Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Ko svinēs Zatlers?

Uz šādas Pekinas valdnieku "labestības" fona šīs olimiskās spēles nebūt nevieno tautas, kā to gribētos Zatleram, un viņa neierašanās neaptraipītu "miermīlīgas sacensības" ideju, kā viņš uzskata. Daudzu valstu un valdību vadītāji izvēlējās neatbalstīt Ķīnas režīma propagandu un vai nu vispār nepiedalīsies oficiālajos pasākumos, vai nu sūtīs zemāka līmeņa amatpersonas.

Tas, ka "reālpolitikas" labad spēļu oficiālos pasākumus izlēma apmeklēt, piemēram, ASV prezidents Bušs vai — pēc bargas runāšanas, ka varētu nebraukt, — Francijas prezidents Sarkozī, neatbrīvo Latvijas valsts augstāko amatpersonu no morālas izvēles. Diemžēl valsts vadībai pietrūka vēlmes vai pašcieņas meklēt risinājumu, kas nebūtu nedemokrātiska režīma klaja atbalstīšana; vienkāršāk, protams, ir neķēpāties ar kaut kādu "principu" niansēm un bez domāšanas rādīt, ka "mēs esam par vienu Ķīnu".

Valsts prezidents varēja aizbraukt uz Pekinu pie Latvijas sportistiem, ja uzskata, ka viņiem "ir jābūt atbalstam gan no valsts, gan no sabiedrības". Taču, apmeklēdams spēļu atklāšanas ceremoniju, Valdis Zatlers nevis atbalstīs sportistus, bet gan, kā teikts Latvijas Olimpiskās komitejas salkanajā uzaicinājumā, svinēs "miera, draudzības un cilvēku savstarpējās labestības vairošanu pasaulē" — Ķīnas komunistu izpratnē. Proti, svinēs Tibetas okupāciju, politiskās opozīcijas vajāšanu, vārda brīvības ierobežošanu, masveida cilvēktiesību pārkāpumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas