Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Apreibinošās vielas kļuvušas par klubu dzīves sastāvdaļu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lauku Gurkis
L
Visu nevar mest pār vienu kārti. Pasaule nav balta un melna, kā to jau 7 gadus skalo pajoliņš Bušs un vietējie 'konservatīvie' stumbeņi. SVA pieņem lēmumus balstoties uz lielā mērā alkohola un tabakas lobiju ietekmē izveidotās narkotiku klasifikācijas, kas nākusi no ASV un 'ielobēta faktiski visai pasaulei.. Tajā pat laikā mediķu sabierība (vismaz rietumos) nospiedošā vairākumā piekrīt, ka saraksts slikti ataino patieso narkotiku bīstamību to mērot sekojošās vienībās (toksiskums&neatgriezenisku bojājumu nodarīšana lietotājam, fizioloģiskā atkarība, psiholoģiskā atkarība, reibums, ietekme uz sabiedrību). Neatkarīgi pētījumi parāda, ka piem. alkoholam ir būtiski spēcīgāka ietekme faktiski visās augstākminētajās kategorijās salīdzinot ar piem. kanabinoliem vai MDMA. Protams, ir arī dažas narkotikas, kuru lietošanai ir bīstamākas sekas par alkoholu. Arī praksē Latvijā redzam, ka alkoholisms ir milzīga problēma, kurai pievērš neadekvāti maz uzmanības. Sabiedrība iegūtu daudz vairāk, ja tiktu apkarots alkoholisms, kura rezulātā rodas desmitiem tūkstoši jaunu slimnieku katru gadu, simtiem alkohola ietekmē izdarītu noziegumu. Tiek uzskatīts, ka piedzerties ballītē tā ir norma. Ja cilvēks ir zolīds, pieklājis un smaidīgs, no viņa nesmird, nav novēmies un nekaujas, tas nozīmē - lieto narkotikas. Uzskatu, ka Latvijai vajadzētu īstenot narkotiku apkarošanas programmu gudri un konsekventi. Balstīt to uz zinātniskiem pamatiem nevis 30 gadus veciem vēl padomijā iegūtiem stereotipiem.
Juris Kaža
J
Principā, kā jau The Economist pirms vairākiem gadiem ievadrakstā rakstīja, narkotikas vajadzētu dekriminalizēt un perspektīvā legalizēt. Holande nav izputējusi dekriminalizētas marihuānas dēļ, arī cilvēce pārdzīvoja 30 000 gadus, kad t.s. narkotikas un citas apreibinošas vielas nebija aizliegtas (opiātus varēja brīvi lietot līdz pat 19. g.s. beigām, marihuānu kriminalizēja tikai 20. g.s. sākumā vai 20. un 30. gados). Privātiem īpašniekiem savos klubos, protams, ir tiesības regulēt kādā reibuma stāvoklī cilvēki tur drīkst uzturēties. Un legālu, drošu (dozešanas un farmakoloģiskas tīrības standartiem atbilstošas) narkotiku cena būtu zemāka, nekā tā., ko tirgo mafijas uz ielām. Mazinātos pārdozēšanās un adatu dalīšanās izraisītās HIV infekcijas.
Ilmārs
I
Jā, tu galvenokārt nostrādā bara instinkts. Tāpēc, ja gribi būt savējais, tad lieto. Un, nesalietojies tu vairs neesi savējais. Un vēl kas, ja tu kompānijā neesi kaut vai dzēris, ja citi dzer, uzreiz pamani, ka piedzēries cilvēks izturas, runā, uzvedas kā absolūts idiots. Ja tev jāsēž kopā ar idiotiem, tad labāk iedzer kādu glāzi un - kā ar roku atņem - tu vairs nemani, kādi mērkaķi tev apkārt tusējas. Normāli džeki un čiksas. Optimistam gan ir ierosinājumi! Tikai nepalīdzēs... nekad nav palīdzējuši. Viduslaikos kabatas zagļi visvairāk uzdarbojās, kur lielas ļaužu masas pulcējās, arī nāves soda izpildes vietās, kur kāra... noķertos zagļus.
andy
a
nemaz nevaru iedomāties, kā citādāk to klubu mūziku var klausīties, ja ne kaut kādā reibumā. tāpēc arī cilvēki lieto.
NAV VIENALGA
N
kas grib, lai lieto...kaada citiem dalja!
parastais fasisms
p
Nez kaa pasam Optimistam patiktu ja vinju taada vai citaada iemesla deelj ieskaitiitu necilveekos, kuri jaalikvidee. Vai arii Optimists uzskata sevi par tikumiibas etalonu pilniigi visos jautaajumos un domaa, ka vienmeer piederees agresiivi tiesaajosajam vairaakumam un tiesaas citus?
ABC
A
Atļauj iebilst: narkomāni bieži par tādiem kļūst aiz muļķības un diez vai visos gadījumos būtu likvidējami, toteis es esmu pārliecināts, ka narkotiku izplatītāji nav cilvēki un principā ir jālikvidē.
Optimists
O
Izeja vienkārša-ja klubā noķer kādu narkomānu vai narkotirgoni-24 stundās klubiņs ir ciet.Vecrīgā ir vismaz 10 klubi,kuros policiju nelaiž iekšā ,kur zelta jaunatne šņauc kokaīnu uz nebēdu .Vispār varētu izveidot vietas',kur varētu brīvi dabūt heroīnu un viss.Lai indējas un mirst nost.Vajadzētu ieviest nāves sodu par narkotiku lietošanu un pārdošanu,kā Filipīnās.Narkomāni nav cilvēki un principā ir jālikvidē.
who cares
w
"Dalībniekiem jau pēc brīža mēle līdz ceļiem, bet jaunieši lēkāja kā kazlēni....Skaidrs kā ietekmē...." === Shitais "pētījums" gan ir dziļš bulšits. Jaunieši var lēkāt kā kazlēni arī bez "ietekmes", zviedriem gadījies viens pastulbs pētītājs, kas ir piemirsis, ka lielu daļu 'narkotisko' vielu (gan legālo, gan nelegālo) analogu ķermenis var saražot pats. Vajag tikai pareizu noskaņu un/vai apstākļus.
Ieva
I
Man visu laiku nāk prātā tas zviedru pētījums, kad savāca kopā vairākus valsts izlases (ne šahā) dalībniekus un nosūtīja uz klubiņu. Dalībniekiem jau pēc brīža mēle līdz ceļiem, bet jaunieši lēkāja kā kazlēni....Skaidrs kā ietekmē....
aspirins
a
Diez vai esiiitii to narkotiku kljuust arvien mazaak..
ABC
A
Domāju, ka nebūs noliedzams fakts, ka narokotiku ievešanu atbalsta augsta līmeņa amatpersonas, jo pretējā gadījumā tiktu veikta daudz stingrāka ievešanas kontrole un noķertajiem narkodīleriem tiesas nepiemērotu apbrīnojami humānu pieeju, kā arī valsts apzināti nekavētu narkomānijas profilakses organizāciju darbību. Domāju, ka pretejā gadījumā augstas amatpersonas arī baidītos draudēt ar ES cilvēktiesību tiesu personām, kas aizturējušas viņu radiniekus - narkomānus.
@
@
Policijai, acīmredzot, tam visam nav laika. Jātēlo ielās superaģentus, kad publiski pasākumi notiek, jo teroristi šilierējas, un jāķersta ogu večiņas.
ali-baba
a
pieprasījums rada piedāvājumu. Nebūtu stulbeņu, kas neprot bez apreibšanas brīvo laiku pavadīt, nebūtu tirgotāju. Nepieciešamība lietot kaut ko kaifam vai apreibšanai ir tikai un vienīgi trula prāta pazīme.
zvirbulēns
z
Varbūt Loskutovu jāliek par narkotiku apkarošanas un novēršanas biroja priekšnieku ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas