Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Ultimāts?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aivars
a
viņiem prezidents nulle,rullēs talāk
Šampēteris
Š
Vairākas dienas vērojis kā spīkers trīc, prezidents pajautāja: "Vecais dēls, vai durvis nav vaļā?" Jūras vējos rūdītais priekšsēdētājs uzmeta lūpu: "Pašam Tev Vecais vaļā!" Tikmēr darītāji fonā dzied, ka darīs visu, lai nekas nebūtu jādara, avīžnieks mē'gina atcerēties ceturtās varas tekstu. Pārsteigtais skatītājs sāk nojaust, ka pircis biļetes uz citu opereti. P.S. un nekas cits neatliks kā vēlēšanu sistēmu mainīt referenduma ceļā.
drakons
d
Hei, šis raksts mani pārsteidz. Būtiska atkāpšanās no 13.janvāra prasībām. Diena tomēr negaidīja, ka trusis Zatlers sadūšosies un nosauks datumu ar ultimātu. Tad arī Diena un tās politiskās matrjoškas būs atbildības par šo bardaku. Un bardaks būs. 49. Ja Saeima ir atlaista, tad Saeimas locekļu pilnvaras tomēr paliek spēkā līdz jaunievēlējamās Saeimas sanākšanai, bet līdzšinējā Saeima var sanākt uz sēdēm tikai tad, ja Valsts Prezidents to sasauc. Šādām Saeimas sēdēm dienas kārtību noteic Valsts Prezidents.
TangoArgentino
T
Paturpināšu savu domu. :) Latvijā pēc neatkarības atgūšanas tāda īsta varas nomaiņa nav bijusi. LC un SAIMNIEKS juku laiki lēni pārauga TP laikos, kad TP lēnām arī uzsūca "spējīgākos" LC kadrus. Bet, es nezinu, vai to īsti varētu nosukt par opozīcijas nākšanu pie varas. Tāds nemiera cēlājs bija vienīgi Repše. Jā, nenoliedzmi, ar savām dīvainībām. Labi, es pats savu domu vulgarizēšu, lai nedotu Jums tādu iespēju. -Labāk, lai nāk citi muļķi un citi nezagušie, nāk atkal un atkal, jo vienreiz jau gadīsies kāds gudrais, bet, tas, kas notiek tagad ir paradokss. Balsojam par citām partijām, bet sejas vienas un tās pašas. :))))
lauķis
l
Prezidents var, un viņam to arī vajag darīt,ierosināt ! Bet viņam nav tiesību pavēlēt.Tā tas noteikts likumā un Daudzem ir pilnīga taisnība. Cita lieta,ka ne valdība ne saeima nestrādā gana ražīgi.Opozīcija ir pajoliņu,populistu bars bardaka radīšanai. Godmanis jau vienreiz valsti noveda pie bankrota.Šī būs kārtējā reize. Skaisti būtu,ja opozīcija pirms valdības ,saeimas gāšanas saveidotu ēnu kabinetu un man kā vēlētājam būtu redzams,ko vēlēt nākamajā saeimā.Pagaidām nevienu kandidātu neredzu.Vienu muļķi nomainīt ar citu vēl lielāku,laikam nebūtu prāta darbs.
TangoArgentino
T
Ozoliņ, DIENA un Jūs personiski esiet lielā mērā atbildīgs par to, ko rakstījāt vairākus gadus atpakaļ, kad vēl vecais Bojārs iestājās par prezidentālu republiku, bet DIENA to palīdzēja norakt, Jūs, vai Jūsu kolēģis Rodins rakstīja: ROKAS NOST NO SATVERSMES. No šī smieklīgā papīreļa, kura dēļ jau Latvijā ir vienreiz bijusi demokrātijas krīze! Kā ir ar versiju par Zviedru maizestēvu ietekmi? Vai nav jauki, ka mazajā korumpētajā Latvijā, kuru var izmantot, kā lētu priekameitu, ir tāda valdība, kāda Zviedrijā jau sen sēdētu. Bet Ozoliņam, viss OK, lai strādā!
VVV
V
Nedomāju, ka būtu jāapstrīd autora (laikraksta) atsevišķas idejas, atsevišķu ideju "gabaliņus", paustus rakstā, bet vispār šoreiz atkal muļķīga nostāja, vāja autora vājš raksts... Nedomāju ka tādi skricēlējumi varētu dot kādam labumu, ne laikrastam, ne valstij, ne tautai... drīzāk jau otrādi.
Velēšanās
V
Atbalstu prezidentu. Ko tad citu viņam vajadzēja darīt- atkal klusēt? Izskatās, ka šitie vēži atradīs 100 un vienu iemeslu lai nedarītu neko. Vai kas ir mainījies pēc 13-ā? Pietika jau paklausīties Daudzi un Zīli. Vai Šlesers ir kaut ko mainījis? Nē. Par Segliņu vispār nav jēgas runāt. Nemānīsim sevi - šitā Saeima ir jāatlaiž ar negodu un jo ātrāk, jo labāk.
Par Satversmi
P
Ja tā padomā, tad vislielākā kļūda toreiz notika, kad 90. gados pagarināja deputātu mandātu no trim uz četriem gadiem. Ja jau šogad būtu gaidāmas kārtējās vēlēšanas, tad diez vai apstākļi būtu tādi, kādi ir. Toreiz, 1918. g. Satversmes autori bija gudrāki par mums. Kad populisti sāk čakarēties ar Satversmi, tad čakarē, čakarē, kamēr sačakarē pavisam.
Ar asu skalpeli tūlīt
A
Kā teica Jurģis Liepnieks /ceru, ka nekļūdos/, tad "no sūda pīrādziņu neizcepsi". Saeima jāatlaiž tūlīt.
d3o
d
Ozoliņ, šoreiz koments ož pēc slimīga piekasīguma... Darbību no darbības imitēcijas var pietiekoši labi atšķirt, lai arī tiesā to nevar pierādīt. Mēģinot padarīt perfektu var izgāzt jebko.
Econ
E
Es nepiekrītu, man liekas, ka visā šajā jezgā tieši Satversmes grozījumu varētu izrādīties paši svarīgākie, jo dotu pilsoņiem tiesības/uzliktu par atbildību kaut ko mainīt arī tajā laikā, kad Saeima darbotos, jo 4 gadi ir pietiekams laiks, lai veiktu darbības, kas ievērojami pasliktina iedzīvotāju dzīves līmeni. Par grozījumiem Vēlēšanu likumā - domāju, ka tie nebūs tik efektīvi, cik tiek cerēts, jo Latvija ir iedzīvotāju skaita ziņā ļoti maza valsts, ar ievērojamu iedzīvotāju koncentrāciju Rīgā un vēl pāris nedaudzās pilsētās, tātad jebkurā gadījumā partijas vadošie būs svarīgi tajā brīdī, kad cilvēki izdarīs izvēli (īpaši apstākļos, kad nav sakārtots partiju finansēšanas avots). Domāju, ka tas ir arī iemesls, kādēļ gan pozīcijas partijas, gan daļa opozīcijas ir sarosījušies mainīt tieši Vēlēšanu likumu, bet par satversmi vairs nebilst ne vārda, jo Vēlēšanu likuma grozīšana šādā veidā Latvijas gadījumā būtu salīdzinoši neefektīva.
Kaspers
K
Satversmes grozijumiem jābūt virzītiem uz prezidentālas varas struktūras izveidošanu. Tikai prezidenta vadita valdība var būt piemērota šai ekonomiskajai situācijai. Zatlera priekšlikumi ir ļoti pieticīgi, tie var tikai nedaudz uzlabot saeimas sastāvu, nedaudz paaugstināt aktivitāti. Būtiski paaugstināt ļaužu aktivitāti var partijas arī pie esošiem likumiem, tikai tām jāatsakās no demokrātiskā centrālisma. Demokrātiskais centrālisms ir lielinieku izgudrojums, demokrātiju ir grūti savienot ar centrālismu. Pie demokrātijas centrālisms var būt tikai kā partijas darbības fāze, bet ne vienlaicīgi. Es, piemeram, nevēlos pakļauties nevienai autoritātei, kompartijas diktatūra ir apriebusies, nevēlos nonākt vēl kādas diktatūras valgos.
rupucs
r
es neticu zatleram... man skiet ka taa ir speeliite : labie-sliktie puishi, precizu uzdevumu saeimai nav lai zatleram buutu kur atkaapties, tas viss ir tikai lai nomierinaatu publiku un dotu laiku valdoshajai mafijai paargrupeeties! saeima bija jau jaatlaiz sen un tas jau bija jaizdara jau VVF, tagad jau krietni par veelu kur nu veel gaidiit 3 meeneshus ja tapat sen skaidrs ka saeima ir tikai valdoshas mafias balsosanas mashina
lno
l
Vai tas ir tas pats Ozoliņš? Ir, bet par pāris gadus jaunāks! Vai nākošajā Nr. lasīsim, ka pašvaldību vēlēšanās jābalso pat TP?:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas