Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Ne Dievs, ne ķeizars

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
po
p
Latvija ir apsurdi tiesas lēmumi,kurš tiesnešiem vairāk piķo tie cauri tiek ar nosacīto sodu, bet biežāk attaisno.Cik valstī politiķu pie varas, kas pēkšņi palika biezi,līdz tiem ir īsas rokas.Dombura raidījumā Kalvītis morālaes pagrimumā izteicās, ka tauta ir vainīga, ka viņi (tauta), ka ir nabagi un neko paši nedarot.Pareizi "CŪKA"tika pie siles un visu izēda ar tautas partijas sivēniem.
[email protected]
h
Ja kāds veic darbības, kas ir acīmredzama darba imitācija, tad viņš dod skaidru signālu, ka no īstā, patiesā darba nenieka nejēdz. Ja šis darba imitētājs sēdētu mierā un ciestu klusu, tas priekš viņa un viņa padotajiem būtu daudzkārt labāk.
Pēteris
P
Mūsu politiķi, preses atbalstīti, domā, ka visas problēmas var atrisināt, palielinot sodus, kriminalizējot līdzšinējos administratīvos pārkāpumus un tamlīdzīgi. Par to, ka šie cilvēki ir tautas daļa, resurss, kas ir diezgan dārgi izmaksājis gan vecākiem, gan valstij, un, ka pēc "ietupināšanas" lielākā daļa no viņiem nekad vairs nedos to atdevi, kas no viņa būtu jāsaņem, par to kaut kā neienāk prātā. Galvenais, ka viena problēma it kā ir atrisināta. Tas, ka vietā nāk 10 jaunas - tik tālu smedzenes nesniedzas.
Pēteris
P
'Tagad iznāk tā, ka termiņš ir atkarīgs no "iekrišanas" laika. Jo tuvāk kādiem valstssvētkiem "savāri ziepes", jo ātrāk tiksi ārā. Tas nav īsti tasnīgs risinājums. Daudz ltaisnīgāk ir mainīt krimināllikumu un kriminālprocesa likumu tā, lai "amnestējamās" kategorijas nesaņemtu tik garus termiņus, bet dažas no tām vispār nenokļūtu aiz restēm ilgāk par pāris nedēļām.
Miers
M
Piedošana ir cilvēcības pazīme. Katram ir jādod iespēja mainīt savu dzīvi. Ja no amnestijas akta tiks pasargāts, iedvesmots kaut viens cilvēks, tas ir to vērts. Cerība.
Fredijs Krīgers
F
Bet lūk takovo hrena, ka absolūtais vairums cilvēku kaut kā iemanās visu mūžu staigāt pa krogiem, nevienu reizi nekonfliktējot. Bet šitais nabadziņš aiz neuzmanības izdara noziegumu (labi izklausās - aiz neuzmanības apzadzies, aiz neuzmanības viltojis naudu, aiz neuzmanības pārvadājis narkotikas, aiz neuzmanības atklājis uguni no torņa un trīs stundas atšaudījies no pretterorisma vienības utt. :D) un tuvāko divu gadu laikā pēc tiesas iekļūst kautiņā. Tādam pašā laikā pasēdēt un pārdomāt savu kļūdaino dzīvi, varbūt iemācīsies uzmanīties. Kārters darīja nepareizi. Armija nav bērnudārzs un attaisnojot kaut vienu dezertieri, tiek attaisnota dezertēšana kā tāda. Noziedznieku atlaišana brīvībā ir vēl ekskluzīvāks pasākums, jo šie noziedznieki izdarīs jaunus noziegumus un kurš par to atbildēs? Varbūt interneta komentētāji? No piespiedu darbiem nav nekāda labuma ne sabiedrībai, ne pašam notiesātajam. Viņš vēlreiz pārliecinās, ka darbs ir sods, darbs ir muļķiem domāts utt. Un kāds ražīgums būs šim piespiedu darbam?
Tipa,
T
Popal pod amņistiju... Mož labāk pārdot indulgences un iekasēto naudiņu ieguldīt tautsaimniecībā?
Clash
C
Piekrītu, bet kāpēc uzreiz brīvības atņemšanu, lai iet strādā piespiedu darbus.
ekks
e
CLASH, tāpēc jau paredzēts nosacītais soda laiks, lai pārliecinātos, ka Tavs draugs aiz pārskatīšanās kādam nepārsit galvu ar to pašu nelaimīgo pelnutrauku.
Ventspils Muļļa
V
pareizi , Gaidi Bērziņ, ekonomiskie noziegumi nav biistami sabiedriibai , nu vajag aizdomaaties , tad jau smagajos noziegumos apsuudzeetajam A.Lembergam uzreiz jau ar amnestiju atlaist greekus , nav ko naudu ķeernaat un pa tiesaam vazaaties, un turpmaak zagšanu klasificeet kaa maznoziimiigu noziegumu un ierobežoties ar raajiena izteikšanu , pee kliķe , no jums smako....
Dafne
D
Ko baznīca vispār bāž savu degunu valsts lietās ?! Savām avīm tā var dāļāt piedošanu pa kreisi un pa labi no rīta līdz vakaram, jo ne tās piedošana, ne sodīšana neko cilvēka dzīvē nemaina, bet nevis prasīt, lai tiek laisti laukā noziedznieki. Te komentāros jau kāds minēja, ka ir bez amnestijas iespējas patukšot cietumus, pašķirojot, par ko katrs "sēž" un cik ir nosēdējis.
Ilmārs
I
Temīda vienmēr būs akla. Un kaut kad dziļos padomju laikos Latvijā, ne ta 60-tos, ne ta 70-tos vienam cilvēkam pat nāves sods tika piespriests nevainīgam. Man liekas, ka īsto laikam izdevās noķert, kad viņam tas sods vēl nebija izpildīts.
CR
C
Manuprāt nekas nosodāms šādai amnestijai nav. Ir atsevišķas kategorijas, kurām to var piemērot bez jebkāda ļaunuma sabiedrībai, piemēram, daļai, kas noziedzīgus nodarījumus ir izdarījušas aiz neuzmanības. Latvijas pamatproblēma ir sodu politika un tās sekas, proti cietums personu neuzlabo, drīzāk sabojā. Ja būtu mūsdienīga sodu politika, nebūtu vajadzīga arī amnestija. Bez tam mūsdienīga sodu politika nav jāmeklē tālu, tepat visās Skandināvijas valstīs un attiecīgo amatpersonu komandējumi uz turieni nebūtu ļoti dārgi. Manuprāt diskusija - kas notiks, ja šis personas iznāks ārā vai sabiedrībai netiks nodarīt ļaunums - ir lieka, jo agri vai vēlu šis personas tiks atbrīvotas un sabiedrība šādā gadījumā iespējamais ļaunums pat ir lielāks nekā tad, ja ši persona tiktu atbrīvota ātrāk, ja pieņem, ka dzīve cietumā pamatā izmaina cilvēku uz negatīvo pusi.
xx
x
"Nav ne nopietnu politisku, ne tiesisku argumentu, kādēļ tas atkal būtu jādara." - vēl ir žēlsirdības argumenti. Kādreiz jādara kādam konkrētam cilvēkam kaut kas labs vienkārši tāpat, bez argumentiem.
D.DAUKA
D
...Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) tieši "ekonomiskos noziegumus" min kā vienu no kategorijām, kura neesot bīstama sabiedrībai... =========================================== ====== kādai pavisam nelielai sabiedrības daļai šie noziegumi tiešām nav bīstami ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas