Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Arī LPP/LC atbalsta bezpartejisku premjeru

Jaunais laiks (JL)  uzskata, ka premjera amatā ir jāaicina bezpartejisks kandidāts, pēc tikšanās ar LPP/LC pārstāvjiem sacīja JL līdere Solvita Āboltiņa. “Mums būs grūti atbalstīt kādu no mūsu premjera gāzējiem [no ZZS un Tautas partijas],” sacīja LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Līdz ar to LPP/LC varētu atbalstīt bezpartejisku valdības vadītāja amata kandidātu.

Savukārt TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Dienai teica, ja gribam ievērot grafiku, ka pēc partiju sarunām jau trešdien Valsts prezidents Valdis Zatlers nosauc Ministru kabineta vadītāja kandidātu, tiem, kas aicina izvirzīt bezpartejisku valdības vadītāju, jau rīt “jāuzliek galdā kandidāts ar visu viņa piekrišanu”, pretējā gadījumā tas izskatīšoties pēc spēlēm, lai novilcinātu valdības izveidošanu.

S.Āboltiņa pieļāva, ka gadījumā, ja neizdosies vienoties par kandidātu, kas nav saistīts ar partijām, JL vēlētos redzēt šajā amatā savu premjera kandidātu, kuru nosauks šovakar pēc valdes sēdes.

Atbildot uz jautājumu, vai JL premjera kandidāts aicinās valdībā arī tagadējo satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC), S.Āboltiņa teica, ka Jaunais laiks vēlas redzēt kvalitatīvi jaunu valdību, kurā nebūtu ministri, kas pelna sabiedrības nosodījumu. Vai tāds ir A.Šlesers, JL līdere atbildēja: “Manuprāt, jā.”

Savukārt A.Šlesers teica, ka tikšanās laikā panākta vienošanās, ka neviena partija nenāks klajā ar ultimātiem. “Ja būs ultimāti, tad tādus izvirzīsim arī mēs, un nekāda izlīguma valdība nebūs.” Viņš atgādināja, ka par viņu nobalsojuši vairāk nekā 34 000 vēlētāju, un atbalsts šīs Saeimas laikā neesot mazinājies. Viņam vienmēr ir bijis nopietns elektorāts.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Segliņš: “neiecērtamies” par Zalānu premjera amatā

Eksperts: izskatās, ka neviens nevēlas uzņemties premjera amatu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas