Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Apvienojot regulatoru un KP, varētu atbrīvoties no Andrējevas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kkk>maija>paija?
k
Vērtēt komentāru: Vērtējums: 3 Balsu skaits:2 x Maija » Paijai 24.04.2009 13:23 Andrejeva nekad nav strādājusi par FM valsts sekretāra vietnieku, jo ir pirmā šīs valsts Finanšu ministrijas valsts sekretāre. Viņa ir ieguldījusi ilgus savas dzīves gadus Latvijas neatkarīgas finanšu sistēmas veidošanai. Strādājusi gan 90-gadu sākuma gan beigu (98.g) krīžu laikā. Nezinu, vai ir kāds pamats pārmest viņai ko par atkarību, bet pateikt paldies par darbu Finanšu ministrijā vajadzētu gan. ____________ ak, tad finanšu sistēmu latvijā veidoja šī resnā cūka? nu re, kas te visu pakaļā ar mūsu finanšu sistēmu salaida, tad tā dura jātriec ellē ātri un uz neatgriešanos
lauķe
l
.Ja padomā, cik mūsu naudiņas ir iegrūzts monopolu rīklēs šīs te personas "hobija" dēļ, nudien nāk prātā ne tās labākās domas!
jautrais
j
man labāk patika četru "profu " spriedumi, es labāk nekomentēšu, bet liekas, ka pamatskolnieki spriež loģiskāk...
jautrais
j
atbrīvotie no Andrejevas varēja arī ātrāk, bet "mīksts variants" ir izdevīgs...
gāzenieks
g
bet nu tā bilde gan ir laba, K baigi līdzīgs Bukinam no tā krievu seriāla:):)
Tev,Maija.
T
Paldies ir pelnījis cilvēks ,kurš ir labi strādājis un bijis morāli tīrs līdz galam,bet nevis cilvēks ar apšaubāmu reputāciju. Sādās lietās,kā azartspēlēs, iepinās cilvēki ar vāju raksturu ,nenoturību un vilinājumu pret dažādiem kārdinājumiem.
Maija
M
Andrejeva nekad nav strādājusi par FM valsts sekretāra vietnieku, jo ir pirmā šīs valsts Finanšu ministrijas valsts sekretāre. Viņa ir ieguldījusi ilgus savas dzīves gadus Latvijas neatkarīgas finanšu sistēmas veidošanai. Strādājusi gan 90-gadu sākuma gan beigu (98.g) krīžu laikā. Nezinu, vai ir kāds pamats pārmest viņai ko par atkarību, bet pateikt paldies par darbu Finanšu ministrijā vajadzētu gan.
ups
u
Visur lasāms, ka azartspēles veido atkarību. Kā ar ētiku ir augstākajos varas gaiteņos, ja šāds cilvēks var ieņemt valstisku amatu?
vecapaziņa
v
Tev no manis polšs! Ja tavu ieteikumu pieņems kā normu, ļoooti saprātīgs un konstruktīvs!
CENTRAMOZGA
C
.... Finmin - bet tādu personāžu NEIZMĒROJAMO VĒRTĪBU tas nemazina.- ir, ko VAJADZĪGĀ BRĪDĪ ar lielu blīkšķi nomest - kā kārtējo Ilmārmasku.
CENTRAMOZGA
C
"Polšs 11:09 Sen jau bija laiks aizvākt. Nepareizi kaut kā sanāk, ka sašmucējies cilvēks paliek amatā." ................................................... ............................................................ ....................................................... Bet , cik pareizi ir tas, ka ir tādi SAŠMUCĒJUŠIES vai SAŠMUCĒTI ATSEVIŠĶI CILVĒKI - aiz kuriem VISA SISTĒMA VAR SMUKI NOSLĒPTIES !!!!!!!!!!! Viens pars NOTHING SPECIAL - viens apdauzīts alkašs PIESEDZA VISU LV FINANSU SISTĒMU - aizvāca to, un - pavei - Rinmin =kā maza bērna asara - tīra un svaiga - NEIZMĒROJAMA VĒRTĪBA IR TIEŠI TĀDIEM PERSONĀŽIEM !
Tieši tā.
T
Vāi tad neviens to nezin ,ka azartspēļu atkarība ir tāda pati slimība ,kā alkaholisms,narkomānija u.c. slimības ,kas izraisa cilvēkā degradāciju. Cilvēka prāts ir piesaistīts un sasaistīts ar šo atkarību,ka cilvēkam visspārējais tiek nobīdīts malā. Cilvēks nespēj vairs sevi kontrolēt,ir tikai viena doma kur dabūt naudu ,lai uzspēlētu . Man ir pazīstams cilvēks,kas saistīts ar šo azartspēļu murgu,un šī cilvēka domāšana pilnībā vērsta uz naudu ,un azartspēlēm,ne ģimene ,ne sieva,ne bērni,pilnīgi nekas viņu vairs nesaista,viss ir nospēlēts,parādi bankās,privātie parādi. Tas vienkārši ir šausmīgi.
Aita
A
Jā, vajag tikt vaļa no tās bumbas !!!
Absurds.
A
Mūsu likumi ir pilnīgs absurds.Ja augsta ranga amat persona ir nokļuvusi azartspēļu atkarībā un degradācijas procesā,tad ir valsts likums ,kas aizstāv šādu personu atrašanos atbildīgā valsts amatā. Tad jau katrs dzērājs ,narkomāns un citās atkarībās nokļuvis degradējoš cilvēks var darboties valsts augstākajos posteņos, un pieņemt lēmumus. Nav brīnums ,ka mūsu valsts ir tik zemu nolaista,jo nav likumu,kas varētu ierobežot degradētu cilvēku atrašanos augstos posteņos. Sādi cilvēki ne mirkli nedrīkst pieņemt lēmumus ,un lemt un izdot direktīvas ,kas saistītas ar valsts tautsaimniecību,un lemt par valsts iedzīvotāju ekanomiski saistošiem jautājumiem.
Polšs
P
Sen jau bija laiks aizvākt. Nepareizi kaut kā sanāk, ka sašmucējies cilvēks paliek amatā. Un ja iet prom, tad vēl magakompensācijau paprasa. Vajadzētu precīzi amata aprakstā un darba līgumā atrunāt visas nianses. Ko drīkst, un ko - nē. Tā kā NHL hokejistiem līgumā ir aizliegums nodarboties ar kalnu slēpošanu, tā arī valsts amatpersonai, īpaši jau iecelatai, ir jābūt vairākiem aizliegumiem - piem.: spēlēt azartspēles. Vai arī rakstīt Dienā komentārus. Tas atkarīgs no amata specifikas. Tikko kāds punkts pārkāpts - tiec atlaists bez ne kādas kompensācijas. Un priecājies, ja vēl kriminālprocess pret tevi automātiski nav iesākts. Varbūt tas kaut kā disciplinēs valsts amatpersonas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Kā vērtējat regulatora un KP apvienošanu? Vai Valentīna Andrējeva varētu būt šīs iestādes vadītāja?


Andris Bērziņš LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs

Konkurences padomes darbība ir ļoti specifiska joma, kur sākumā ir tikai pieņēmumi, kas vēl jāpierāda. Regulatoram ir vispārēja prakse, kur ir definēti noteikumi. Man liekas, ka abu iestāžu funkcijas ir ļoti atšķirīgas un, tās apvienojot, varētu rasties haoss. Jārēķina, cik liels ir ieguvums no apvienošanas. Par V.Andrējevu — mēs nezinām viņas kompetences konkurences jautājumos. Ja būtu par viņu jālemj, noteikti gribētu uzdot jautājumu par viņas parādiem.

Jānis Urbanovičs Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs

Domājam, ka jāmaina regulatora finansēšanas kārtība, jo tagad sanāk, ka viņi paši iegūst no tarifu paaugstināšanas. Līdz ar to pozitīvi vērtēju apvienošanos, jo tad mainās arī finansēšanas veids. Lielie monopoli naudu varētu pa tiešo skaitīt valsts budžetā, kā tas ir Vācijā un Zviedrijā. Nepatīk, ka apvienošana notiek, lai tiktu vaļā no V.Andrējevas. Neriskē izteikt tiešas pretenzijas par darbu, tādēļ meklē veidus, kā atbrīvoties no vadītājas, kurai ir slikti hobiji un parādi.

Māris Kučinskis Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs

Reorganizācija būtu jāveic citādi. Regulatoram jāpievieno tās funkcijas, ko valsts regulē. Piemēram, jomas, ko kontrolē Satiksmes ministrija. KP ar regulēšana ir maza saistība, tādēļ to drīzāk varētu apvienot ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru. V.Andrējevas jautājums

ir atdalāms, un nevajadzētu vienam cilvēkam pakārtot iestāžu reorganizāciju. Viņas reputācija liek uzdot ļoti daudz jautājumu, un tas nav labi, ja par kādu svarīgu amatpersonu ir daudz jautājumu.

Jakovs Pliners PCTVL Saeimas frakcijas vadītājs

Esam par apvienošanu. Runājot par V.Andrējevu — apspriežams jautājums. Nedomāju, ka viņa tik efektīvi strādāja. Neuzticos dāmai ar šādiem hobijiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas