Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Nauda kvalitātei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
======
=
cik es atceros ka KNAB ari bija saistits ar sa likuma izstradasanu.. pilnigi pareizi jaunas partijas kas nezog sanemtu likuma noteiktu finansejumu.. ari vecas partijas kas zog varbut skatitos kas ir izdevigak tikt piekertam pie bledibam.. un zaudet valsts finasejumu? es sini likuma NOTEIKTI IESTRADATU NORMU KA JA PARTIJU PIEKER PIE NELIKUMIGAS NAUDAS IEGUSANAS APZOGOT VALSTI.. SIM PARTIJAM TIEK NONEMTS FINANSEJUMS NO BUDZETA!!
Žūrija
Ž
Pie mums, Latvijā partiju nav. Nu atveriet taču vienreiz acis! Tie ir tikai interešu klubiņi. Tādi kosmētiski uzlabojumi neko nedos. Nemānieties, Ozoliņa kungs. Ja gribam kaut ko reāli mainīt - ir jāmaina vēlēšanu sistēma. Ir jācenšas vismaz tuvināties principam -viens likums, viena taisnība visiem! Neļausim naudai diktēt!
jautājums
j
kādu naudu? Manu nodokļu maksātāja naudu? Kam? Šitiem? Nemūžam!!!
sniegotais
s
Partiju finansēšana no valsts budžeta ir viens no veidiem, kā mazināt naudas perversi lielo lomu politikā.. tas ir naivi, tik loti naivi pateikts. Latvijaa ir viena maza, bet butiska nianse - politiskaa kultura vai sauciet to kaa gribat. Kura politiskaa partija paslaik ir gatava pastavet tikai uz augstiem idealiem? janomainas paaudzeem, laikiem un cilvekiem, un tradicijam.. un varbut tad ari so naudas perversi lielo lomu varetu nomazinat lidz minimumam.
zoss
z
Man jau sen liekas ka veeleeshanaas notiek mahinaacija ka tikai, balsu greiza skaitiishana.
Dina
D
te jau smuki ir pieminēts, ka partijas vārās savā sulā un iedomībā, neredzot vai negribot redzēt sabiedrības - šajā gadījumā Vēlēšanu reformas biedrības aicinājumus un ieteikumus uzlabot Vēlēšanu sistēmu... beidzot pienācis laiks ieklausīties sabiedrībā! Diemžēl jāpienāk krīzei lai tas notiktu....
Dima
D
Tad jālikvidē līdzšinējās partiju barotavas-uzņēmumu padomes.
Pilsonis
P
Ideja par to partiju finanseshanu no budzeta ir pareiza, bet konkretais variants ir garam. Partijai, kura iegust 20 % veleshanas finansiala zina ir desmitkartigs handikaps par partiju, ka ieguvusi 2 %, kas tas nostada vienienlidziga situacija. Ja tiek pieshkirts finansejums, tad visam kriterijus sasniegushajam partijam vienads!
Reinis
R
Šis lēmums nav un nevar būt noiets ceļš ar sasniegtu ceļamērķi, bet tas ir solis pareizajā virzienā. Ceļamērķī var nonākt vienīgi soli pa solim.
dzeris
d
Ideja kā tāda jau pareiza, ja tikai to arī strikti ievēro un kontrolē, bet kurš Latvijā to darīs? Viens tāds bija, uzvārdā Loskutovs, kur viņš ir tagad? Baidos, ka Latvijas apstākļos arī šī te ideja, kā daudzas citas, tiks devalvēta un diskreditēta no valdošās korumpētās polit. elites puses, un tā nauda būs tikai papildinājums sponsoru naudai. Bet, vispār, esmu par, vismaz jāmēģina sakārtot likumdošanu, kā būs reāli, tad jau manīs, vismaz, principā, varēs to pieprasīt un prasīt no partijām.
zvirbulēns
z
Jums putra galvā, es runāju par "māti", Jūs par "tēvu" :)))
[email protected]
h
Interesanti, vai Tu Savā biznesā arī rīkotos līdzīgi? Jo, ja Tu savā veikalā nepieņemsi darbā pārdevēju, kurš citā firmā ir apzadzies, bet tomēr atmaksājis skādi - iznāks, ka Tu viņu "sodi otrreiz"?
[email protected]
h
Atvainojos, es nesapratu, kādas iespējas jaunā finansēšanas sistēma paredz jaunām partijām? Iznāk, ka ne kādas!
zvirbulēns
z
Valdības atbalstītais partiju finansēšanas variants paredz, ka partijas, par kurām Saeimas vēlēšanās ir nobalsojuši vairāk par 2% vēlētāju, pēc nākamajām vēlēšanām 2010.gadā ir tiesīgas saņemt ik gadu 50 santīmu par katru iegūto balsi, ja partija nav sodīta par finansēšanas, priekšvēlēšanu aģitācijas vai vēlēšanu norises pārkāpumiem. ----------------- Tikai idioti kvadrātā var noteikt, ka partijas finansēšana būs atkarīga no tā vai partijai ir uzlikts sodu par finansēšanas, priekšvēlēšanu aģitācijas vai vēlēšanu norises pārkāpumiem. Ja ir pārkāpums - ir sods. Ar sodu - viss jau ir iztaisnojies. Nedrīkst sodīt otreiz, atņemt finansējumu , šī tiesība ir vispārēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas