Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Algas publiskajā sektorā plāno apcirpt par 20%; pensijas neindeksēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ainara
A
Dombrovska valdība cīnās ar vējdzirnavām, jo viens jau nav cīnītājs. Ja valdība patiesi būtu ieinteresēta taupīt, tad arī sāktu domāt kā kartīgs saimnieks un analizētu, cik iespējams izdot ,lai ekonomika pamazām stabilizētos. Ko dotajā momentā dara pie varas esošie? Rīko tādus mazus"kariņus"tautas sašķelšanai. Te visu "'gribošie pedagogi, te nemākuļi mediķi, te dažādos nedarbos pieķertie policisti ",u.t.t. Tajā laikā labāk būtu apsēdušies un padomājuši, kādēļ deputātam jāsaņem piemaksas par to, ko dara darba laikā- tās pašas komisijas? Ja cilvēks bija nolēmis kļūt par deputātu, tad arī tā ir misija, nevis bizness. Par palīgiem un palīgu palīgiem. Ja nevari padarīt pats savu darbu, tad nav ko politikā meklēt. Vēl par algām. Jā, mūsu zemītē ir krīze. Tad nu tādos apstākļos noteikt, ka NEVIENS šīs valsts ierēdnis, viņa palīgs,šoferis vai šofera dēls nedrīkstētu pārsniegt 3 minimālās algas. Lai nebaidās Dombrovskis, nekur jau šie ierēdņi nepazudīs un uz ārvalstīm zemenes lasīt nebrauks, bet sāks kustināt savas pelēkās šūniņas un domāt kā izdzīvot šajos skarbajos gados. Ļoti gribas ticēt jaunajiem politiķiem, arī Dombrovskim. Vai pietiks dūšas ķerties klāt valsts īstajiem izēdājiem.......
Paltraku Vilis
P
Visa valdošā hunta nezina, ka pensionāri ēd, viņuprāt viņi pārtiek no gaisa.
Paltraku Vilis
P
" Kāpēc dombrovskis neko labāku izdomāt, bet iet godmana pēdās"------ viss ļoti vienkārši: abi ir piziķi; abi ir auni. Pēc pusgada tie, kuri sajusmā par dombrovski, kliegs kā traki, kā lielāks stulbenis nav sastopams pasaulē, vajag tikai pagaidīt ........... Amen!
Kate.
K
Pensionāriem , kas saņem pensijas zem iztikas minimuma jau nu gan nevajadzētu apturēt indeksāciju viņu zemajām pensijām. Kā gan lai viens vecs cilvēks,kas visu savu mūžu ir nostrādājis Latvijas valstī,lai izdzīvo ar pensiju ,kas ir dažus latus virs simta.Ticam un ceram uz valdības iežēlošanos par šiem cilvēkiem,un tomēr atrast kādus līdzekļus vismaz šo cilvēku pensijām,lai kaut nedaudz atvieglotu šo veco cilvēku ciešanas,kuras izraisa galējā nabadzība. Viņi ir dzīvi cilvēki,un grib ēst,arī veselības uzturēšanai zāles ir vajadzīgas.
>Mja
&
Izņemot pašu Mja.kad sasniegs pensijas vecumu!
murgs1
m
Samazinājām štatus, t.i. reāli atlaidām darbiniekus. Samazinājām algas. Tagad atkal samazināsim? Un tālāk?? Tas lats taču būs jādavalvē tik un tā. Bet sanāk - jau līdz tam cilvēki jānodzen līdz izmisumam vai dažs pat līdz iznīcībai. ..Var būt tomēr varētu paātrināt eiro ieviešanu??
Domaju
D
Es domaju, ka par budzeta deficita ierobezojumu vajadzetu domat citas nozares un nevis skolotajiem un arstiem - ar to nekas netiks panakts. Vispirms vajadzetu ieviest progrestivu un palielinatu ienakumu nodokli visam algam un ari piemaksam, kas parsniedz 1000 latu, ka ari likvidet visas "padomnieku" vietas, tadas ka Rigas lidosta un citas strategiskajas iestades. Varetu jau teikt, ka tie ir sikumi, tacu tie vismaz butu godigi. Ir ari citi avoti, kur naudu iegut un nevis algu samazinajums tik drastika apjoma. Otrkart, Latvijai Eiropa vajadzetu vairak cinities par savu taisnibu un savam tiesibam un nevis akti sekot visam pavelem. Lielajam ES dalibvalstim vispirms vajadzetu meklet balki sava aci.
GRR
G
Bez pilnīga Dāldera un bij KM Demakovas konflikta publiska iztirzājuma ir augstākā mēra amorāli un pretvalstiski likt Dālderi par ministru. Dāldera un Demakovas konflikts un mīklainā "salabšana" ir iemesls, lai noskaidrotu detaļas - vai šis gadījums nesatur korupcijas motīvus vai pat faktus. Turklāt publiskai iztirzāšanai ir jābūt arī par Dāldera un Koncertu Ķirša attiecībām (darba attiecībām), tālāk - Ķirša un Demakovas saistība.
ghj
g
LAI GRIEZ TIEM, KAM LIDZ SHIM ALGA VEL NEBIJA SAMAZINATA !!!!!!!!!!!!!!!!
t/sk
t
Šī akcija ir apsūdzība valstij!!! Visi, kas nav zaudējuši savu sirdsapziņu, runājiet par to! Akcija "Skolu vienības uguns" (FOTO) Šodien, 10. martā pulksten 12.00 visā Latvijā uz desmit minūtēm 150 skolu pagalmos vienlaicīgi iznāca gan skolēni, gan skolotāji, gan bērnu vecāki. Pie katras skolas tika iekurts vienības ugunskurs un visi skolas sargi (skolēni, skolotāji, vecāki) sadevās rokās un nodziedāja Latvijas valsts himnu. Skolotāji, skolēni vai citi atbalstītāji uz maiņām rūpējas par to, lai vienības ugunskuri nenodzistu līdz 19.00 vakarā. 19.00 Rīgā Bastejkalnā tiek iedegts lielais ugunskurs, kur dziesmu pavadījumā varēs nākt sildīties ikviens skolu aizstāvis. Līdzās ugunskuram būs izveidota siena ar fotogrāfijām no dažādām akcijas norises vietām. Foto no akcijas norises vietām:
?
?
Un kāds padoms būtu pensionārei - sirds slimniecei (infarkta sekas, šuntēšana, aritmija u.c.), ja viena diena slimnīcā maksā 12 Ls dienā, bet lētākā polise ar slimnīcas pakalpojumu maksā 179 Ls?
Lex
L
Es pieļauju, ka valsts iestāžu darbinieku mīlestība un lojalitāte pret šo valsti un tās brīnīšķo jauno valdību pieaug katru dienu ģeometriskā progresijā.
ucs
u
rokas nost noSOCALĀ BUDŽETA,miljardu jau izzaga!!!!cionistus... kargiņu-krasovicku-goodmann...kar'jamies sausas priedes,ZARAā !!!!! vi;nu dēļ...TAUTAI TUVOJAS BADA NĀVE,VALSTS IZNĪCĪBA...
tutuuu
t
kāpēc Dombrovskis neko labāku izdomāt,bet iet GODMAŅA pēdās,atkal tikai mediķiem un skolotājiem noņemt vai tad paši sevi neredzat kāpēc deputātus neaiztiek un ministrus,arī D OMBROVSKIS izrādās no tās pašas kompānijas-vārna vārnai acī neknieb
Lāpītāja.
L
Sisis malacis! Toties tā Beta tik pareiza, tik paštaisna, riktīgas učenes-vecmeitas tips. Nu ir jau labi, neviens nestrīdās, tā kā Berta dara ir pareizi, bet jāņem vērā,ka ne visi cilvēki ir tik pragmatiski sausiņi un tik nekļūdīgi. Berta, cilvēks ir cilvēks un "ignoscito saepe alteri,numquam tibi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

VM atradusi iespēju ietaupīt 11,8 miljonus no nepieciešamajiem 25 miljoniem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas