Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Oranžā kultūra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zorro
z
gan Gaismaspils celtniecību, gan jauna valsts kamerorķestra Sinfonietta Riga dibināšanu, gan reģionālo koncertzāļu projektus Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē. Tāpat var uzskaitīt neskaitāmās investīcijas Rundāles pilī, Mežaparka estrādē, Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā, Ārzemju mākslas muzejā un citviet. ------------- jaja demakova. būvēt, būvēt būvēt. tev bija jāiet par būvniecības ministri, ar kultūru tev nav nekāda sakara. pat elementāras inteliģences tev nav. bet par tiem dziesmusvētkiem, nu nevajag sev spraust pie krūts svešus ordeņus. bija laba ekonomiskā situācija un cilvēkiem bija laiks un nauda nodoties izpriecām. nu nav tur tava nopelna nekāda. paskatītos, kādus dziesmusvētkus tu uzrīkotu nākamgad... ministram ir jābūt valstiskai domāšanai. un nevar uzskatīt par valstisku domāšanu, kad miljonus iegrūž gaisa pilīs laikā, kad jāslēdz skolas, slimnīcas un ugunsdzēsēju depo. Cinisms ir morāla negodīguma apliecinājums. un 6 miljonu līgums par koncertzāli ir cinisma kalngals. kauns tev!
nezinitis
n
Kam ir jaanotiek,lai vareetu iziet ielaas ar dakshaam
pragmatiķe
p
Nemaz neteicu, ka koncertzāli vajag obligāti rīt uz brokastlaiku. Kādus gadus atlikt varētu būt visai loģiski, ja tā nauda nav neatgriezeniski iezīmēta. Bet tiem, kas brēkā par sliktu vietu un sliktu projektu, gan var atgādināt, ka tas pats piedzīvots visur, sākot ar Eifeļa torni un beidzot ar Sidnejas operu. Sākumā celtnes nievā par dārgumu un neglītumu, pēcāk tās kļūst par pilsētas identitātes zīmi.
Kaspers
K
Demakovas murgs turpinās. Trakāku vietu koncertzālei Rīgā grūti iedomāties, varbūt līcī uz mākslīgi uzbērtas salas. Rīgas cents pamazām virzās uz Juglas ezera pusi, būtu loģiski, ka arī nozīmīgas celtnes tiktu būvētas perspektīvajā centrā.
Dace
D
VAI TĀDA IR VALDĪBAS KRĪZES LAIKA POLITIKA ? Vai tāpēc bija jāaizņemas 7500000000 ? Kas ir tie, kas veido šādu valsts politiku ? Vai Demakovai tāda saprašana par KRĪZI ? Un valdībai ? NOSLĒGTO LĪGUMU NEKAVĒJOŠI JĀLAUŽ, NEVIS JAMARINĒ LĪDZ NEZINĀMAM LAIKAM. Vainīgie jānoņem no trases!
niknais
n
Ja nu žagatveidīgais putns galīgi nevar iztikt bez projektierēšanas, tad lai labāk uzcērt tos ogļu šķūnīšus uz mākoņtēva zemes pleķa.
ju
j
vai tik tā nebija Diena, kas demakovai līda pakaļā visus šos gadus. jautājums - kāpēc? lai Diena nopublicē, cik par šiem gadiem viņi saņēmuši no HD kontrolētajiem fondiem. laikam fondus uz jauno gadu apgrieza un tagad šie tēlo Delnu. īstenībā, Diena ir vislielākā mērā atbildīga par oranžo izdarībām, jo viņi aicināja cilvēkus balsot par TP.
Rasmuss
R
Izrādās, ka mūsu valstī ir tik daudz ārusbudžeta naudas, ka valdošie vairs nezin kur to grūst! Slakteris ielika n-tos miljonus "Parex" reanimācijā un teica, ka tā nav budžeta nauda, Demakova noslēdz līgumu par projektēšanu - nieka 6 miljoni, un atkal tā nav budžeta nauda! Tad varbūt labāk šo nevienam nepiederošo un nevajadzīgo naudu vajadzētu ielikt valsts budžetā, un nevajadzētu aizņemties no estipoisiem? Nasing spešial, biedri Skalteri, vai ne!?
Pingu
P
Cik tad ilgi mūs ķīnieši baros.
paija
p
Var būvēt ,ja ir nabagi,bet ja ir bankrots un dzīvo no svešas naudas ,tad nevar. Tas pat nepragmatiķim saprotams.Ja ir lieki līdzekļi,tad nevajag aizņemties no SVF.
Madris
M
Tik sliktā vietā, tik nepraktiski, to var atļauties tikai Latvijā. Vai Latvija ir tikai Rīga . Kur ir reģionu attistiba. Uzceltu tādu koncertzāli kaut vai Ogrē.. Izdevumi mazāki un piekļuve vieglāka. Vai koncertzāles klausītāji dzīvo tikai Daugavā.
Elizabete
E
Ir jāpiekrīt, ka koncertzāles projektēšanai iedalīt naudu tikpat kā jaungada naktī pirms pašvaldības vēlēšanu gada, ir TP neprāta gājiens. Tāpat kā lielās nejēdzības, kas notika pa naktīm pieņemot pašvaldību reformu. TP baidās par saviem krēsliem pašvaldībās un TIKAI. Ja jau koncertzāles būvniecības sākums ir pārcelts no 2010.gada uz 2011.gadu, tad arī projektēšanu vajadzēja par gadu pārcelt (cerot, ka 2010.gadā nav paredzētas nekādas vēlēšanas). Savukārt Nacionālās bibliotēkas celtniecības tāmes vajadzētu pašreiz precizēt, jo būvmateriālu cenas un būvnieku algas stipri krītas pret tām, kas tika ieplānotas. Nevajag no šīm tāmēm sponsorēt politiskās partijas. Saeimai tomēr vajadzēja pieņemt to partiju sponsorēšanas likumu no budžeta. Tas būtu pārskatāmi un saprotami. Citādi nekad netiksim vaļā no Ginesa rekordos ierakstāmām tiltu, bibliotēku un koncertzāļu rekordizmaksām.
piekrītu
p
turklāt šausmīgi ir tas, ka vēl atrodas kāds mārgaiļveidīgais, jāņdripveidīgais vai viesturkazjolveidīgais kas savā plikājā paurī domā ka tā viena riktīga politiska štelle! Lauku muļķi ar savu ūsaino trofeju!
he he>>pragmatiķei
h
nevar noskaņot inteliģenci pret godīga darījuma rezultātā veiktu labu darbu kultūras labā. Var izraisīt šaubas, ja darījumus veic slapstoties un mānoties. Neviens neiebilst pret kultūras būvēm, bet koncertzāle, piekrītiet, nav pirmā nepieciešamība Rīgā, pie tam tik diskutablā vietā. Vai arī jebkura diskusija tiek uzskatīta par kaitniecību?
Pīrponts
P
arii šlesera pilij...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Noslēgts miljonu vērts līgums par Rīgas koncertzāles projektēšanu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas