Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Politika bankā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu
N
vispār jau tiešām izskatās apšaubāmi, ka var Parex banku saglābt! No kādas peļņas un cik ilgā laikā ir iespējams atdot vispirms jau to sindicēto aizņemumu Eiropas un japāņu bankām, kas ir 545 (!!) miljoni Ls + vēl tagad šie 200 miljoni + 20%=240 miljoni? Peļņa bankai, cik atceros pēdējos gadus, varētu būt tā ap 25-30 miljoni gadā! CIK GADOS ŠĀDUS PARĀDUS VARĒS ATDOT? Tagad atkal pieņem depozītus uz nenormālu procentu 9.3% gadā! Protams, līdzekļus jau varbūt arī piesaistīs, bet KUR VAR TĀ AR ŠO NAUDU PELNĪT, lai atdotu gan šos procentus noguldītājiem un vēl paši nopelnītu? Varbūt cer, ka kāds ņems kredītus par 12+%! Stāsta, ka pārkreditēs tos sindicētos aizņēmumus, BET TAS TAČU NEATRISINA PROBLĒMU - TĀPAT KAUT KAD BŪS JĀNOPELNA NU JAU PIE MILJARDA EUR, kas BŪS kaut kad jāatdod kreditoriem? Cik gados šāda izmēra banka var nopelnīt 1 miljardu EUR? Izskatās, ka banka ir JAU BANKROTĒJUSI un viss šis ļembasts ir tikai agonijas paildzināšana, vai ļaunākajā gadījumā - pamatīgas afēras (ar naudas totālu nozagšanu) sastāvdaļa!
Piederība
P
Man vienalga, pie kādas partijas pieder Aivars Ozoliņš. Latvijā saimnieko oraznža banda un Latvijas makroekonomiskie rādītāji pēdējos pāris gadus ir līdzīgi badā turēta suņa uzvedībai: vispirms tas rij, aizgūtnēm, bez apstājas, bez saprāta. Kad apēsts trīsreiz vairāk par kunģa izmēru, tad vemj visu atpakaļ, pussagremotā veidā, līdz visbeidzot bezspēkā atguļas, jo viņam ir sākusies krīze... Tajā pat laikā vārgākie suņi palika pusbadā, jo, piedodiet, barībiņas visiem nepietika. Vainīga bija gaļa, jo tās bija par daudz....
Nesnaudiet
N
Aivar, paldies par drosmīgo un atklāto rakstu! Tu ir dievs! Mēs visi labi redzējām, kā oranža mākoņtēva dēlu banda uzvedās šādās situācijās - dažu sekunžu laikā iekļuva miljonāru saraksta galvgalī, uzrakstot 'savus privatizācijas likumus'. Vai arī tika novērota pastāvīga iesaiste pārejā uz tirgus ekonomiku Latvijā, 'rusificējot' biznesa spēles noteikumus un ar ievestiem importa piena pulveriem iznīdējot nabaga zemnieciņus, par to saņemot prāvu papildinājumu savā kontā ofšora firmā! Un tagad izskatās, ka tēva dēli mēģina rakstīt arī 'savus nacionalizācijas likumus'. Labi pazīstama shēma: (a) valsts (nodokļu maksātāji) samaksā parādus + 2 Ls par kontrolpaketi (b) uzrodas mistisks stratēģiskais investors, kurš elpu aizraujoši korumpētā konkursā par sviestmaizi nopērk kontrolpaketi (c) paketi pārdod tālāk, jau par galvu reibonošu tirgus cenu, tā kā bankai vairs nav baisu parādu (d) ar KK viss ok, jo viņiem oficiāli pieder mazāk, nekā standarta gruntsgabalu spekulantam.... Rezultātā kungi = miljonāri, vienkāršā tauta = nabagi. Cilvēki, nesnaudiet! Ik brīdi no augšas uz mums noraugās oranži mākoņtēva dēli, gatavi grūtā brīdī 'izvest no meža', par to prasot samaksu visa mūža garumā!!!!!
Bomzis
B
Ozoliņam, protams, liekas, ja banku nevadīs kāds no viņa favorītpartijas JL vai tās ieliktenis, notiek bankas politizēšana. Diezgan primitīvi. Viens no šīs partijas jau bija turpat blakus, kad nogrima banka Baltija. Vajag atkārtot? Starp citu, bankas Baltija kreditori pat šodien atgādināja, lai tā laika premjers un LB prezidents pilda solījumu un atdod tiem nočiepto naudu.
Nu
N
Atšķirību starp BB un Pardaugavas Exchange ir diezgan daudz, tomēr ir arī kopējas iezīmes un svarīgākā, manuprāt, ir, ka valdība abos gadījumos GARANTĒJA noguldījumu drošību, visu laiku tautai teica, ka "viss ir kārtībā un kraha nebūs"! Bet BB gadījumā valsts solījumus nepilda un zaudējumus iedzīvotājiem, kas radās lielā mērā pateicoties arī valsts un LB noziedzīgi (ne)veiktajai bankas uzraudzībai. Un nevajag te muldēt, ka "paši vainīgi, gribēdami neticamo peļnu! Atcerēsimies, ka daudzi varasvīri un pat valdības locekļi arī "gribēdami neticamo peļņu" turēja savu naudiņu BB, tikai, atšķirībā no vienkāršās tautas, paspēja to savu čunguru izgrābt pirms "atļaut" BB kriminālo bankrotu! Ja jau valdībai un LB toreiz viss bija skaidrs, ka tāda 90% peļņa (kas, protams, tika solīta, cerot uz Ls devalvāciju) NAV iespējama, tad kāpēc vajadzēja mānīt tautu, sakot, ka viss ir kārtībā un "pod kontroļem?" Tā pēc visām pazīmēm bija NOZIEDZĪGA rīcība ne tikai no BB, bet arī no LB un valdības puses! Un cerams, ka pelnītais sods vainīgos kādreiz tomēr sasniegs! Un pašlaik atkal tiek melots vienā laidā - gan, ka būs tikai galvojums (šodien jau ziņo, ka ieguldīs 200 mio), ka apķīlās visus bijušo lielo akcionāru īpašumus (šodien atklājas, ka tādu tikpat kā nav - viss norakstīts uz citu vārdiem - itkā pirms vienošanās parakstīšanas valdībai NEbūtu iespēja un PIENĀKUMS to noskaidrot)! Un tagad vēl runas par to, ka pēc gada varētu banku pārdot atpakaļ K&K par tiem pašiem 2 Ls (sedzot gan visus izdevumus), par ko nopirka! Lai gan pirms līguma parakstīšanas sabiedrībai tika skaidrots, ka pēc gada K&K varēs atpirkt par tirgus cenu, ja valdība līdz tam nebūs spējusi banku pārdot! Domāju, ka varam nešaubīties - valdība "nebūs spējusi banku pārdot"! Bet vēl gan nevar zināt, cik veiksmīgi tā glābšana notiks. Vēl jau jāšaubas, vai valdības iegūtā kontrolpakete nozīmē automātisku naudas aizplūšanas apturēšanu! Pastāv viedoklis, ka pēc bankas kontroles pārņemšanas valdības rokās, savu naudu strauji ņems arā Krievijas "tumšie" noguldītāji (visādi apšaubāmi biznesmeņi un ne sevišķi godīgās valsts amatpersonas), kas naudu Parexa iepludināja tieši tāpēc, ka K&K īpaši neinteresējās par naudas izcelsmi un Parex bija sava veida ekvivalents Šveices bankām, kuras neparko neatklāj klientu noslēpumus. Bet šie ieguldījumi no mātuškas esot varbūt pat 2/3 no visiem! Tagad taču Krievijas "lielākais ienaidnieks" - Latvijas valsts var piekļūt šai sensitīvajai informācijai par noguldītājiem un viņu naudas apjomiem un varbūt pat izcelsmi! Tā ka Feifera vāvuļošana, ka "mēs vēl krieviski runāt neesam aizmirsuši", izklausās vienkārši nožēlojami un smieklīgi!
d'Andris
d
Vai tad valdība vēl spēj sagraut kāda uzticēšanos tās godīgumam un kompetencei? Cik tādu palicis Latvijā, vai nebija ap 13%? Domāju, ka pēc nākošjām vēlēšanām jaunajai Saeimai pirmais darbiņš būs vienoties ar ES un ETiesu par visādu noilgumu atcelšanu un likumu piemērošanu ar atpakaļejošu spēku politekonomiskos noziegumos iesaistītajiem. Es domāju, ka uz kādiem gadiem pieciem atļaus :) Un vēl pieķersim kādus pantus no ASV antimafijas likumiem - kopā pirtī gājāt, tad kopā arī uz cietuma nārām!
dzeris - zvirbulēns
d
Un kas tur nesaprotams - ka TP, pēc manām domām, nolēmusi līdz nākamajām vēlēšanām, kuru labvēlīgais iznākums tai nav garantēts, nogrābt kārtīgu kumosu? Un galīgi nesaskata, ka Diena ir kāda advokāts, vēl jo mazāk man interesē, pie kādas tautības viņi pieder, neesmu antisemīts.
zvirbulēns
z
Bet kādēļ Ozoliņš metas viņu aizstāvēt, tas tak tomēr te tas lielais jautājums ?
dzeris - zvirbulēns
d
Uz ēbrejiem jau nu visu gāzt galīgi nevajadzētu, bez mūsu tautiešu palīdzības un piedalīšanos te it nekas nenotiek, vispār, blēdis ir blēdis, kāda tur nozīme nacionalitātei, paskatoties uz Latvijas "eliti", liekas, ka vairāk blēžu, kā starp latviešiem, nav nekur.
lno
l
Autors kā parasti formā!:)
zvirbulēns
z
Ja tie nav mani murgi, bet intuīcija saka, ka ja arī ir, tad tikai daļēji - TP ar pārējiem, kas tur iesaistīti, izpelnījusies ilgus aplausus, efektīva aiziešana. --------------------- šādi uzrakstīt ir jāmāk, Jūs pats saprotat tekstu :))) P.S. Dzeri, Jūs neparsteidz fakts, ka "Diena" ir ēbreju, kas, kā Jūs apgalvojat, ir izzaguši banku, advokāts. :)))
kere
k
vārds vietā.. jo nu, tikai finansistam Slakterkungam ir noslēpums, ka Parex no pirmsākumiem bijis cieši saistīts ar Austrumu ,maigi sakot, jocīgo kapitālu.. Ja paklausās vakardienas LR1 banku specu mokstīšanos raidījumā Krustpunkti, tad paliek noturīga Latvijas pilsoņa sajūta- stāvi pie ratiem, kā mēs lemsim tā būs.. Un žiglais Andris kaut kur fonā ņirb,Rīga- Maskava- vai nu tāpat vien :)) Personīgi man ir skaidrs- jārok vēl viens pleķis kartupeļiem un bietem :)
dzeris
d
Jo tālāk, jo visa tā padarīšana vairāk atgādina kārtējo afēru, tikai šoreiz grandioza mēroga. Izskatās, TP pirms aiziešanas no "siles" un iespējamu aiziešanu no politikas vispār izdomājusi, kā paņemt līdzi kārtīgu ceļamaizi, "noslaucot" valsti jau par vairākiem simtiem miļjonu. Kā runā, jau labu laiku no šīs bankas nauda vesta projām maisiem. Izskatās, shēma jau iepriekš izstrādāta, veikli izmantojot pasaules ekonomisko krīzi. Ja tie nav mani murgi, bet intuīcija saka, ka ja arī ir, tad tikai daļēji - TP ar pārējiem, kas tur iesaistīti, izpelnījusies ilgus aplausus, efektīva aiziešana.
zvirbulēns
z
Svarīgākais būs tas, vai mērķis būs pasargāt naudas noguldītājus vai līdzšinējos īpašniekus ... ------------------------- Ozoliņ, baumo, ka Jūs daudz par daudz lietojat alkoholu, lasot šo teikumu, man baumām gribas noticēt, protams, ja Jūs neesat ebrejs, kurš iestājas par saviem tautiešiem par kuriem savukārt baumo, ka tie atmazgājuši netīro naudu, īsaki sakot bijuši liela kalibra noziedznieki :(((
AD
A
Paldies par labāko analīzi, kāda šobrīd pieejama parastam lasītājam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas