Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Arī Rīgā protestēs pret Kanādas melno lāču nogalināšanu

Nevalstiskā organizācija «Dzīvnieku drauga fonds» kopā ar citām Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizācijām un pārstāvjiem no Lielbritānijas dzīvnieku aizsardzības organizācijas «People for Ethical Treatment of Animals» (PETA — «Cilvēki par ētisku attieksmi pret dzīvniekiem») otrdien, 15.jūlijā, piketā atkārtoti aicinās Anglijas karalieni Elizabeti II, princi Čārlzu un Lielbritānijas Aizsardzības ministriju pārtraukt Kanādas melno lāču nogalināšanu karalienes goda sardzes dekoratīvo cepuru izgatavošanai.

Šāda protesta akcija otrdien no plkst. 12 līdz 12.30 notiks arī Rīgā pie Lielbritānijas vēstniecības J.Alunāna ielā. Tērpjoties gan neīstās lāčādas cepurēs un turot rokās plakātu ar uzrakstu «Kaili, nevis lāčādās», dalībnieki izteiks protestu pret šo dzīvnieku nežēlīgo izmantošanu. Dzīvnieku sargi uzskata, ka tradīcija nav attaisnojums cietsirdībai.

Lai izgatavotu vienu šādu cepuri, ir nepieciešama viena Kanādas melnā lāča āda. Daudzi lāči tiek šauti vairākas reizes, līdz tie iet bojā. Daži, kuri pamanās pēc pāris šāvieniem aizbēgt, parasti noasiņo līdz nāvei. Ja tiek nogalināta lāču māte, mazie lācēni nomirst bada nāvē.

PETAs veiktajā aptaujā gandrīz 80% Lielbritānijas respondentu bija pret nodokļu maksātāju naudas izmantošanu Kanādas melno lāču nogalināšanai un lāčādu izmantošanai goda sardzes cepurēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas