Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aptauja: ģimenē par TV pulti sievietes un vīrieši atbild vienlīdzīgi

VIASAT Latvija pasūtījuma pētījums par televīzijas skatīšanās ieradumiem Latvijā atklāj, ka lielākajai daļai aptaujāto ir grūti pateikt, kurš ģimenē atbild par TV pulti, bet 39% domā, ka abi dzimumi ir vienlīdzīgas proporcijās. 12% par pults “saimnieku” uzskata vīrieti. Interesanti, ka vīriešus par pults “turētājiem” vairāk atzīst tieši sievietes.

To, ka gan vīrieši, gan sievietes ir vienlīdzīgās pozīcijās, vairāk norāda aptaujātie respondenti vecumā no 35-49 gadiem. Ja latvieši par pults ”saimniekiem” vairāk uzskata vīriešus, tad krievvalodīgie tieši pretēji – sievietes, rāda aptaujas dati. Savukārt demogrāfiskie dati par dzīvsevietu parāda, ka rīdznieki un latgalieši salīdzinoši biežāk kā citi par pults ”turētāju” nosauc vīrieti, parādījis pētījums.

Vienlaikus pētījums parāda, ka 70% iedzīvotāju TV raidījumus, ko skatīties, neplāno un TV skatās pēc situācijas un konkrētā piedāvājuma. Tomēr 18% respondentu norāda, ka savlaicīgi plāno TV vakarus, bet 11% visai bieži sanāk strīdēties ar saviem mājiniekiem par to, ko skatīties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas