Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Andrejevs uz EP startēs no SCP, partijā nestāsies

Mums ir izkropļots priekšstats, ka jālobē sava partija, jo jālobē sava valsts un Eiropas nākotne, nevis atsevišķas sīkpartijas, saka Georgs Andrejevs, kurš negrasās kļūt par Sabiedrības citai politikai (SCP) biedru, lai arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startēs no šī saraksta. Cilvēki šeit nav savu partiju karognesēji, bet tā ir mūsu vēlēšanu sistēmas nepieciešamība, viņš teica. 

Diena jau rakstīja, ka G.Andrejevs nākamajās EP vēlēšanās, kas notiks kopā ar pašvaldību vēlēšanām šā gada 6.jūnijā, kandidēs no SCP saraksta ar pirmo numuru. Viņš ir partijas atbalstītājs un nav partijas biedrs. Tas ir pieļaujam Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Dienai teica SCP birojā.

G.Andrejevs atzina, ka citu partiju piedāvājumu kandidēt no sava saraksta nebūtu pieņēmis.

“Es nebūtu pieņēmis uzaicinājumu no partijas, kas man nebūtu pieņemama. Tur [SCP] ir iekšējā demokrātija, viņiem ir darba grupas, redzu, ka tie ir cilvēki, kas vismaz spriež, mēģina sastādīt programmas Latvijai, nevis personīgo interešu un  miljonu pavairošanai sava klana sistēmas ietvaros. Tā ir tā atšķirība. Šis politiskais spēks vairāk atbilst tam, ko Rietumos saprot ar vārdu partija.”

EP G.Andrejevs tika ievēlēts no Latvija ceļa, taču pērnā gada novembrī no partijas izstājās, kad LC apvienojās ar LPP/LC. "Tā nav partija, kuru mēs savulaik veidojām," viņš toreiz pamatoja savu lēmumu. Novembrī Diena rakstīja, ka deputāts ir paziņojis, ka negrasās kandidēt nākamajās EP vēlēšanās.

14. martā notiks SCP kongress, kurā pieņems SCP EP programmu.

(papildināta ar G.Andrejeva teikto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas