Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Algu jautājums valsts pārvaldē paliek nesakārtots

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Maakonis
M
Cik ilgi var viļāt tās nesamērīgi lielās algas? Labāk būtu uztaisījuši statistiku, cik no visas ierēdniecības saņem Ls 200-600. Domāju, ka tad tie svaru kausi nosvērtos uz to mazāko algu sanēmējiem, kuriem tiešām būs jācieš šo biezo dēļ. Prēmijas vispār nogriezīs, piemaksas līdz 20 %, priekšnieks vairs nevarēs aizvietot padoto. Bet kādam taču tas melnais darbs ir jādara, lai biezie ierēdnīši varētu paēst:(
Lelle
L
To RAPLM var vispār nolikvidēt un laukos neviens pat nepamanīs un nekas nemainīsies. Tukša vieta un skaņa ir tas kantoris ar uzpūstiem debīliem lautiņiem pilns un nenormālam algām un vadības līgumiem.
Lelle
L
Te tik $ūdudakšas var palīdzēt iztīrīt tos Augeja staļļus...Tauta pati glupa, ka sito visu vel cies, laiks ir rīkoties!!!!
Mija
M
Arī man ir ierēdņa alga 370 ls uz papīra. Es savā jomā esmu profesionālis. T'ādām ministriju cacām būtu ilgi jālauza galva, lai iebrauktu jomā, kurā jāzin fakti par sociālo apdrošināšanu no 70tajiem gadiem. Un alga man ir mazāka, nekā nekvalificētam celtniecības palīgstrādniekam, kas to vien zin, kā gruzīt būvgružus un padot skrūves. Starp citu- (informācija to Kolosāli) VSAA darbiniekiem nevar paaugstināt algas no pensiju budžeta. Tas vispār nav iespējams. Socālajā budžetā vispār nevar paņemt neko. Pat , ja pensijām pietrūktu un bezdarbnieku pabalsti paliktu pāri, arī tad nevarētu no viena pagrābt un otrā ielikt, kur nu vēl ielikt administratīvajā budžetā naudu no sociālā. Tas, kurš to izdomāja izpūst ir galīgs muļķis.
nu nu
n
p.s. Un sakiet ko gribat, bet shiis algas ir spljaaviens sejaa Latvijas kuslajam vidusslaanim.
nu nu
n
Reegs, tas, ka cilveeks briivi paarvalda sveshvalodas, vinju nekaadi neizcelj, taadu profesionaalju ir daudz. Protams, jautaajums, kaadas sveshvalodas vinja paarvalda. Ja labi zina franchu vai zviedru - tad jaa, taa ir lielaaka veertiiba.
tfu
t
nu un tad, ka otrais vai trešais vecākais ( pēc stāža amatā) augstākais valsts ierēdnis. nu un, ka ir spējīga vest pārrunas starptautiskajā līmeni. Labāk pasaki, kas tajā štrunta ministrijā ir sakarīgs izdarīts, lai tādu algu maksātu. Kāds tautsaimniecībai no viņas labums? Nulle uz kociņa ir tā viņu sagatavotā pašvaldību reforma, es jums teikšu. vieni izdevumi un zaudējumi.
tas nav godīgi
t
Neskatoties uz Jūsu par Straujumu piesauktajiem kvalitatīvajiem kritērijiem, NENORMĀLA ir situācija, ja premjeram, kas atbild par visu valsti, par viņu ir vairāk nekā 2,5 reizes mazāka alga. Pašvaldības reforma salaista ir grīstē, tas ir arī Straujumas nopelns. Dienā pirms kāda laika bija publicēta informācija, ka arī valsts sekretāres vietniekiiem ir noteiktas nenormāli augsts atalgojums. Pie tam šī RAPLM augstākā ierēdniecība figurē vēl dažādās valsts kompānijās kā akciju turētāju pārstāvji. Privātais bizness, kur patiešām ir jāstrādā ļoti nopietni, tādas algas nevar atļauties. Tā nav godīga konkurence, citās normālās valstīs ir citādi - tur privātajā biznesā, kas rada pievienoto vērtību, ir vismaz 20-30% augstākas algas kā publiskajā sektorā.
rēgs
r
Kā mums patīk trīt savus zobus un spļaut indi. Varu pateikt jums visiem, ka Straujuma valsts pārvaldē ir nostrādājusi visus neatkarības gadus, viņa ir otrais vai trešais vecākais ( pēc stāža amatā) augstākais valsts ierēdnis. Izņemot to viņa ir arī zinātņu doktors, brīvi pārvalda svešvalodas un ir spējīga vest pārrunas starptautiskajā līmeni. Man ir prieks, ja jūs arī atbilstat šīm prasībām. Tad jau arī jūsu dzīvē viss būs kārtībā.
pigors
p
Esmu ierēdnis..un tagad saņemu 370 Ls uz papīra. Nezinu, ko te vēl var apcirpt?????? Prēmijas divu mēnešaldu apmērā...gada laikā pat sapņos nerādas :(( . Valdība pati nezin, cik saņem ierēdnis algās
Dille
D
Labi, Straujuma ir veca ierēdniecības kareive, vēl pie Slaktera zemkopenē rullēja, vispār sākumā bija viena no kompetentākām un ar žurnālistiem arī jēdzīgi runāja. Ar laiku palika arvien pūslīgāka, un kāpēc reģionālajā, kas vispār dīvaina ministrija, jo nav saprotams, kādu ieguldījumu reģionu attīstītbai dod, nolikta - vai par vecu, vai, tad kāpēc pabalsts tik liels? tomēr vairāk par viņu mani satrieca bērnu ministrijas caca - .... (netulkojama vietējā leksika), ko tieši tik labu ir izdarījusi šī LPP un jēlu reliģisko kopienu pārstāvju uzturēšanai izveidotā, bezideju bezjēdzīgā, toties labi apmaksātā liekēžu banda???!!! Vai vispār var just, ka tā zina, kas šajā valstī ar bērniem notiek?! Un tāda beibe iepriekš nebija redzēta zīmējamies ar kādu lielu valsts pārvaldes pieredzi. Jeb varbūt Baštikam ļauts izvēlēties "profesionāļus" pēc sava ģimja un līdzības?
ha
h
es nesaprotu par ko iet runa? :)
@@
@
es arī gribētu uzzināt, kādas prasmes piemīt minētai dāmai par 6,7 tūkstošiem mēnesī (citam gadā nav tik daudz!) vai arī - cik tad jāziedo partijai par šādu algu?
to bac
t
Komandējumi - laikam jau kādreiz tajos jābrauc. Un komandējuma nauda tiek maksāta, lai cilvēks komandējumā varētu "paēst"- tā kā diez vai to var uzskatīt par daļu no algas :)
Kolosāli
K
šis lēmums sasaucas ar VSAA darbinieku atalgojuma pelielināšanu no pensijas fonda. Tas, ka VSAA darbiniekiem ir jāpaaugstina algas, jo tās ir zemas, ir nopietni apspriežams jautājums. Bet uz kā rēķina? Pielāgot 160 Ls pensijām nodokli, uz tā rēķina ietaupīt, prakstiski novienādojot pensiju paaugstinājumu atkal pirmsindeksēšanas situācijā un no ietaupītās naudas paaugstināt kādai nozarei atalgojumu. Ļoti attapīgi. Padomes, valdes, aģentūras, ierēdniecība paliek tajos pašos nesamērojamos atalgojuma augstumos, bet pensionāram 160 Ls apliek ar nodokli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas