Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aptaujā ZZS atbalstu palielina, TP noturas

Latvijas faktu novembrī veiktajā sabiedrības domas aptaujā vēlētāju atbalstu ir izdevies palielināt vienīgi Zaļo un Zemnieku savienībai un pavisam nedaudz — arī Tautas partijai, kas oktobrī piedzīvoja dramatiskāko kritumu savas pastāvēšanas vēsturē. Par TP pirms mēneša bija gatavi vairs balsot 2,9% vēlētāju, bet novembrī TP atbalstītāju skaits pieaudzis līdz 3,2%.

Pēdējā mēnesī atkal ir palielinājies to aptaujāto skaits, kas nav izlēmuši, par ko balsot, tādu ir 34,2%, bet 15,2% nepiedalītos vēlēšanās. Aptaujas līderis joprojām ir Saskaņas centrs, lai arī tā atbalstīju skaits no 12,9% oktobrī ir noslīdējis uz 11,9% novembrī. Kā SC vēlētājs būs novērtējis šī politiskā spēka tuvināšanos valdības partijām un gatavību iesaistīties varā, visticamāk, labāk varēs redzēt nākamā mēneša reitingu tabulā. Novembrī Zaļo un Zemnieku savienības reitings ir sasniedzis 7,8% un ZZS ir vienīgā no valdības partijām, kuru atbalsta vairāk nekā 5% vēlētāju, pēdējos mēnešos tā pievērš uzmanību, dažādās formās iebilstot pret valdības īstenoto pašvaldību reformu. Jauni politiskie spēki Pilsoniskā savienība, par kuru gatavi balsot 3,4%, un Sabiedrība citai politikai (SCP), kuru atbalsta 2,5% aptaujāto, jau vairākus mēnešus neuzrāda pazīmes, ka spētu piesaistīt jaunus atbalstītājus, kas SCP pat pakāpeniski samazinās. PS līdere Sandra Kalniete medijos situāciju skaidrojusi ar to, ka vēlētājiem nav vēl pazīstams šīs partijas nosaukums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VĒL:


Jaunākie Latvijas Faktu partiju reitingi. Uzzini, kā sadalītos balsis, ja vēlēšanas notiktu rīt! Tabulās arī pēdējo trīs mēnešu datu salīdzinājums.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas