Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ārlietu ministrija noliedz Pabrika pārmetumus

Ārlietu ministrija uzskata, ka bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks izplatījis nepatiesus un nekorektus apgalvojumus par Latvijas reakciju uz traģiskajiem sprādzieniem Mumbajā, Indijā. Ministrija iebilst pret bijušā ministra pausto savā blogā diena.lv. “Mans blogs tapa mirklī, kad 26.novembra vakarā klausījos ziņas par notikumiem Mumbajā, es vispār par to neko nedzirdēju Latvijā. Arī nākamajā rītā par to neko daudz nedzirdēju. Mums nevajadzētu būt neredzīgiem pret tik liela mēroga problēmu,” uzskata A.Pabriks.

To A.Pabriks attiecina gan uz mediju sākotnēji sniegto skopo informāciju, gan amatpersonām, kuru rīcība un izteikumi varēja būt publiskāki. “Nesaku, ka ārlietu ministrs ir pieļāvis kļūdu, vien uzskatu, ja es kā Latvijas pilsonis neredzu nekādu Latvijas reakciju, tad man par to ir jārunā,” pamato bijušais ārlietu ministrs. Viņaprāt, amatpersonām vajadzējis rīkoties publiskāk, jo tā ir stratēģiska valsts, kas būs svarīga nākotnē, norāda politiķis.

Ārlietu ministrija nepiekrīt, ka kaut ko darījusi par maz. Ministrs Māris Riekstiņš esot izteicis līdzjūtību, nosūtot līdzjūtības vēstuli Indijas ārlietu ministram, bet Eiropas Savienības prezidējošā valsts Francija sagatavoja paziņojumu jau trešdienas vakarā, uzsver Ārlietu ministrijas preses sekretāre Una Pušpūra. Jāpiemin, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers līdzjūtību izteica piektdien.

“Artis Pabriks savos apgalvojumos bijis nepatiess, sniedzot lasītājiem dezinformāciju. Pirmkārt, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments tūlīt pēc pirmo satraucošo ziņu saņemšanas apzināja un turpina darbu par Latvijas iedzīvotāju iespējamo atrašanās vietu Mumbajā, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību. Vienlaicīgi jau 26.novembrī ES prezidentūra izteikusi līdzjūtību un paudusi nosodījumu visu ES dalībvalstu vārdā teroristu uzbrukumiem Mumbajā, uzsverot, ka terora akti ir mērķtiecīgi uzbrukumi Indijas tautas demokrātiskajiem centieniem,” A.Pabrika viedoklim oponē ministrijas pārstāve.

“Man jau vienalga, cikos ministrs parakstījis vēstuli deviņos no rīta vai nākamajā rītā, jo mēs Latvijā par to neko nezinājām. Savukārt, klausoties citu masu mediju saziņas līdzekļus, es zināju, ko teicis Austrālijas premjers, ko teikuši amerikāņi. Ziņu par mūsējiem nebija,” vēlreiz uzsver A.Pabriks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš izsaka līdzjūtību Indijas tautai saistībā ar kaujinieku uzbrukumiem Mumbajā

Statement of the French Presidency of the Council of the European Union on the attacks in Mumbai

Zatlers izsaka līdzjūtību Indijas prezidentei un tautai

Par nekorekto informāciju Pabrika blogā (Ārlietu ministrijas vēstule dienai.lv)


LASI VĒL

Arta Pabrika blogs "Indija sēro"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas