Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aizrāda par paviršu pretkorupcijas plānu

Īpašuma departamentu, kas ir par visiem pašvaldības nekustamajiem īpašumiem atbildīgā domes iestāde, domnieki pieskaita pie korupcijas riskiem «bagātākajām» pašvaldības struktūrvienībām. Trešdien šī departamenta direktora p.i. Oļegs Burovs iepazīstināja domes pretkorupcijas komisiju ar savu redzējumu problēmu risināšanā.

Lai gan no departamenta puses izskanēja dažādi priekšlikumi par izmaiņām normatīvajos aktos, darba grupu izveidi un diskusiju rīkošanu, minot arī izpildes termiņus, skaidru redzējumu, kā tiks novērsti daudzie korupcijas riski, tas vēl nevarēja sniegt. «Plāns pagaidām vēl ir diezgan uzlabojams,» sēdes noslēgumā atzina komisijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis (TB/LNNK).

Pirms priekšlikumu iztirzāšanas O.Burovam nācās skaidroties, kādēļ viņš laicīgi ar to nebija iepazīstinājis komisijas locekļus. O.Burovs atzina, ka darbs pabeigts pēdējā brīdī, bet tam bijuši objektīvi iemesli, jo daži departamenta pārvalžu priekšnieki pirms svētkiem bijuši atvaļinājumā.

Pēc komisijas iepazīstināšanas ar saviem priekšlikumiem pašvaldības zemju iznomāšanas kārtības, iepirkumu komisijas darba, pašvaldības privatizācijas procesa u.c. lietu uzlabošanā, O.Burovam nācās atbildēt uz vairākiem deputātu jautājumiem, no kuriem liela daļa bija par nolikumu izstrādi iepirkumu konkursiem. Visvairāk domniekus interesēja apjomīgās prasības Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā centra metu konkursa nolikumā, kuru izņēma 39 pretendenti, taču konkursā spēja piedalīties tikai četri, turklāt uzvarošā firma SIA Graf X bija O.Burova nesenā biznesa partnere. O.Burovs lielo sākotnējo pretendentu skaitu skaidroja ar konkursa izreklamēšanu, taču, tā kā tas bija «diezgan sarežģīts», daudzi vēlāk atkrita. To, ka riski nolikumu izstrādē pastāv, O.Burovs atzīst, tādēļ līdz 1.jūnijam departaments plāno noorganizēt apaļā galda diskusiju, kurā aicinātu Iepirkumu uzraudzības biroju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, arhitektus un būvniekus, lai apspriestu šos jautājumus.

«Šī sakārtošana ir tā lieta, kas jāveic, bet korupcija notiek ārpus šiem rāmjiem,» sacīja deputāts Valdis Liepiņš (JL), vaicājot, piemēram, kā O.Burovs plāno novērst līdzīgas situācijas, kas radās pirms trijiem gadiem, kad nu jau notiesātais departamenta īpašuma atsavināšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Plotnieks tika aizturēts par 12,6 tūkstošu latu kukuļa pieprasīšanu. Uz to O.Burovs skaidru atbildi nevarēja sniegt, taču viņš ir pārliecināts, ka neviens no pašreizējiem priekšniekiem «nevar būt uz ko tādu spējīgs».

Daļu prezentācijas laika O.Burovs izmantoja, lai iepazīstinātu komisijas locekļus ar kadru trūkumu īpašuma departamentā. Piemēram, iekšējos auditus šobrīd veic viens cilvēks un viens strādā uz pusslodzi, tāpat departamentam nav labs jurists, kas varētu to pārstāvēt tiesā par visiem īpašumu jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas