Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: TP dzeršanas plāns

Jaunus nodokļus nemaksāsiet, turklāt varēsiet dzert uz nebēdu! — tāds varētu būt Tautas partijas pēdējās nedēļas laikā uztapinātais piedāvājums vēlētājiem. "Laikam vainīga saule, ka spīdēja, ja man ienāca prātā tāda ideja," var dziedāt TP tēvam dibinātājam pietuvinātais šlāgerkapelas Bumerangs muzikants Vents Armands Krauklis, kura vadītā Saeimas Tautsaimniecības komisija otrdien nolēma, ka alkohola tirgošanas laiku vajag pagarināt līdz plkst.23.

Šņabim ir milzīgs spēks — tas izrādījies varenāks pat par leģendāro Zalāna plānu, kā "saprātīgi" uztaisīt budžetu, negriežot izdevumus "mehāniski" un "lineāri". Valdība otrdien šo TP ilgi cildināto un tikpat ilgi tautai nerādīto plānu apskatījās un vēlīgi atļāva autoram vēl kaut mēnesi knibināties ap tā "īstenošanas mehānismu". Šņabis, nevis Zalāns, izrādās esam īstā TP alternatīva arī nodokļu paaugstināšanai, pret ko TP kopš septembra sākuma jeb, kā pati teic, "sen" un "vienmēr" iebilst, tāpēc pagājušonedēļ izgāza pašas pirms tam stingri prasīto mājokļa nodokļa apspriešanu Saeimā, turklāt izslēdza no partijas Dzintaru Ābiķi, kurš bija iedomājies atbalstīt to, ko partija pati bija ierosinājusi.

TP pārziņā ir arī veselības aprūpe, kam partija vienmēr uzstājīgi prasījusi vairāk naudas. Tāpēc palielināt ieņēmumus no dzeršanas, lai var palielināt izdevumus tās izraisīto seku sakopšanai, ir visnotaļ līdzsvarots plāns. Savukārt politiski šņabis izrādījies varens konsolidētājs. Par cilvēku tiesībām dzert līdz vēlai naktij kopā ar TP kā Kremļa mūris stāv PCTVL un Saskaņas centrs, un arī ģimenes vērtību mācītāji no LPP/LC — "šņabītis, mans dārgumiņš" silda šo partiju sponsoru ekonomiku un sirdis.

Diemžēl šo dzērāju dziesmu jauc atkal viens TP iepriekšējo darbu un pasludinājumu pieminētājs, šoreiz bijušais partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis, kurš, būdams Valmieras mērs, 1999.gadā panāca aizliegumu šajā TP citadelē naktīs tirgot alkoholu, kas vēlāk tika ieviests arī visā pārējā valstī. Viņš kategoriski nebalsošot "par soli atpakaļ uz elli", turklāt cerot, ka arī pārējā TP frakcija "nebūs nobijusies no Ābiķa izslēgšanas". Tikpat kategoriski pret budžeta cauruma aizbāšanu ar polšu iebilst arī pašreizējais pilsētas mērs, arī TP biedrs Inesis Boķis. Būs ko redzēt, kad kustību koordināciju zaudējusī partija atkal cīnīsies pati ar sevi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas