Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Apsver iespēju apvienot Latvijas un Igaunijas ārvalstu vēstniecības

Trešdien ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) sarunā ar Igaunijas Republikas ārlietu ministru Urmasu Paetu (Urmas Paet), kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā, pārspriedis izredzes veidot abu valstu kopīgas vēstniecības, kur strādātu Latvijas un Igaunijas diplomāti. Sarunā pārrunāti arī citas divpusējo jautājumu aktualitātes, _Dienu _informēja Ārlietu ministrijas Preses centrs.

M.Riekstiņš kā vienu no iespējām minēja Tuvo Austrumu reģionu, Ēģiptes Arābu Republikas galvaspilsētu Kairu, kur Latvijai ir vēstniecība. M.Riekstiņš un U.Paets bija vienisprātis, ka pašreizējā ekonomiskā situācijā jādomā par ciešākas sadarbības iespējām ārvalstīs, kā piemēru minot savstarpējo atbalstu konsulārajos jautājumus. M.Riekstiņš informēja, ka pašreiz Latvija pārstāv Igauniju vīzu izsniegšanā Azerbaidžānā, Kazahstānā un Uzbekistānā, atzīmējot iespēju sadarbību paplašināt. M.Riekstiņš norādīja, ka tuvākajā laikā Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ekspertiem šajā jautājumā būs papildu konsultācijas.

Vizītes ietvaros M.Riekstiņš un U.Paets parakstīja kopīgo paziņojumu (Joint Communiqué) par Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Tulkotāju balvas iedibināšanu. Tulkotāju balvas uzdevums ir sekmēt ne vien daiļliteratūras, bet arī politisko, valodniecisko, populārzinātnisko, vēsturisko, socioloģisko, memuāru un cita rakstura tekstu tulkošanu, akcentēt latviešu un igauņu valodas prasmes nozīmību, kā arī stimulēt latviešu-igauņu un igauņu-latviešu jauno tulkotāju darbu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas