Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Arodbiedrības cer, ka Dombrovskis vairāk ieklausīsies

Cerība ir vienmēr, tā uz jautājumu, vai iespējamais nākamās valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL) vairāk ieklausīsies sociālajos partneros, intervijā Latvijas radio šodien no rīta atbildēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības līderis Pēteris Krīgers. “Cita ceļa jau valdības vadītājam nav,” tā par nepieciešamību ieklausīties sociālajos partneros saka P.Krīgers.  Šodien paredzēta V.Dombrovska tikšanās ar sociālajiem partneriem – arodbiedrību un darba devēju organizāciju pārstāvjiem.

LBAS  pie nākamās valdības veidotāja dosies ar tiem pašiem priekšlikumiem, ko savulaik jau piedāvāja Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC), kura atsaucību gan tie neguva. Arodbiedrības runāšot arī par citiem jautājumiem, kas radušies, arvien pasliktinoties sociālajai situācijai valstī.

P.Krīgers gan norādīja, ka arodbiedrības nepiekritīs mehāniskam budžeta izdevumu samazinājumam par 20% jaunajos valsts budžeta grozījumos. LBAS redz vietas, kur samazinājums var būt pat vairāk nekā 20%. P.Krīgeram ir zināmas bažas, ka V.Dombrovskis kā labējas partijas pārstāvis varētu  atkārtot jau citu labējo partiju pieļautās kļūdas, apcērpot algas mehāniski arī tiem, kam nav ko apcirpt. Iepriekšējās valdības runas par algu samazināšanu ierēdņiem un administratīvā aparāta samazināšanu tā arī palika runu līmenī, sacīja P.Krīgers. Arodbiedrību līderis ir pārliecināts, ka algu samazināšana jāsāk ar ierēdņiem un valsts pārvaldi.

Atgādinot par 13.janvāra notikumiem, P.Krīgers pieminēja arī iespējamas protesta akcijas, ja nākamā valdība tomēr mēģinās aizskart mazāk atalgoto sabiedrības grupu ienākumus. “Šos cilvēkus nedrīkst aizskart,” uzskata LBAS līderis.

Arodbiedrību ieteikums valsts budžeta cauruma lāpīšanai ir arī “atsevišķi” nodokļu palielinājumi, lai gan krīzes situācijā tas ir riskants pasākums, atzina P.Krīgers. Tie varētu būt kapitāla pieauguma nodoklis, nodoklis dividendēm, nodoklis uz autoratlīdzību, ko premjera amata kandidāts jau esot minējis kā iespēju.

P.Krīgers gan V.Domdrovska valdībai, ja tās tiks apstiprināta, ilgu mūžu neparedz, jo, viņaprāt, ārkārtas Saeimas vēlēšanas ir neizbēgamas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas