas finansiālo stāvokli, jo tiks paralizētas lielākā daļa no shēmām, caur kurām valūta aizplūst no Latvijas. Piedevām ir izredzes, ka jaunā saeima cīnīsies ar shēmām, monopoliem, karteļiem. Patreizējā saeima atklāti sabotē cīņu ar korupciju, par karteļiem un monopoliem vispār nerunā. Lai jaunā saeima strādātu tautas interesēs, pats mazākais ir aizliegt lokomotīves sarakstos. Tomēr, ja saglabāsies patreizējā varas struktūra, arī jaunā saeima ātri deģenerēsies. Lai to novērstu ir nepieciešama likumdošanas atdalīšana no izpildvaras. Tatad nepieciešama prezidentāla varas struktūra, pie kuras izpildvaru ievēl paralēli saeimai un kuru vada prezidents.
Jānis
J
šoreiz Tev,Aivar, piekrītu!
vim
v
Manai ģimenei šie akmeņi saeimas logos nonākuši 10 gadus par vēlu. Ja tas būtu noticis 1999.gadā, varbūt es un mani bērni joprojām būtu Latvijas latvieši, tāpat kā tie desmiti tūkstoši latviešu, kuri pēdējo 10 gadu laikā izklīduši pa pasauli, katrs sava personīgā melnā izmisuma dzīti. Šis izmisums tagad pacēlies no atsevišķu indivīdu mājokļiem un pārklājies pāri visai Latvijai. Ar šodienas pieredzi un pašapziņu – iegūtu pēdējo 10 gadu laikā, kuri pavadīti pārtikušā un demokrātiskā vidē – es sāku domāt, ka man varbūt vajadzēja toreiz pirms 10 gadiem paņemt pie rokas manus bērnus un aiziet pie saeimas un izglāzēt kādu logu, tā pievēršot uzmanību apstāklim, ka šajā valstī eksistē „Divi pasaules”, ir cilvēki, kuri nespēj iztikt ar godīgu un gandrīz pārcilvēcisku darbu. Bet nē – es paņēmu bērnus un devos prom. Jūs pārskaitāt politiskās problēmas un uzdevumus, bet aizmirstat, ka Latvijā ļoti iespējams ir daudzi, kam ir problēmas sarūpēt ikdienas ēdienu uz galda, nomaksāt rēķinus par mājokli – šī situācija ir pārāk akūta. Tam, kuram šorīt trūkst pavalga ģimenes brokastīm, autora spriedelējumi ir pilnīgi vienaldzīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas