Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Apsver risinājumu — valsts apmaksā tikai divas dienas slimnīcā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hi it's me, I am also visiting this
H
Hi it's me, I am also visiting this web site daily, this site is actually good and the viewers are genuinely sharing fastidious thoughts.
Ieva
I
Man visvairāk besī, piemēram, situācijas, kad kā intervijā Ščedrinam žurnāliste stāsta, ka tauta, lūk, pretojas koncertzāles celtniecībai, lai gan vairums pretojas celtniecībai tai vietā, kur puse izmaksu aiziet tieši vietai. Un tāpat ir ar Gaismas pili- uztaisa tādu labi pretenciozu projektu, un ko citu cilvēks, lai pēc tam domā, ka tā ir kārtējā speršanas iecere, jo, jo lielākas ambīcijas, jo grūtāk izsekot....
Pax tibi
P
Kāpēc šodienas Dienā pazuda raksts par Gaismas pili?! Komentāri traucēja? Lūk, tieši tur meklējama atbilde, kur Latvijā atrast līdzekļus medicīniskai aprūpei ! Pārdot šo uzpūsto miljonu rijēju ārzemju investoriem un naudu atgriezt latviešu tautai !!! turklāt saukt pie kriminālatbildības tos, kas Gaismas pils vārdā iedzīvojušies miljonos uz latviešu tautas trūkumcietēju un slimnieku rēķina. Ja Repšem bija dūša ķerties klāt Parexam, novēlēsim viņam tikpat un vēl lielāku drosmi izkvēpināt miljonu rijēju pili.
dzeris
d
Nu ja, vistīrākais genocīds.
Ieva
I
Pirmkārt beidz melot, jo PVO mājas lapā var skaidri redzēt, kāda daļa veselības aprūpes tiek maksāta no budžeta un kādu maksā paši cilvēki. Otrkārt parēķini, kādas iespējas ir no tās minimālās algas, īpaši vientuļajiem, samaksāt par dzīvokli, komunālajiem un paēst. Treškārt neaizmirsti, ka šāda obligātā apdrošināšana parasa administrētājus un pie mums birokrāti noēdīs jebkuru summu. Ceturtkārt, kā rāda dižiaprošinātās amerikas piemērs, uz apdrošināšanu balstītu sistēmu raksturo nevajadzīgas operācijas un izmeklējumi (ka tik dārgāk) no vienas puses, bet vēl aizvien nepieejama veselības aprūpe (daudz nepieejamāka, kā Skandināvijā, kur tērētā summa ir mazāka) no otras puse. JEBKURĀ GADĪJUMĀ SĀKT VAJAGA AR BIROKRĀTU NOĪSINĀŠANU. Un ne tikai dēļ tās naudas, kas tiek tērēta viņu algām, komandējumiem un birojiem, bet arī tāpēc, ka viņi blēdās (kaut vai tie zāļu konkursi par to, kurš piegādās vienīgā ražotāja zāles).
Buba
B
Varbūt pārtrauks praksi ( piedzīvoju savā ģimenē) - ielikt slimnīcā piektdienas pēcpusdienā, bet ārsts pirmo reizi pienāk pirmdien ap pusdienlaiku. Normāli ( vismaz attīstītās valstīs) visas analīzes PIRMS stacionēšanas. Protams, plānveida manipulācijām, ne jau neatliekamai palīdzībai.
Aina
A
Driz Latvijaa arsteties vares atlauties tika Parexiesi , Fliks, Ameriks un Slesers!
čibrix
č
Nav skaidrs kāpēc līdz pat šim brīdim valstī nav ieviesta obligātā veselības apdrošināšana, lielākajā daļā ES valstu tā ir. Ja, piemēram, no minimālās algas būtu jāmaksā 3% (5,40LVL) mēnesī, tad šis pilsonis uzkrāj gadā 64.8 LVL, bet pie algas 1000 LVL šis cipars būtu jau 360 LVL gadā. Pie vidējās algas valstī 300 LVL un strādājošo skaita 1 miljons šis cipars sanāk 1,08 miljards latu gadā! Un tagad izstāstiet man kā ar šo naudu var nepietikt veselības aizsardzībai! Var jau protams pukstēt, ka vismaz lieks piečuks mēnesī jāizdod, bet tev ir drošības sajūta, ka slimības gadījumā nebūs jāieķīlā dvēsele kredītu firmā, lai varētu pagulēt slimnīcā. Un kā var gaidīt rindu onkoloģijā! Ogligāto veselības apdrošināšanu kā sistēmu varēja ieviest jau sen, kaut vai maksājot santīmus. Svarīgākais lai šo naudu neizmanto citam kā tas ir sociālā nodokļa gadījumā. Galu galā no pašreizējās ekonomiskās situācijas redzams ir viens - mēs nevaram atļauties tik dārgu valsts pārvaldi jo iekasēto nodokļu tās uzturēšanai nepietiek. Secinājums- valsts pārvaldes izmaksas jāsamazina līdz tādām, ko varam atļauties. Visiem taču ir skaidrs ka valsts aparāts ir uzpūties politiskā tirgus rezultātā - atcerēsimies kaut vai joku "ministru prezidenta sievas šofera draugs". Un VALSTS PILSOŅU VESELĪBAI NAV JĀCIEŠ valdības vīru alkatības un stulbuma dēļ!
Ieva
I
Sāksim kaur vai ar tām it kā Eiropā trešajām lētākajām zālēm, kuras lieto arī slimnīca. Nu pirmkārt nestāstiet, ka visas ir trešās lētākās, tāpēc tāds apzīmējums ir tikpat kā slimnīcas pacientu (ieskaitot morga iemītniekus) vidējā temperatūra. Tāpēc objektīvi būtu ņemt vērā gan to, cik tās zāles maksā pašas par sevi, gan to, cik ilgi tās ir jālieto. Jo, piemēram, rīcineļļa var būtu dārga, savukārt dārgi asinsspiedienu pazeminoši līdzekļi jau ir pavisam kas cits...Un vēl jau ir jautājums, cik konkursu sarīkoja par vienīgā ražotāja zāļu iepirkšanu....
Ieva
I
Jā, un elementāras kļūdas, kas tiek pielaistas ārstēšanas procesā nepietiekamas pieredzes dēļ....Jo nav mums to maksātspējīgo tik daudz....Vai arī aizraujas ar alternatīvajām metodēm, ko paraksta visiem pacientiem bez izšķirības....Un no plikas attieksmes pacientam varbūt rodas aizkustinājuma asaras, bet ne jau veselība. Vēl, protams, ir tie valsts slimnīcu ārsti, kas pēc rukāšanas pa slimnīcu nesas uz privātām konsultācijām. Un tur nu viss ir atkarīgs no tā, kā tai slimnīcā strādāja: ja strādāja, tad līdz privātajai piestrādāšanai jau tāds noguris.....
max
m
Piekrītu Saulei, slimnīcu vadība tagad līdzekļus sadala tikai algām un līgumiem ar šraškina kantoriem par iepirkumiem no kuriem atbirst 10-20%. Par pacientiem nospļauties, vienalga, vai tie saņem palīdzību vai nē.
Iveta
I
ierosinu nodoklus vispar vairs nemaksat. nekadus, ne 23%,ne 33,09, ne ko ne PVN firmam, ja kugis grimst tad lai ar visam, zurkam..........
jupis
j
Vēl jo vairāk - nav skaidri zināms cik patērē un kā samazināsies VM centrālais aparāts un valsts aģentūras. Izskatās, ka daudzas valsts aģentūras varētu tikt pārvērstas par t.s. budžeta iestādēm. Visu laiku tiek runāts tikai par slimnīcām, kas , acīmredzot, tiek darīts ar zināmu mērķi!
:):):)
:
ka valstij jārūpējas par saviem pilsoņiem ir vienīgs bla,bla,bla,jo šeit pilsoņu ir ļoti maz.es iesākšu ar pēdējiem atpazīstamākajiem un ja kāds gribēs varētu papildināt-Kargins,Krasnavickis,Dripe utt.,lūk šie ir īstenie latvieši ko nedrīgst zaudēt un jāsargā,jārūpējas,jāiepriecina,bet pārējie,mācaties no šiem kā jādzīvo.Tā būtu godīgāk,Valdi,tev pateikt,pļūtiens ne premjers.
Saule
S
Neskatoties uz ziņām par medicīnas pakalpojumu pieejamības samazināšanos, nav dzirdētas ziņas par slimnīcu štatu samazināšanau. Kam vajadzīga šī "pašpietiekamā" sistēma, ja dakteri un māsas sēdās darbavietās, bet pakalpojumu nesniegs? Optimālais medicīnas iestāžu finansējuma variants ir, ja valsts maksā medicīnas iestādēm tikai par sniegtu pakalpojumu. Pēc šī principa jau darbojas visa privātā medicīna un rezultāts ir - gluži cita attieksme gan pret pašu ārstēšanas procesu, gan pacientu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas