Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Piecpadsmit procentu bubulis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rifs
R
Tas tikai vēl vairāk šos darboņus tautas acīs diskreditē.Protams,ka viņi darīs visu iespējamo,lai nenonāktu politiskajā atkritumu bedrē.Tāpēc tiks lietoti visi līdzekļi,lai saglabātu savu stāvokli.Bet Godmanis vakar vēlreiz nodemonstrēja savu nihilistisko attieksmi pret vēlētājiem.Viņš taču labi zin,ko nozīmē būt politiskajam līķim.Bet Šlesers,izvelkot viņu no šī kapa,arī pats sevi tikai tam ir tuvinājis.
Brīvai vilnis
B
Saeimu var ievēlēt teorētiski viens vēlētājs vai vismaz nobalsojot kandidāti paši par sevi un neviens cits vēlētājs neatnāca, boikotēja. ABsurds, bet fakts. Nav Kvotu, bet Godmanis melo TV raidījumā par vēlēšanu likuma kvotām. 15 % - tas jau pat par daudz. Cik vēlētāju aizgāja balsot, tik arī pietiek, ja jau var ievēlēt viens cilvēks 100 gudrās galvas.
Balabolka
B
Ko jūs, oranžā pakaļā pūtēju orķestra dalībnieki, vaimanājat! Vajag ierosināt Satversmē iestrādāt normu, ka Saeimu atlaist drīkst rosināt tikai Tautas partija, un šajā valstī iestāsies miers un nodibināsies kārtība! Nekāda haosa, nekādu referendumu un parakstu! Visi dziedās pateicības dziesmas Šķēlem, kopā ar Kalvīti gavilēs par "Gazprom" izlases ar nosaukumu "Protivogaz from Latvia" spēli Krievijas čempī, kurināsim Godmaņa krāsniņas, ēdīsim leišu cukuru ar nosaukumu "Jelgavas" utt.. Pati leiputrija vai ne?
Ivaru Prezidents
I
Ja pie urnas aizietu tikai viens hipotētiskais vēlētājs, visticamāk, tas būtu tikai kāds dzērājs, kas nevar atrast vietu, kur atviegloties.
Apalītis
A
Kamēr netiks mainīta vēlēšanu sistēma - es pie urnām neiešu. Mani neapmierina tas, ka gribot-negribot tu esi spiests balsot par sarakstu. Tā strīpošana ir tikai acu aizmālēšanai - viens izstrīpo vienu, otrs otru, bet abi tajā pat laikā nobalso par sarakstu (respektīvi, par abiem izstrīpotajiem kandidātiem). Tas ir tā pat kā ja tu aizej uz tualeti un kārtīgi nenoslauki dupsi - visu laiku kaut kas velkas līdz....
Apalītis
A
Nu, Godmaņpapam jau gan vajadzēja zināt! Tas ir dinamisks līdzsvars. Bet procesa virzienu nosaka II Termodinamikas likums. Noslēgtā sistēmā entropijai (nekārtībai) ir tieksme piueaugt. Dabīgi, tas balstās uz varbūtību.
Citāti ...
C
Apspriest un apsvērt vajag -- pirms balsot, -- kurai partijai un politiķiem var uzticēties. Tad nebūs jāpievienojas tiem 15%, kuriem jādīc, ka viņiem vajag tiesības atlaist 60% ievēlētu Saeimu :)
Pharo
P
Vei nu es kaut ko nesaprotu, vai viņi :) . Visi politiķi nemitīgi šūmējas par to - kā nu būs, ka saeimu var atlaist 15%. Bet referendumā taču nav tikai variants PAR!!! *Kāpēc neviens neaizdomajas, ka, ja jau saeima strādās labi, tad vienmēr atradīsies 16% atbalstītāju, kas atnāks un nobalsos PRET atlaišanu!!!* Jāstrādā, cienījamie deputāti, tā, lai atbalstītāju būtu vairāk par protestētājiem - tad par 15% varu nekad nevajadzēs uztraukties
carlito
c
Kādam te tiešām ir problēmas ar saprašanu. Cik ir 1/2 no vēlētāju skaita? Tā ir 1/2 no balstiesīgajiem LR pilsoņiem (tie kas sanieguši 18 g.v.). Cik Latvijā ir tādu ir? Pašaik ap 1,400,000. Kvorums ir to personu skaits, kas piedalās kaut kādā procesā (neatkarīgi par ko un kā balso), starp citu. Ja Saeimu ievēlē 60% vēlētāju ir kaut kād neloģiski, ka atlaist to var, piedaloties vien 30%, turklāt pietiek ar to, ka par Saeimas atlaišanu iestājas 15% vēlētāju (jo nekur nav rakstīts, ka visi 30%, kas aiziet līdz urnai balso PAR atlaišanu, daļa noteiktiv ienmeŗ būs pret). Tad beigās sanāk 10 ievēl 3 atceļ. Tāda aritmētika mums nav vajadzīga, tā tikai atvieglo agresīvajam mazākuma uzspiest savu viedokli sabeidrības vairākumam.
antons
a
48. Satversmes pants nosaka, ka prezidenta ierosinātais referendums par Saeimas atlaišanu ir noticis, ja piedalījušies 3 un "par" nobalsojuši 2 vēlētāji. Savukārt Saeimas vēlēšanas par notikušām atzīst, ja katrā apgabalā 1 vēlētājs ir nobalsojis par kādu no partijām. pietiek ar 5, bet tad vēlēšanas ir bijušas vispārīgas.
cerams
c
Tautas gudrība saka, ka tas, kas citam bedri rok, tajā pats iekrīt. Tie, kuru interesēs šodien tiek kurināti Satversmes grozījumi (JL, KKK), ir pelnījuši, lai paši tiktu atlaisti, kad būs ievēlēti 10. Saeimā. Cerams, ka tā būs.
abacus
a
Savulaik formāli vēlēja Saeimā, reāli iecēla Zoo. Cik % no deputātiem tur piedalījās? "Pozitīviskās" noskaņās iecentrēti, vēlējām tautas kalpus bet ievēlējām pakalpiņus. Kļūdas jālabo. Vai ar hipotētiskiem 15 vai arī, visticamāk, gluži reāliem, Godmanim godīgiem šķietošiem "tik, cik [Saeimu] ievēlēja" vēlētāju procentiem.
kaka
k
saeima ir jaatlaizh ar pantu - katram savu, vienam par otru baismiigaaku. lai nenaak atpakalj.
Haris
H
Visi mēģinājumi grozīt Satversmi pie laba gala nenovedīs. Nevajadzēja pilnvaru laiku pagarināt no3 līdz 4 gadiem, tad mierīgi varētu gatavoties nākamām vēlēšanām. Tāpat kļūdains lēmums izņemt 81.pantu.Ja grib kvalitatīvāku Saeimu, tad kandidātiem jāļauj balotēties tikai vienā vēlēšanu apgabalā.
Rasmuss
R
Nav jau runa par procentiem, ja arodbiedrības ierosinātu, ka Saeimu var atlaist ar 100 % vēlētāju balsīm, vienalga valdošajai koalīcijai atrastos ko iebilst, būtu savi aprēķini par to, ka tas ir nekorekti un vairos haosu valstī. Jūs taču ziniet, ja sivēnu grib nodzīt no siles, tad tas skaļi kviec un visiem spēkiem turas pretī! Un nekāda argumentācija, ka arī citiem gribas ēst, ka nav labi kāpt ar visām četrām silē, ka (cūku) mātei ir grūti, nepalīdzēs, jo sivēns ir un paliek sivēns!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas