Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ameriks: Esmu gatavs strādāt opozīcijā

Pašreizējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks (Saskaņa/GKR) ir gatavs strādāt opozīcijā un vērot, kā pārējās partijas īsteno dotos priekšvēlēšanu solījumus, komentējot vēlētāju aptaujas datus, Latvijas Televīzijā teica Ameriks.

"Esmu gatavs strādāt opozīcijā un skatīties, kā visi brauks sabiedriskajā transportā par brīvu, kādā veidā būs veselības polises par 600 eiro. Mēs noteikti sekosim visam tam līdzi. Es pat neironizēju. Tas nozīmē, ka cilvēki uzticējās solījumiem, viņi arī paļāvās uz to, ka šīs programmas ir realizējamas, nu, mūsu programma laikam nebija tik bagāta ar solījumiem, arī kritika bija par izdarītiem darbiem. Mēs rēķināmies, ka nekad politiķi mūžīgi nestrādā pozīcijā. Strādāsim opozīcijā!" teica Ameriks.

"Vai nu mēs saņemam mandātu un turpinām darbu, iegūstam vairāk par pusi no mandātiem, kas ir Rīgas domē, vai nu atlikušās četras vai piecas partijas pārvar šo barjeru un spēj savā starpā vienoties, tad nu viņas attiecīgi uzņemas atbildību par tiem solījumiem, ko viņas ir devušas, un attiecīgi mēs sekosim līdzi no opozīcijas, kā viņi pildīs [solījumus par] bezmaksas transportu un citas," teica Ameriks.

Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas attīstībai kopīgā saraksta līderis Mārtiņš Bondars atzina, ka vispirms jāsagaida īstie vēlēšanu rezultāti. Arī iepriekš aptaujas saistībā ar Latvijas Reģionu apvienību izrādījušās ne pārāk precīzas. Gribētos cerēt, ka kopīgo mērķi mainīt Rīgas domes vadību izdosies īstenot.

Vienotības Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis vēlētāju aptaujas rezultātus vērtējot ar piesardzīgu optimismu un vienlaikus ar pacilājošu sajūtu. "Kā minimums, sacensība būs noteikti, bet jāsagaida oficiālie rezultāti," teica Ķirsis. Rezultāti būšot cieši un varas maiņa Rīgā ir iespējama, kas pirms pusgada daudziem licies neiespējami.

Savukārt Nacionālās apvienības Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka teica, ka NA programma, kas izstrādāta, partijai strādājot pašvaldības opozīcijā, bijusi reālistiska un bez daudziem populistiskiem solījumiem, līdz ar to katrs tās solījums ir izpildāms.

Savukārt ZZS saraksta līderis Armands Krauze pauda, ka aptaujas rezultāti liecina partijas minimālo programmu, kas pieļauj neiekļūšanu Rīgas domē. "Piedalījāmies, parādījām, kas mēs esam, jauna komanda un jauni cilvēki," teica Krauze, atzīstot, ka partija, startējot Rīgas domes vēlēšanās, domājusi par visu valsti un tās problēmām. Krauze arī atzina, ka ZZS un tās sadarbības partneri Latvijā kopumā nostartējuši veiksmīgi.

Top komentāri

ņirga
ņ
Amerik, varbūt sāciet strādāt, ja ienākumi neatļauj biļeti nopirkt? Tā kā mani neapmierina jūsu Reketieru Salašņu kvalitāte, es pārvietojos ar personisko auto, bet gada siltajā laikā ar kājām. Lētāk, izdevīgāk un nav jāpērk nanotehnoloģijas apkopei :D
tam pašam
t
Veslības polise par 600 eiro ir konkurētnespējīgs piedāvājums.Privātajā sektorā cena ap 120.
nevis opozicijaa
n
bet laboshanas darbu nometnee,jo ir japartrauc tas,ka cilveki uztur cietumos parazitejoshus teroristus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas