Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Apstrīdēs parakstu vākšanas procedūras atbilstību Satversmei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I
I
vai tad likums nenosaka parakstu pārbaudi? CVK to tak izlases kārtā veic jebkurā gadījumā, ne?
vim
v
Šī latviešu birokrātijas apsēstība pēc notariāli apliecinātiem parakstiem panākusi, ka es esmu kļuvusi par t.s. stamkund pie manas dzīvesvietas apvidus notāra Zviedrijā. Šeit normāli parakstu var apliecināt 2 paziņas ar saviem parakstiem un norādot savu telefona nr. vai adresi. Pirms pāris gadiem riksdāga vēlēšanu laikā mūsu komūnā viesojās latviešu delegācija. Viņi bija šokā, redzot kā vēlēšanu komisija izsniedz vēlēšanu dokumentus bez personu identifikācijas dokumentu uzrādīšanas. Pārsteigums bija vēl lielāks par skaidrojumu, ka vēlēšanu komisijas loceklis attiecīgo personu pazīst un tāpēc dokumenta pārbaudes vietā ieķeksējis rūtiņā pie personas vārda - pazīstams... Tajā pat laikā Zviedrijā nav iedomājams maksāt ar bankas karti, neuzrādot t.s. ID-karti vai autovadītaja apliecību, kamēr Latvijas veikali novelk karti, nepārliecinoties, vai tu tiešām esi kartes īpašnieks.
Oskars
O
Vajag nodibināt valsti un tad nekādus referendumus nevajadzēs. Vai vecā Ulmaņa laikā vajadzēja kaut kādus stulbus referendumus?
cita lapsa
c
Vēl gribu piebilst, ka Lietuvā jau kopš 90.gadu beigām funkcionē elektroniska CVK sistēma. :-)
cita lapsa
c
Protams, notariāli apstiprināt prasa tad, kad CVK gadiem nekādi nevar izveidot pilvērtīgu datorizētu vēlētāju reģistru, pēc kura varētu parakstus un PK ātri pārbaudīt. Tāpēc tiek spiesti arī štempeļi pasēs, jo vēlēsanu komisja nekādi nevar pārliecināties, ka vēlētājs nav bijis jau 2 citos iecirkņos.Tehniski iespējas ir jau sen, izmantojot gan grafisko sadalījumu pa reģioniem, gan vēl visādi. Kādam laikam ir izdevīgs pastāvīgs haoss valsts sistēmās un reģistros - lai nekādīgi visi nelietotu vienu informāciju. Tas pats ir ar VID, īpaši muitas, informāciju, ceļu remontiem un citām lietām. Tai pat laikā katra valsts iestāde izlieto miljoniem latu, lai kaut ko "optimizētu", "atvieglotu pieeju lietotājiem", ātrāk apkalpotu klientus" utt.
www
w
Nepiekrītu - nebūs iespējams noteikt ka cilvēki nav vienkārši sarakstīti un paraksti viltoti.- kā tad to plāno pārbaudīt pēc tam - piezvanīt katram un pajutāt?
edgars
e
Sen bija laiks, šī (ne-) kārtība bija ieviesta tāpēc, lai cilvēki neizmantotu savas tiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas