Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Karognesēji

Rīgas domes iecere likt rīdziniekiem svētku dienās pie visām ēkām līdzās valsts karogam izkārt arī pilsētas karogu - jo, raugi, "pašreizējās ekonomikas recesijas apstākļos nepieciešams atjaunot rīdzinieku pašapziņu, radīt kopības apziņu", kā rakstīts pašvaldības saistošo noteikumu projektā, - atkal atgādina, ka galvaspilsētas pašvaldība arī recesijas apstākļos, kad visa pārējā valsts izmisīgi savelk jostu, paliek bezjēdzīgi uzburbusi savtīgu dīkdieņu ūdensgalva, kurā rosās divas domas: ko nokampt un kā aizbildināt savu parazitēšanu.

Veikumu saraksts ir cik garš, tik elpu aizraujošs. Tikai daži piemēri. Sociķu mērs Gundars Bojārs bija uzdevis par apmēram miljonu latu gādāt, lai Rīgas 800 gadu svinību laikā virs pilsētas nebūtu mākoņu. Nesalīdzināmi dārgāks sanāca viņa prāmis uz Stokholmu, kurš, protams, arī izbija. Un tad vēl tās skaitīšanas - domnieks Askolds Kļaviņš par 5000 latiem skaitīja vārnas, lai nerastos konflikts starp putniem un cilvēkiem, pērn dome veselu gadu diskutēja, ko darīt ar bebriem pilsētas kanālā, līdz izlēma arī tos saskaitīt. Pētniecības gars domē ir nevaldāms, un arī pirms idejas par karoga izkāršanu ticis veikts pētījums, kurā konstatēts, ka pilsētas karogs neeksistējot "tā pamatidejas formā kā vienotības simbols".

Jā, un domnieki Pilsums, Kreituss un Ameriks savulaik brauca pa pasauli apskatīt tiltus. Šā pētījuma rezultātā dabūjām laikam pasaulē dārgāko Dienvidu tiltu. Varbūt tieši to likt domes karogā, ko nest parādē īpašā Korumpantu dienā, lai vairotu visu kukuļņēmēju un izšķērdētāju pašapziņu un kopības apziņu? Tiesa, papriekš būtu jāveic pamatīgs pētījums, vai Vilnis Štrams un Raimonds Janita būtu visvairāk pelnījuši karognesēju godu. Tikai - lai viss būtu tikpat godīgi, kā parasti Rīgas domē, - pētījums jāveic pašiem, nevis jāatstāj KNAB pētnieku ziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas