Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Aivars Ozoliņš: Ministriem jāliesē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Karo
K
Piekrītu paustajam viedoklim. Tomēr galvenais ir sakārtot pārvaldes klerku algas lai tās nebūtu lielākas par ministra prezidenta algu, gausi vedas milzīgā pārvaldes aparāta samazināšana. nav taisnība ka tad nebūs kas strādā.
Imants
I
Šobrīd, valsts morālās un ekonomiskās krīzes apstākļos, tiek meklēts ceļš, lai atjaunotu tautas ticību valstij, tās vadītājiem. Tas ir iespējams tikai ja visi valsts pilsoņi ir vienādos apstākļos, vienādi atdod valstij to, ko var atdot nezaudējot iespēju normāli dzīvot. Valsts pārvalde, savu politiķu un ierēdņu personā, ir noteikusi to minimumu, kurš ir nepieciešams dzīvošanai. Tēvzemes Nacionālo Spēku Savienība aicina šos spēles noteikumus attiecināt uz visiem valstī dzīvojošiem un noteikt valsts saimnieciskās dzīves vadītājiem - politiķiem un ierēdņiem ar likumu noteikt algas izmaksu naudā ģimenes iztikas minimuma apmērā, bet pārējo daļu izsniegt valsts aizņēmuma obligācijās ar termiņu 50 gadi.
Viskas - nianse
V
Ko tu te muldi?!! Apaksam palielinaja tik lai bada nenomirst!
nianse
n
Ir nianse - ministru algas nav palielinātas jau trīs gadus. Kalvītis visas indeksācijas nogrieza. Tikmēr visiem pārējiem (pat skolotājiem, mediķiem, kultūras darbiniekiem utt., par ierēdņiem un padomju locekļiem nemaz nerunājot) algas ir praktiski trīskāršojušās. Īsti godīgi jau tas nav - un tad mēs brīnāmies, ka neviens normāls cilvēks neiet par ministru strādāt.
Aisma
A
Mūsu mazajā valstī valda liela alkatība.Kamēr nenāks pie prāta,tikmēr labklājība nebūs.Vadītāji gan jau zin,kur tā nauda aizplūst,kam tiek.Negrib neviens to posmu no ķēdes atdalīt,sabruks sistēma.
tam džerim
t
repše varētu rādīt piemēru ,jo viņš bija tas ,kas sāka savu premjerēšanu ar savas un ministru algu trīskāršošanu.Laiks atdot nolaupīto.
lauķis
l
Mums ministri lielākoties ir politiskas figūras ne profesionāļi.Līdz ar to ar to saprašanu tā pašvakri(kariņš ekonomikas ministrs).Tāpēc vajadzīgi daudz un gudri speciālisti par palīgiem.Protams pie muļķa gudrs speciālists par velti nestrādās.
šofermazdēls
š
Šlesers: Es likšu savus cilvēkus amatos: CIETUMA KAMERĀ BŪS APKOPĒJAS , PADAUZAS, UN MODINĀTĀJA ŠTATA VAKANCES !!!!!!!!
Leiputrija
L
Vajag darīt tā kā Rīgas domē - ja sagribās prēmiju, nobalso un kasē paņem cik vajag. Ko tur gudrot jaunu riteni.
lno
l
Labs:)
peteris
p
solidaritate ir laba lieta, bet ministru algas mums ir bijis tradicionals karstais kartupelis, jo visi zin ka ministri nav ilgu laiku sanemusi pienacigu atalgojumu, bet visiem gribas but populistiem un stastit, ka laiks ir te ko mazinat. Ir jamazina padomes, valdes un visur citur, bet ministru algas ir knapi atbilstosas tam darba apjomam, kas kartigam ministram ir jadara. Ja mes mazinasim talak, mes par ministru varesim aicinat tikais setnieku
Dārznieks
D
Cik var saprast, tad algas valsts sektorā tiek maksātas no ārzemju aizdevuma, jo naudas vienkārši nav. Algas būtu `"jāpiesien" Latvijas eksporta jaudai , izņemot ministrijas, kuras nodrošina sociālās jomas. Tad varbūt ierēdņi sāktu saprast sava darba efektivitātes nozīmi.
CR
C
Tas būtu skaists žests no kabineta puses, bet tas nav galvenais. Problēma ir citi, proti, MK ir augstākais izpildvaras nesējs, ministrijas un pārējās pārvaldes iestādes ir pakļautas MK vai atrodas MK pārraudzībā, tas nozīmē, ka attīcīgās ministrijas vadītājs ir tā kā boss par pakļaut\ībā vai pāraudzībā esošajiem. Tagad rodas loģisks jautājums - kā tas nākas, ka pāraudzībā vai pakļautībā esošajās iestādēs uzņēmumos vai aģentūrās vairumam ierēdņu algas pārsniedz nozares ministra algas, proti padotais pelna vairāk kā boss. Tas ir iespējams tādā banānu republikā kā Latvija. Saķārtojiet pārvaldes un pašvaldību algu sistēmu un daudz kas atrisināsies.
Dace
D
Ja valstī ir krīze, tad krīzes laika noteikumi attiecināmi uz VISIEM VIENĀDI. Algas jāsamazina, turklāt pēc principa - kam lielāka alga, tam lielāks samazinājums. Ja ir kādas problēmas ar ministru algu samazināšanu, nākošajā nedēļā pie Dombura jāuzaicina VISI ministri, lai izskaidro tautai KĀPĒC viņiem nē ? Vēl jāuzaicina dažas māmiņas, pensionāri un bezdarbnieki - līdzsvara labad. Domāju, ka raidījuma beigās viss nostāsies savās vietās.
Vija
V
Es arī domāju, ka ministra algas atbilstoši savam darbam nav lielas, bet šoreiz tiešām jāpiekrīt Zvirbulēnam, ka vajag atrast algu samērīgumu. Tos 15 % jau viņi solidaritātes dēļ var nogriezt, bet jārok daudz dziļāk, un ceru, ka to darīs un izdarīs, jo nav jau vienas dienas darbs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas