Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Kā sarunāt Satversmi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
fui
f
TP vienkārši grib mazgāties balti, vēlēšanas nav tālu, jāglābjas. Vēlētājus jau ar tādām metdēm itin viegli var mānīt, mums jau cilvēki nevērtē partiju darbus, bet klausās reklāmās un PR kampaņās, vienalga, ka tieši TP ir iznīcinājusi Latviju. Vēlētājiem nu ir tāda valsts, kādu šie veidojuši.
Padoms
P
Varētu steidzami atjaunot veco Satversmi, pēc kuras deputātus ievēl uz trim gadiem. Diezvai šobrīd apstākļi būtu tādi, kādi ir, ja jau rudenī būtu gaidāmas kārtējās Saeimas vēlēšanas. Bet šo pirms 90 gadiem gudri izplānoto “sviru un līdzsvaru” sistēmu Saeima iznīcināja 1990os gados.
lno
l
Manuprāt varētu pieņemt TP variantu, bet ar vienu nosacījumu, ka visi balsojušie "par" vairs nedrīkst balotēties. Otrais - Kampara variants ir daudz loģiskāks: saeima rosina prezudentu atlaist saeimu. Vakardienas Domburšova gan balsojums kārtējo reizi pierādīja, lai cik ilgi tauta nebūtu jāta, Godmanis joprojām tās acīs ir visvalstiskāk domajošais /cars labs - bajāri slikti, Staļins labs - politbirojs slikts/, tā kā maz cerību sagaidīt kvalitatīvāku saeimu.
jūrmalniece
j
Tad gan paši būs vainīgi, ka neizmantoja vēl vienu iespēju.. :)) Ja vēlētāji atkal uzkāpus uz kārtējā grābekļa, pārējiem būs jāsamierinās vai jāmigrē projām (domāju, ka tā arī notiks).
19.11. puzle
1
tā neko nedarot nostieps vēl gadu, pašatlaisties vairs nevajadzēs,-sāksies gatavošanās jaunas saeimas vēlēšanām...
Mg
M
Es neesmu gaišreģis, bet ja nu atkal vēlēšanās esošās pozīcijas partijas iegūs nozīmīgu balsu skaitu, tad ko aicini darīt? Atkal rīkot ārkārtas vēlēšanas? Skaidrs, ka lai kāds būtu vēlēšanu rezultāts, vienmēr varēs atrast 10000 neapmierinātu cilvēku, kurus sapulcēt Domu laukumā vai 200 neapmierinātus zemniekus, kuri bloķēs ceļus ar traktoriem un prasīs vēl un vēl. u.t.t.
Leons
L
Muižnieci jātiesā par aicināšanu uz dezertēšanu.
jūrmalniece
j
Nevajag jau naivi domāt, ka partijas runā par ārkārtas vēlēšanām, valdības maiņām u.c., lai rūpētos par tautu. .................................................... ................. Lielākā problēma ne tik daudz ir savtīgums un dažādās intereses politikā, kā proporcionālas pārstāvniecības nodrošināšana nākamajā sasaukumā un Saeimas balsojamās mašīnas likvidēšana. Ārkārtas vēlēšanas izmainīs proporcijas Saeimā, kas šobrīd arī ir svarīgākais+vajadzētu arī iestrādāt izmaiņas Satversmē par tautas tiesībām atlaist Saeimu, - par ko jau rakstīju iepriekš (lai gan arī tā protams nav garantija, bet tomēr labāk nekā nekas). Pārējais - partiju finansēšanas, vēlēšanu regulējums utt. ir nākamie dienaskārtības jautājumi.
dzeris
d
Nu taisni to pašu es arī gribēju pateikt - izskatās, ne tikai pozīcijai, bet arī opozīcijai aiz tukšas retorikas, izņemot savtīgas intereses, nekas vairāk arī nav. Valstiski domājošie izmiruši Sibīrijā vai emigrējuši, Latvijā pie varas politikāņi ar sīku spekulantu mentalitāti..
dzeris - Jānis
d
Pirmkārt, tāds mehanisms kā saeimas pašatlaišanās pastāv arī citās valstīs. Otrkārt, varu saderēt uz ko tik gribi, ka nekāds Zatleris saeimu neatlaidīs, nu kaut vai tād\ēļ, ka baidīsies riskēt ar visām privilēģijām un arī sieva viņam neļaus to darīt.
Mg
M
Nevajag jau naivi domāt, ka partijas runā par ārkārtas vēlēšanām, valdības maiņām u.c., lai rūpētos par tautu. Ir tikai un vienīgi savas interese, kā iegūt varu un ietekmi, bet visas šīs runas ir tikai taktikas jautājums un tas vai partijai vajadzīgi tūlītēji panākumi (pašvaldību un eiroparlamenta vēlēšanas, kur uzvara gan nenodrošina tik lielu ietekmi) vai tām ir tālejošāki mērķi (Saeimas vēlēšanas, kur ietekme ir lielāka). Šo taktiku ietekmē arī partijai pieejamie finansu līdzekļi, citu partiju gatavība vēlēšanām, ekonomiskā situācija un daudzi faktori, bet visā visumā tā ir tikai liela taktikas spēle.
Skaistule
S
Cik Tu esi nejauks! nejauki tavi komentāri. Laikam jau esi TPists.
dzeris
d
Jā, juridiski tas ,varbūt ,nebūtu korekts risinājums, bet tomēr iespējams. Es gan domāju, ka TP īstenībā to nemaz negrib, tas viss tikai PR gājiens, bet, ja tā tiešām gribētu to darīt - kas tad ir labāks? Vēl pusotra gada ilgs murgs ar šo te Godmaņa valdību vai beidzot, tomēr, šī te murga beigas un ārkārtas vēlēšanas, nu lai arī pēc TP scenārija? Opozīcija taču arī apgalvo, ka vairāk par visu vēlas taisni to, bet izskatās, ka tas ir tāds pats PR gājiens arī no opozīcijas puses, arī to apmierina situācija, ka var nemitīgi kritizēt, pieprasīt to un šito, bet reāli uzņemties ārkārtas vēl. risku arī tā ka bail? Valsts ir ļoti sliktā situācijā, nekas nenotiek, lai glābtu ekonomiku, Godmaņa valdība vairāk runā, kā dara, ko izmainīt var tikai ārkārtas vēl., da nav svarīgi, pēc kāda scenārija, nekad tādu vairākumu pozīcija tāpat nedabūs, bet opozīcija , slēpjoties aiz juridiskām niansēm, "ar mutu Rīgā, ar darbiem...".Un ko runā eksprezidente VVF pec tā, ka viņa aicināja balsot nevis par Endziņu, bet Zatleri, un, vēl jo vairāk, ko saka šis te pats Zatlers - tie nu gan nav īstās autoritātes, kuru teiktajam vispār šinī gad. kāda nozīme.
Mg
M
"..kāda uzņēmuma strādnieki izlemj, ka uzņēmums ir jātaisa ciet .." Nesapratu šo analoģiju. Vai tad ar Saeimas darbības termiņa saīsināšanu kaut kas tiek taisīts ciet?
Jānis
J
SAEMAS pašatlaišanās ir salīdzināma ar situāciju, kad kāda uzņēmuma strādnieki izlemj, ka uzņēmums ir jātaisa ciet ,nepajautājot uzņēmuma īpašniekam. Tautai un prezidentam ir jābūt šādām tiesībām atlaist SAEMU, bet, ja kāds tautas priekšstāvis nevar nociesties lidz prezidents to izdara, tad lai individuālā kārtā noliek mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas