Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Naudas politika

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris - d''Andris
d
Viss var būt, bet , domāju, ar šo te gājienu viņš vairāk zaudēja, nekā ieguva, vairāk sliecos domāt uz impulsīvu rīcību, ko Krievija ar savām provokācijām arī gribēja panākt. Domāju, aprēķins bija tāds, ka Krievija tomēr neiejauksies.
d'Andris
d
Lepnie Kaukāza vīrieši par marionetēm nekļūst :) Augusta kariņš noteikti nebija saskaņots ar ASV. Kam jeņķim tādas problēmas pasaules krīzes laikā? Protams, pieņēmums, varbūt pat mzliet "defektīvs", bet varbūt Saakašvillī jau bija saņēmis paziņojumu par pēdējo maksājumu un tādā veidā viņš pacentās izvairīties no "konta slēgšanas"? Nebūtu arī nekāds brīnums, ja Krievi to jau būtu zinājuši un sarīkoja svinīgu sagaidīšanu ar ēšanu, dzeršanu, klienta piekaušanu un aplaupīšanu. Bet klients uz ES pēc apdrošināšanas. Ja paskatās, kas maksā rēķinu pēc ballītes, tad muļķos paliekam mēs ...
Ozoliņa k-gam
O
gaidiišu Juusu komentaaru advokaatu kompaanijas amnestijas likuma murgojumam ...
hmm
h
no kurienes ir njemti cipari par 10 000 bez majam palikushajiem? manuprat parspileti
Vecis
V
"dzeris 14:13 Tāpēc jau palestīnieši paši neko nespēj uzsākt, kur nu vēl savu valsti izveidot, ka pieraduši parazitēt uz citu rēķina. Pie tam lielākā daļa no tās naudas nonāca Arafata un nonāk tagadējās administrācijads kabatā. Ja tiem beidzot vajadzētu pašiem domāt, kā izdzīvot, varbūt, būtu spiesti mazāk domāt par karošanu, bet sāktu arī paši ko darīt." Nu nu! 1967 gada karā kādi apmēram 5 mij lielā Izreilas valsts iekaroja kādus 150 mij arābus. Cipari pietuvināti , bet fakts. Drosmīgi. Malači. Cepuri nost. Kopš tā laika no 150 milj arābi "izauguši" par 250-270 milj. arābiem! Vien jautājums. Kur lai Izreila ņem vēl 5 milj. drosminieku, lai tiktu galā ar "izaugušiem" arābiem? USA.- izreilas draugs iestigusi Afganistānā un Irākā. USA pat netiek galā ar Bin Ladenu, kam māte ir palestīniete!
dzeris
d
Nedomāju, ka tāpēc viņi bija tikai ASV interešu īstenotāji un lobētāji, Gruzija pirms Saakašvili bija absolūti nabadzīgākā valsts tanī reģionā un tur valdīja absolūts bardaks, varbūt tā bija ASV pal;īdzība kā vienīgajai valstij, kas vēlējas attīstīties pēc rietumu demokrātijas paraugiem, un, dabīgi, ASV tur savas intereses bija un ir. Ja Saakašvili būtu pilnīgākais amerikāņu marionete, viņš neatbildētu uz provokācijām tādā veidā. Un daudzas lietas no Gruzijas arī Latvija varētu pamācīties, it sevišķi korupcijas apkarošanas jomā.
šaubu vairs nav
š
defektīvais!
d'Andris
d
Tieši tā, Gruzijas ministri jau ilgu laiku no ASV algas saņēma. Vai iepatikās?
dzeris
d
Tāpēc jau palestīnieši paši neko nespēj uzsākt, kur nu vēl savu valsti izveidot, ka pieraduši parazitēt uz citu rēķina. Pie tam lielākā daļa no tās naudas nonāca Arafata un nonāk tagadējās administrācijads kabatā. Ja tiem beidzot vajadzētu pašiem domāt, kā izdzīvot, varbūt, būtu spiesti mazāk domāt par karošanu, bet sāktu arī paši ko darīt.
d'Andris
d
Šī dāsnā naudas injekkcija man atgādina vienu citu konfliktu. Izraēla vēl kādus gadus atpakaļ no ASV saņēma regulāru naudas palīdzību, ja nemaldos USD 10.000.000.000 gadā. Tai pašā laikā ES palestīniešiem apmaksāja skolu, slimnīcu, dzīvojamo māju būvniecību un uzturēšanu, maksāja algas. Tas viss notiek vēl joprojām. Tagad runā, ka kādus soļus tuvāk mieram esot. Nezinu, lai paši tiek galā. Būtiskākais, ka ASV un ES maksāja, bet viņi tur viens otru bumboja. Šajā gadījumā Krievijai nekādu palīdzību nevajag, tādēļ maksājam tikai vienai pusei. Tāpat kā palestīnieši par likumīgi savām var saukt Izraēlas apmetņu teritorija Jordānas rietumkrastā, tāpat Gruzijai ir likumīgas tiesības uz Abhāziju un D-Osetiju. Kad palestīnieši bumbo, mēs kaut uzacis saraucam, tomēr nestājamies vienā vai otrā pusē (nu tie, kas savu saikni ar mazas apspiestas tautas statusu nav zaudējuši). Kad Saakašvillī ar tankiem D-Osetijā iebrauc (jā, jā, likumīgā Gruzijas teritorijā), mums tomēr vajadzētu būt tik drosmīgiem un atzīt šo faktu. Nav jau gruzīņiem šī pirmā reize, arī tālajos 1920.tos un 1990.tos bija tieši tāda pati situācija, cik man zināms. Nav nekādas garantijas, ka ar ES kuslumu un naudiņām Kaukāzā netiks izaudzēts kāds arafat-ašvilli, kura valsts bizness ir pumpēt naudu ar hronisku kariņu. Lielie lai paši pļāpā un muļķojās savās sarunās, ko mums te propogandu ražot?! Nekādas sarunas ar agresīvo Krieviju nebūs iespējamas, ja tās balstīsies uz propogandu masu medijos. Vienkārī ar tādiem līdzekļiem Krieviju pie sienas piespiest nevar, jo viņiem vēlēšanu mašīna tiek savādāk darbināta. Mēs taču zinām, ka Krievija brīvprātīgi tikai ar tādu labdarību nodarbojas, kuras rezultātā kādu var nopirkt, piemēram, Islandi.
dzeris
d
Cik saprotu, šo naudu nedrīkst izmantot armijas vajazībām, tas ir vienīgais nosacījums. Par lietderību nemaz nešaubos, ka Gruzija to izlietos lietderīgāk nekā Latvija izlietojusi ES naudu, jo pēdējos gadus Gruzijā ieviesta diezgan caurspīdīga valsts pārvalde un korupcija stipri gājusi mazumā.Tur, protams, nopelns Saakašvili ritumu demokrātijas pieredzei, no vienas puses, un samērā autoritāram vadības stilam, no otras. It kā savstarpēji izslēdzošas lietas, bet viņam tās dīvainbā kārtā izdevās apvienot unGruzija attīstījas ļoti strauji.
gruzdēs
g
atrisinājums būs tikai tad kad krievijas armija izvāksies no Abhāzija dOsetijas daļas un Gruzija varēs pārvaldīt valsti kā vienotu veselu.
Andris
A
Šī naudiņa ir jāpiedzen no Krievijas, vismaz kādreiz, un par to ir jārunā.
cirks
c
Novēlu gruzīniem, lai to naudu izdodas patiešām efektīvi ieguldīt un izkontrolēt. Tas patiešām būtu svarīgākais, lai "paceltu" šo valsti. Krievijā tikmēr var iekost sūdā vai iešaut sev kājā - un sēdēt aiz borta ar saviem "neatkarīgajiem" jampampiņiem, kuri tagad nav vajadzīgi nevienam, arī pašai Krievijai patiesībā nē ... "uzvarētāji"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas