Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Apinis un Repše apstiprina, ka saņēmuši "Ventspils" naudu

Jaunā laika dibinātājs Einars Repše un bijušais _Latvijas ceļa _biedrs Pēteris Apinis piektdien TV3 raidījumā _Nekā personīga _apliecināja, ka ģenerālprokuratūrā liecinājuši Ventstpils mēra Aivara Lemberga tā saucamajā “stipendiātu lietā” un nenoliedza, ka partija, kā arī viņi personīgi savos kontos saņēmuši naudu.

“Šie ir ziedojumi, kas ar bankas pārskaitījuma palīdzību pilnīgi oficiāli ir pārskaitīti no Ventspils uzņēmējiem Jaunajam laikam un arī manā kontā. Un tas atspoguļojas KNAB iesniegtajās atskaitēs, nu tātad tie ir bankas pārskaitījumi,” paskaidroja E.Repše.

Tomēr viņš bijis nepatīkami pārsteigts, kad uzzinājis, no kurienes nākusi nauda. “Kad es to uzzināju, es pilnīgi no krēsla nokritu,” tāda bija E.Repšes reakcija.

“Vai tad nu bagātie Ventspils uzņēmēji un arī Aivars Lembergs, ja jau viņš gribēja izrādīt kādas simpātijas, nevarēja atrast kādu tīrāk nopelnītu naudu?” neizpratnē bija E.Repše. Pēc viņa vārdiem, diemžēl A.Lembergs izvēlējies nožēlojamu metodi. “Pirmām kārtām, no noziedzīgi iegūtas naudas, otrām kārtām, ar fiktīvu pārskaitījuma palīdzību,” teica E.Repše.

E.Repše sacīja, ka Jaunais laiks nevar pārskaitīt naudu atpakaļ, jo partija ir labticīgie cietēji un partijai arī tādas naudas neesot. Saskaņā ar lietas materiāliem Jaunais laiks saņēmis 179 000. Pēc viņa teiktā Dans Titavs to neesot zinājis.

Arī Pēteris Apinis, kādreizējais Latvijas ceļa biedrs, apstiprināja, ka ir naudas saņēmēju vidū, taču A.Lembergam naudu lūdzis savu grāmatu izdošanai.

“Liela daļa manu grāmatu ir izdodas ar Aivara Lemberga atbalstu. Nekad neesmu slēpis, ka es viņam pirmo reizi biju spiests narkozi dot vairāk nekā 20 gadus atpakaļ. Mēs esam ļoti labi pazīstami un nekur citur, kur aiziet paprasīt naudu grāmatām par Latviju, ievērojamām personībām, tādu vietu Latvijā nav. Pie Tautas partijas līderiem? Pilnīgi veltīgi,” teica P.Apinis.

P.Apinis apgalvoja, ka nekad nav pieņēmis lēmumus par labu Lembergam vai Ventspilij. “Vienīgajā valdībā, kur esmu bijis, neviens lēmums par privatizāciju netika pieņemts, tas bija vēlāk 97., 98 gads, kad pieļauju, Ventspils grupai bija kādas specifiskas intereses,” teica P.Apinis.

Saskaņā ar prokuratūras materiāliem viņš saņēmis 18 000 dolāru. Pēc P.Apiņa vārdiem viņš neesot skaitījis, bet šai summai piekrīt.

P.Apinis neiebilda, ka ar “Pleskavas šoseju” ir domāta partija Latvijas ceļš. Tomēr viņš neizteicās, vai Latvijas ceļš ir saņēmis naudu par kādu "Ventspilij" pozitīvu balsojumu.

(papildināts ar pēdējām rindkopām)


Top komentāri

mērglis
m
pleskavas šoseja , resnais Leiškalns , kontrabandistu sabiedrotais ,nodzeertaa nelaime Panteļejevs , viltus triismiljonu mekleetaaju priekšnieks , korumpeets liidz ausiim , pedofilais aarlietu ministrs , pirmais partijas sekretaars smukuliitis Gorbunovs , mafijas krusteevs premjers Gailis , ....utt, visi straadaajuši ar melnu muti uz huutes pasuutiijuma, ( liidzeeja nozagt valsti),man kauns ka šaadi mošķi paarstaaveejuši Latvijas izpildvaru...
LNT
L
Kā es tagad ierēcu par tiem babuļiem, kas tur stundām sēdēja pie tiesas zāles un bļāva, ka redz Lembergs godīgs, viņš jau neko sliktu nav izdarījis... Ēķis arī ''labs''
zagsims
z
Nabaga Repše un nabagan Apinis kā viņi nezināja no kurienes nāk nauda.Un Repše tēloja tādu svēto baltā zirgā,kas cīnās ar oļigarhiem.To,ka Apinis ir stukačs un nodevējs to jau visi zināja 15 gadus atpakaļ.Nolādētie ,kaut jums tiktu ne tikai Jūdasa graši,bet arī Jūdasa gals.!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Nekā personīga: Kļūst zināmi Lemberga stipendiāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas