Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Apmierina Rīgas domes prasību par Krasta ielas zemes nomas līguma pirmstermiņa izbeigšanu

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja Rīgas domes prasību, kurā pašvaldība lūdza pirms termiņa izbeigt 1999.gadā noslēgto zemesgabala Rīgā, Krasta ielā, nomas līgumu.

Ar sprieduma motīviem būs iespējams iepazīties no 24.janvāra, kad sāksies termiņš apelācijas sūdzības iesniegšanai, informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.

Prasība tiesā iesniegta 2004.gadā, tā vērsta pret patlaban maksātnespējīgo tirdzniecības centra Krasta ielā 52 bijušo īpašnieku SIA "OBB", ar kuru līgums bijis noslēgts līdz 2048.gadam.

Rīgas dome norāda, ka "OBB" kavējis nomas maksas termiņus un prasības iesniegšanas brīdī parāds bijis jau 82 991 lats. Līgums paredzējis, ka "OBB" maksā 43 448 latu nomas maksu gadā, maksājot naudu uz priekšu.

Tieši šī parāda dēļ 2004.gada februārī Rīgas dome tiesā pieprasīja "OBB" maksātnespēju, un tiesa šo lūgumu apmierināja. Par administratori tika iecelta Vita Lazdāne.

Prasībā norādīts, ka zemes nomas līgums paredzējis: ja "OBB" neveic maksājumus noteiktajos termiņos ilgāk nekā divus gadus, domei ir tiesības prasīt līguma darbības pirmstermiņa izbeigšanu.

Iepriekš tiesas sēde šajā lietā tika atlikta, jo "OBB" administratore Lazdāne bija atsaukusi Andim Auzam izsniegto pilnvarojumu aizstāvēt tiesā uzņēmuma intereses. Pilnvara izsniegta advokātam Gintaram Līcim, tāpēc saistībā ar jauno pilnvarojumu lietas izskatīšanu Lazdāne bija lūgusi atlikt.

LETA jau ziņoja, ka Lazdāne tiesā apstrīdējusi darījumu ar kādreiz uzņēmumam piederējušo tirdzniecības kompleksu Rīgā, Krasta ielā 52.

Lazdāne prasību iesniegusi pret SIA "Hanza līzings", kurā iepriekš īpašums bija ieķīlāts, un kompāniju "Jysk Real Estate" ("Jysk").

Līzinga kompānija no "OBB" īpašumu Krasta ielā 52 - tirdzniecības centru, katlumāju un nojumes - ieguva tādēļ, ka tas bija ieķīlāts 2,9 miljonu latu kredīta saņemšanai. Parāds netika maksāts, tādēļ līzinga devējs ieguva īpašuma tiesības.

2005.gadā "Hanza līzings" īpašumu par 3,25 miljoniem latu pārdeva kompānijai "Jysk", kas tirdzniecības centru jau iznomājusi mājas un dārza veikala "Depo" izveidošanai. Pirmais šīs firmas veikals 2005.gadā tika atklāts bijušajā "Mego" veikala vietā K.Ulmaņa gatvē.

Tiesā iesniegtajā prasībā Lazdāne lūgusi atzīt "OBB" tiesības uz šajā īpašumā esošo katlumāju un nojumēm, kā arī atzīt par spēkā neesošu 2004.gada augustā starp līzinga kompāniju un "Jysk" noslēgto vienošanos par šo īpašumu pārdošanu. Tāpat apstrīdēts aizdevuma līgums un hipotēkas līgums par īpašumu ieķīlāšanu.

Strīda laikā tiesa noteikusi aizliegumu atsavināt vai veikt citas darbības ar daļu no kompānijas "OBB" kādreizējā īpašuma Krasta ielā - katlumāju un nojumēm.

Neilgi pirms tam, kad savu lēmumu jautājumā par prasības nodrošinājumu pieņēma Augstākā tiesa, "Jysk" tirdzniecības centru izīrēja būvmateriālu tirgotājam SIA "Depo Diy", kas tuvākajā laikā paredzējis uzsākt tirdzniecību.

Kā ziņots, savulaik "OBB" maksātnespēju 84 000 latu nodokļu parāda dēļ pieprasīja Rīgas dome. Rīgas apgabaltiesa uzņēmuma maksātnespēju atzina 2004.gada 21.maijā. Par maksātnespējīgiem iepriekš atzīti vēl vairāki citi šā īpašuma nomnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas