Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Apsver iespēju izveidot Saeimas apakškomisiju jaunā tiesu iekārtas likuma sagatavošanai

Saeimas Juridiskās komisijas deputāti otrdien apsvēra iespēju jaunā tiesu iekārtas likuma sagatavošanai veidot speciālu apakškomisiju, taču pagaidām lēmums nav pieņemts, ziņo BNS.

Juridiskās komisijas sēdē otrdien deputāti vēlējās izveidot apakškomisiju, lai tādējādi varētu uzlabot tiesu sistēmu. Sēdē piedalījās arī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), kurš pauda atbalstu šai idejai, taču uzsvēra, ka vēl nepieciešama diskusija.

Juridiskās komisijas vadītājs Mareks Segliņš paskaidroja, ka nekāds lēmums šajā jautājumā neesot pieņemts. Deputāti ierosinājuši veidot apakškomisiju tiesu iekārtas likuma sagatavošanai, prognozējot lielas debates par to. Taču, pēc M.Segliņa domām, "vispirms jāķeras klāt likumam, un tad jau redzēs, vai šim mērķim būs jāveido apakškomisija".

Jau vēstīts, ka jaunais tiesu iekārtas likumprojekts, kas paredz būtiskas izmaiņas un jauninājumus tiesu sistēmā, izraisījis strīdus gan starp ministrijām, gan izpelnījies Augstākās tiesas priekšsēdētāja Andra Guļāna kritiskas atsauksmes.

Likumprojekts paredz vadlīnijas pārejai uz tiesu sistēmu, kurā lietas pirmajā instancē skata rajona tiesas, apelācijas instancē - apgabaltiesas un kasācijas instancē - Augstākā tiesa. Likuma pārejas noteikumos paredzēts, ka aptuveni desmit gadu laikā, bet ne vēlāk kā līdz 2016.gadam Augstākajā tiesā darbosies tiesu palātas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas